tromaktiko: Οι αρμόδιοι «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» φωνάζουν οι κοινότητες της περιοχής Βασιλικού

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Οι αρμόδιοι «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» φωνάζουν οι κοινότητες της περιοχής Βασιλικού



Το εσωτερικό της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνος στο Μαρί-Ζύγι την επομένη της έκρηξης.
Στην φωτογραφία το εσωτερικό της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνος στο Μαρί-Ζύγι την επομένη της έκρηξης
Σε ανασκόπηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι, προέβησαν την...
Παρασκευή το βράδυ οι οκτώ κοινότητες της περιοχής Βασιλικού, οι οποίες την ερχόμενη Δευτέρα θα αποστείλουν τα αιτήματα τους τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και στον πρόεδρο της Βουλής αλλά και στα αρμόδια Υπουργεία.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Χριστόδουλος Παπαχρήστου, κοινοτάρχης Ψεματισμένου και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των οκτώ κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού, ανέφερε ότι «έγινε μία σύσκεψη των οκτώ κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού, στην οποία παρέστησαν όχι μόνο οι Πρόεδροι αλλά και όλα τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων».

«Έχουμε κάνει μία ανασκόπηση της κατάστασης που διαμορφώθηκε μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στη Ναυτική Βάση και έχουμε προγραμματιστεί πώς προχωρούμε από εδώ και πέρα για να αντιμετωπίσουμε την όλη κατάσταση», σημείωσε.

Πρόσθεσε πως «θα ετοιμάσουμε τα αιτήματα μας και την ερχόμενη Δευτέρα θα αποσταλούν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και όλα τα αρμόδια Υπουργεία για να ενημερωθούν για τις προθέσεις μας, οι οποίες είναι ξεκάθαρες και πασίγνωστες από χρόνια τώρα. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε η μοναδική περιοχή, ο μοναδικός σκουπιδότοπος της Κύπρου. Εμείς θέλουμε», είπε, «να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να πάρουν όλοι το μερίδιο που τους ανήκει».

Δεν μπορεί, συνέχισε, «στις άλλες περιοχές να γίνονται όλα τα καλά τα έργα και σε μας να έρχονται μόνο τα κακά τα έργα. Γι 'αυτό το λόγο είμαστε αποφασισμένοι, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Είπε ακόμα, ότι στη σύσκεψη αναφέρθηκε πως η περιοχή γύρω από τη Ναυτική Βάση είναι πολύ βεβαρημένη βιομηχανικά και «είχαμε τη θέση ότι δεν μπορεί να μαζεύονται πολλά πράγματα σε ένα μέρος για λόγους ασφάλειας».

«Είπαμε ότι υπάρχει ήδη ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της ΑΗΚ, το Τσιμεντοποιείο Βασιλικού και τώρα θέλουν να φέρουν τον τερματικό σταθμό στο Βασιλικό, αρκετές εταιρείες με πετρελαιοειδή και άλλες 18 - 20 εταιρείες που έχουν πάρει άδειες για να έρθουν στην περιοχή. Εμείς δεν δεχόμαστε πλέον τίποτε ενόψει και της έκρηξης που σημειώθηκε την Δευτέρα και των τραγικών γεγονότων που ακολούθησαν και θα δούμε πως θα αντιδράσουμε», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Παπαχρήστου είπε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και μεγάλη φοβία μεταξύ των κατοίκων της γύρω περιοχής και λέμε ότι μας ενδιαφέρει πρώτα η ασφάλεια και η υγεία των κατοίκων μας».

«Δεν μας ενδιαφέρουν ούτε τα λεφτά ούτε και τα αξιώματα», είπε προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή περιμένουμε από τα αρμόδια Υπουργεία να μας ενημερώσουν τι έγινε από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα, ποιο τυχόν πρόβλημα υπάρχει που εμείς αγνοούμε. Μέχρι αυτή τη στιγμή κανένας αρμόδιος ή αναρμόδιος δεν ήρθε να μας πει οτιδήποτε», σημείωσε.

Είπε ακόμα, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνέλθει εκ νέου η ομάδα των κοινοταρχών της περιοχής προκειμένου να γίνει ανασκόπηση της όλης κατάστασης και να διοργανωθεί μια εκδήλωση στην οποία θα παρευρεθούν όλοι οι κάτοικοι των οκτώ κοινοτήτων της περιοχής της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!