tromaktiko: Μουσείο δημοσίων υπάλληλων

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Μουσείο δημοσίων υπάλληλων



Επειδή σε λίγο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι είδος σε ανεπάρκεια θα πρέπει από τώρα που είναι φρέσκιες οι μνήμες...
να φτιάξουμε ένα ειδικό μουσείο αφιερωμένο σ’ αυτούς, τιμής ένεκεν.
Για να θυμούνται λοιπόν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι προτείνω να βρεθεί ένα κτίριο το οποίο θα διαμορφωθεί σε στυλ των πάλαι ποτέ δημόσιων υπηρεσιών, το οποίο θα επισκέπτονται όσοι θέλουν να θυμηθούν και να μάθουν πως ζούσαν και εργάζονταν οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Στο κτίριο αυτό να οργανωθούν κατάλληλα διάφοροι χώροι που να αναπαριστάνουν τις σκηνές απείρου κάλους που έζησαν οι κάτοικοι αυτής της άτυχης χώρας, όταν η μοίρα τους έσερνε στα σκαλπάτια της δημόσιας υπηρεσίας.
Έτσι θα πρέπει να δημιουργηθούν διάφοροι αντιπροσωπευτικοί χώροι, όπως χώρος εντατικής εργασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών με 3 θυρίδες ανοιχτές και 200 πολίτες στριμωγμένους στην ουρά να κοιτάζουν άλλους υπαλλήλους που χαζολογούν πίσω απ’ τις θυρίδες παριστάνοντας ότι δουλεύουν, χώροι ανάλυσης πολιτικών και ποδοσφαιρικών δεδομένων, χώροι ανάλυσης συναξιοδοτικών θεμάτων, υπολογισμού συντάξεων, αφάπαξ, αλλά και τρόπων ταχείας συνταξιοδότησης για να χαρούν νεότατοι τα αρπαγμένα, χώροι λούφας και παραλλαγής, χώροι καβάντζες για τη συντήρηση και αποθήκευση τροφίμων και ποτών για τις ανάγκες των τσιμπουσιών, διευθυντήριο/παραμάγαζο συνδικαλιστών όπου κανονίζονταν οι μίζες, οι απεργίες, οι προσλήψεις, οι μεταθέσεις και οι προαγωγές, μυστικοί χώροι διασύνδεσης υπηρεσίας και κόμματος, χώροι παροπλισμένων κομματικών αντιπάλων, χώροι συγκάλυψης υπεράριθμων υπαλλήλων, αλλά και σύγχρονοι χώροι σερφαρίσματος στο internet, παρακολούθησης και αποθήκευσης δεδομένων, τσοντών, συνταγών, τραγουδιών και παιγνιδιών, όπως επίσης και γραφεία με μισάνοιχτα συρτάρια για να ρίχνουν οι πολίτες τα λαδώματα..
Στους εξωτερικούς χώρους να υπάρχουν χαντάκια, ένας να σκάβει και 5 να κοιτάνε, κολώνες με έναν ανεβασμένο και 6 αποκάτω να χαζεύουν και άλλα σχετικά της αρχαίας χρυσής εποχής. Α ! και ένα αυτοκίνητο σχολής οδηγών με την επιτροπή μέσα να διαβάζει εφημερίδα και τον οδηγό να οδηγεί τέλεια σε ευθεία 100 μέτρων.
Στο μουσείο αυτό θα μπορούν οι επισκέπτες να κάθονται στις καρέκλες των γραφείων, να παριστάνουν τους δημόσιους υπαλλήλους έστω και για λίγο και να παίζουν στα ψέματα τους αντίστοιχους ρόλους.
Έτσι θα μπορούν να μπαίνουν στο πετσί του ρόλου του παλιού δημόσιου υπαλλήλου και να δουν και από μόνοι τους το πόσο πολύ υπέφεραν οι άνθρωποι αυτοί στις μοναδικές αυτές δουλειές τους εξυπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες, δικαιολογώντας αβίαστα και την πρόωρη συνταξιοδότησή τους στα 48 άντε το πολύ στα 52 έτη λόγω του βαρύτατου αυτού έργου.
Τέλος βγαίνοντας από του μουσείο να δίνονται δωρεάν ρόπαλα για να χτυπούν από μόνοι τους τα κεφάλια τους που ανέχτηκαν τέτοιες καταστάσεις και άφησαν να καταστραφεί η χώρα από τέτοιες πρακτικές.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!