tromaktiko: Αστυνομικός -πράκτορας των Ταλιμπάν σκότωσε επτά συναδέλφους του

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αστυνομικός -πράκτορας των Ταλιμπάν σκότωσε επτά συναδέλφους του



Ένας αστυνομικός που ήταν πράκτορας των Ταλιμπάν σκότωσε επτά συναδέλφους του, αστυνομικούς δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα στην...


 Χελμάντ του Αφγανιστάν.
Ο δράστης που φέρεται να ήταν «εν υπνώσει» πράκτορας των Ταλιμπάν, αρχικά δηλητηρίασε τα θύματα του σε σημείο ελέγχου στη Λασκάρ Γκαχ, πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ,και στη συνέχεια τους πυροβόλησε. Στη συνέχεια το έσκασε κλέβοντας πυρομαχικά και παραμένει ασύλληπτος.

Η Λασκάρ Γκαχ είναι μια από τις επτά περιοχές όπου οι ξένες δυνάμεις αναμένεται να παραδώσουν την ευθύνη για την ασφάλεια στις αφγανικές δυνάμεις αυτήν την εβδομάδα.

Αργά χθες στη γειτονική επαρχία Κανταχάρ, ένοπλοι σκότωσαν έναν φύλαρχο, σύμφωνα με δήλωση του Σερ Σαχ Γιουσουφζάι, υπαρχηγού της αστυνομίας στην ομώνυμη πολιτειακή πρωτεύουσα.

Αξιωματούχοι του NATO λένε ότι οι δυτικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, αλλά οι επιθέσεις των ανταρτών έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με κορυφαία την δολοφονία του ετεροθαλή αδελφού του προέδρου Χαμίντ Καρζάι που δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα από έναν από τους σωματοφύλακές του

enet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!