tromaktiko: Βρέθηκε η χρυσή τομή στο ελληνικό χρέος...

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Βρέθηκε η χρυσή τομή στο ελληνικό χρέος...



Σε μια κοινή θέση σχετικά με τους τρόπους διάσωσης της Ελλάδας φαίνεται ότι κατέληξαν ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και η... Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ύστερα από πολύωρη συζήτηση που ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα. Στις διαβουλεύσεις συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος έδειξε να συναινεί στη συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ωστόσο, κανείς εκ των τριών συνομιλητών δεν έδωσε την παραμικρή πληροφορία για το περιεχόμενο της συμφωνίας τους. Ο μοναδικός που γνωρίζει λεπτομέρειες του περιεχομένου της είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή.

Αυτή η κοινή θέση αναμένεται να χρησιμεύσει ως βάση για τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες.

Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και ειδικότερα τόσο το χρέος όσο και ο τρόπος αποπληρωμής του από την Ελλάδα, που προκάλεσε την αντιπαράθεση μεταξύ Γαλλίας και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τη μία πλευρά και Γερμανίας από την άλλη, αφορούσε στις ρυθμίσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στην Ελλάδα, που θα βοηθήσουν σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας της χώρας.
http://ola-e-tipota.blogspot.com/2011/07/blog-post_3589.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!