tromaktiko: ΟΑΕΕ: Βάλτε τους πραγματικούς απατεώνες στη φυλακή

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΟΑΕΕ: Βάλτε τους πραγματικούς απατεώνες στη φυλακή



Χρόνια τώρα βλέπουμε τα Ασφαλιστικά Ταμεία να σκορπούν (αυτοί το λένε «επενδύουν» ή «αξιοποιούν») χωρίς ενδοιασμό το αποκούμπι από τον ιδρώτα των ασφαλισμένων...
σε εφήμερες χρηματιστηριακές σαπουνόφουσκες (μετοχές, ομόλογα -τοξικά και μη-, αμοιβαία κεφάλαια κ.α.).

Σήμερα που καταρρέει ο χάρτινος πύργος που έχτισαν οι ληστές με τις γραβάτες και η αξία των ομολόγων έχει πέσει κάτω από όσο κοστίζουν σε χαρτί, ενώ το χρηματιστήριο κινείται στο μεταίχμιο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, οι ασφαλισμένοι βλέπουν δισεκατομμύρια ευρώ από τα δικά τους λεφτά να εξαφανίζονται ως δια μαγείας – στο πουθενά.

Για την ακρίβεια δεν πήγαν «στο πουθενά». Στις τσέπες των μεγαλομετόχων των τραπεζών και των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων βρίσκονται. Κάποια golden boys κάπου στην Καραϊβική πίνουν τώρα σαμπάνιες στην υγειά του κορόιδου Έλληνα ασφαλισμένου και φυσικά όλων των διοικητών των Ταμείων και των υπουργών Ασφάλισης.

Και ενώ η αγορά έχει νεκρώσει, και δεν υπάρχει -όχι ρευστό- αλλά ούτε επιταγή, ούτε κάρτα, το ύψος των μηνιαίων ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επαγγελματιών, των εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων έχει φτάσει κοντά στο βασικό μισθό.

Ταυτόχρονα η αύξηση της φορολόγησης, οι έκτακτες εισφορές, τα τέλη, οι περαιώσεις, οι αυξήσεις των εξόδων κίνησης, θέρμανσης, ηλεκτρικού, σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό, έχουν συρρικνώσει περαιτέρω τα εισοδήματα των αυτασφαλισμένων.

Ο εμπορικός κόσμος στενάζει και οι επαγγελματίες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Αδυνατούν να συντηρήσουν το βιοτικό επίπεδο της οικογένειάς τους. Η ζωή τους καταρρέει μαζί με την οικονομία και στην πλειονότητά τους είναι στην ουσία «άτυποι άνεργοι» γιατί όχι μόνο δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν εισόδημα από την εργασία τους, αλλά βάζουν κι από τη τσέπη τους για να μην βάλουν λουκέτο στην επιχείρηση που με κόπο έστησαν.

Η μόνη λέξη που μπορεί να εκφράσει την κατάσταση του μεγαλύτερου μέρους των επαγγελματιών είναι η απόγνωση.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα (για την οποία φυσικά δεν ευθύνονται οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ αλλά οι διοικήσεις του και γενικότερα αυτοί που έχουν τα κουμπιά της οικονομίας στα χέρια τους) η απόφαση να μην καταβάλει ένας επαγγελματίας τις εισφορές του στον ΟΑΕΕ, εάν δεν πηγάζει από την ανάγκη διεκδίκησης της χαμένης του αξιοπρέπειας, είναι απόρροια αδυναμίας πληρωμής.

Περίπου 430.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, δηλαδή ο 1 στους 2, δεν μπορούν να καταβάλουν τις εισφορές τους, ενώ 130.000 επαγγελματίες έχουν σταματήσει οριστικά την δραστηριότητά τους!

Καλούμε τη Δικαιοσύνη να παραπέμψει με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας όλους τους διοικητές των Ασφαλιστικών Ταμείων που τζόγαραν τα χρήματα των εργαζομένων στο καζίνο του χρηματιστηρίου, μαζί με τους εντολείς τους- υπουργούς, καθώς και όλους τους επίορκους βουλευτές που ψήφισαν τέτοια τερατουργήματα.

Αφού το κάνουν αυτό και αφού δημευτεί η περιουσία όλων όσων (πολιτικών ή μεγαλοκαρχαριών) καταδίκασαν το ελληνικό λαό στη φτώχια, τότε θα έχουν το δικαίωμα να παρακαλέσουν τους επαγγελματίες να συνεισφέρουν και πάλι στο Ταμείο τους.

Μέχρι τότε, δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα καμίας απαίτησης.
http://www.epaggelmatiesoaee.net
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!