tromaktiko: Κορίτσια για φίλημα και μετάλλιο!

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Κορίτσια για φίλημα και μετάλλιο!



Εκπληκτική η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών νίκησε 12-10 την χρυσή Ολυμπιονίκη Ολλανδία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος υγρού στίβου, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία!

Η Εθνική ομάδα ήταν εκπληκτική στο δεύτερο οκτάλεπτο και με 5-1 έκανε τη μεγάλη ανατροπή και τώρα περιμένει την Τετάρτη στον ημιτελικό τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Ιταλία και την Αυστραλία, που ήταν η ιταλική ομάδα, η οποία επικράτησε 14-12 της Αυστραλίας στον τρίτο προημιτελικό σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 8-8 και η παράταση 9-9. Στα πέναλτι οι ιταλίδες ήταν καλύτερες και πήραν την νίκη 5-3 και την πρόκριση στα ημιτελικά.
Εάν νικήσει η Ελλάδα θα κατακτήσει για πρώτη φορά μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενώ είναι η δεύτερη σερί φορά που προκρίνεται στα ημιτελικά ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος.  Στον άλλο ημιτελικό πέρασε η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρωσία που απέκλεισε την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών με 9-7.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 5-1, 2-3, 2-2

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης):  Γερόλυμου 3, Ρουμπέση 2, Τσουκαλά 2, Αντωνακου 2, Μανωλιουδάκη, Λιόση, Αβραμίδου.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μαουτζέρι): Φαν Μπέλκουμ 3, Ρέμερς 2, Φ.Καμπάουτ 2,  Χακβερντιάν, Βερμέερ, Σμιτ.

 Για την επιτυχία μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο προπονητής Γιώργος Μορφέσης

«Ήμασταν καλά διαβασμένοι», εξήγησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε: «Δεχθήκαμε κάποια εύκολα γκολ στην αρχή, αλλά ήμασταν καλά προετοιμασμένοι σε θέματα τακτικής, βελτιωθήκαμε, διαβάσαμε καλύτερα το παιχνίδι και μόνο ότι είχαμε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, νομίζω δεν χωράει αμφιβολία για το ποιος ήταν ο καλύτερος. Το αποτέλεσμα είναι 100% δίκαιο»!

«Είχαμε επικεντρωθεί στο να επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό, περιορίζοντας τα ατού της Ολλανδίας», πρόσθεσε.
«Εμείς, ειλικρινά το λέω, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να παίρνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν μας νοιάζει ποιος θα είναι ο αντίπαλος στα ημιτελικά (θα προκύψει από το ζευγάρι Ιταλία-Αυστραλία). Απλά να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις, να αποφύγουμε τα λάθη ώστε να διεκδικήσουμε τη νίκη και να βρεθούμε στα μετάλλια», είπε, δίνοντας τα εύσημα για την μεγάλη επιτυχία στις αθλήτριές του:

«Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε αυτά τα κορίτσια και σε όσους εργάζονται για αυτά. Το μεγάλο κέρδος της εθνικής είναι πως τα τελευταία τρία χρόνια συγκαταλέγεται στις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος. Είναι τεράστια επιτυχία η πρόκριση -για δεύτερη σερί φορά- στα ημιτελικά παγκοσμίου πρωταθλήματος».
http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!