tromaktiko: Πόσο έγκυρη είναι η προχθεσινή ψηφοφορία;

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Πόσο έγκυρη είναι η προχθεσινή ψηφοφορία;



Δηλαδή, οποιοσδήποτε έχει ένα θέμα που τον ενδιαφέρει στη Βουλή, σηκώνει ένα τηλέφωνο και απειλεί όσους βουλευτές χρειάζονται για να περάσει η ρύθμιση που επιθυμεί... Όχι ότι δεν το υποψιαζόμαστε, απλώς το φανταζόμαστε λίγο πιο εκλεπτυσμένο και όχι τόσο primitif...
Για να σοβαρέψουμε, η είδηση αυτή επιβάλλεται να ενεργοποιήσει α) την αρμόδια εισαγγελική αρχή, που πρέπει να καλέσει το βουλευτή να δώσει όποια στοιχεία έχει στη διάθεσή του (ακόμη και να ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, ώστε να εντοπιστούν οι απειλητικές κλήσεις - αν υπάρχουν τέτοιες), β) τον Πρόεδρο της Βουλής, που πρέπει να καλέσει και να εγκαλέσει το βουλευτή, καθώς και να εξετάσει πόσο έγκυρη είναι η προχθεσινή ψηφοφορία, μετά από τέτοια καταγγελία.
Ειδάλλως, να δοθούν αντίστοιχες οδηγίες σε δημοσίους υπαλλήλους, ώστε να μπορούν να επικαλούνται - ατιμωρητί - ότι υπέκυψαν σε απειλές αγνώστων κάθε φορά που ανακύπτει θέμα υπηρεσιακής ευθύνης. Ή μήπως για τον υπάλληλο π.χ. της πολεοδομίας που δεν "βλέπει" μια παράβαση (κώνωψ) ισχύουν άλλα από αυτά που ισχύουν για τον υπάλληλο των πολιτών και του πολιτεύματος - βουλευτή (κάμηλος)? Βγαίνει λοιπόν ο κύριος αυτός στα κανάλια και προβαίνει στις δηλώσεις που βλέπουμε. Προφανώς ο σκοπός του είναι να δικαιολογήσει τις κ...τούμπες που έκανε προσπαθώντας να διατηρήσει τις παχυλές απολαβές του.

ΟΜΩΣ
α) Αν λέει ψέματα πρέπει να τιμωρηθεί.
β) Αν λέει αλήθεια η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου είναι άκυρη.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!