tromaktiko: Απάντηση στο "Αγαπητοί ταρίφες"

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Απάντηση στο "Αγαπητοί ταρίφες"



Αυτό που δεν κατανοείτε είναι ότι ο σκοπός του ανοίγματος αυτού του επαγγέλματος είναι να εξαλειφθεί σταδιακά η μικρομεσαία τάξη...
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_6720.html) εισάγοντας στο χώρο αυτό μεγάλες εταιρείες ενοικίασης ταξί με μεγάλο ανταγωνισμό που θα έχει ως αποτέλεσμα ένας απλός οδηγός ταξί να μην έχει πλέον εισόδημα, να χάνει τη δουλειά του και στην καλύτερη να προσλαμβάνεται από αυτές τις εταιρείες με ένα μεροκάματο της πείνας. Αν όλοι μας σκεφτόμασταν τον διπλανό μας και όχι μόνο την πάρτη μας, τότε ίσως να έμπαινε ένα φρένο σε αυτά που συμβαίνουν, που σήμερα είναι για τους ταξιτζήδες και αύριο θα είναι για σένα και για μένα. Τε επιχειρήματα της εναντίωσης μερικών είναι ελεεινά!

Διπλοταρίφα-Τριπλοταρίφα: Έστω ότι ο ταρίφας στο δρόμο χωρίς να σε ρωτήσει παίρνει κι άλλο άτομο. Πολύ απλά την ώρα που σταματάει του λες ότι δεν θέλεις να πάρει άλλον! Από την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί να μη θέλεις να πάρει άλλο άτομο, αν είναι στο δρόμο σου.
Επιλογή κούρσας: Σταματά ο ταρίφας και δεν σε παίρνει επειδή δεν τον βολεύεις. Δύο επιλογές έχεις. Ή κρατάς την πινακίδα του και του κάνεις καταγγελία ή πολύ απλά περιμένεις το επόμενο, που σίγουρα δεν θα περιμένεις μέχρι τα Χριστούγεννα για να περάσει!

Συμπεριφέρονται σαν να τους ανήκει ο δρόμος και σταματούν όπου βρουν: Αυτό ισχύει, όχι όμως μόνο για τους ταρίφες αλλά και για πολλούς άλλους. Όταν εσύ θυμηθείς ξαφνικά ότι θέλεις να πάρεις τσιγάρα και κλείνεις μια λωρίδα ολόκληρη είναι καλά? Όταν δεν βγάζεις φλάς όταν θέλεις να στρίψεις είναι καλά? Όταν πας σαν κότα ενώ ο δρόμος είναι άδειος ή αντίθετα σκίζεσαι στις επιταχύνσεις και στα φρένα όταν έχει κίνηση και χώνεσαι για να βρεθείς μισό μέτρο πιο μπροστά είναι καλά? Όταν πριν ανάψει το πράσινο πατάς κόρνα είναι καλά? Εσύ οδηγείς μία ώρα για να πας στη δουλειά σου και βρίζεις Θεούς και δαίμονες και το δάχτυλο κοντεύει να γίνει ένα με την κόρνα και μιλάς για τον ταρίφα που είναι 12 ώρες στο τιμόνι? Δηλαδή αυτός με το που θα του πατήσεις την κόρνα θα πρέπει να κατέβει κάτω και να σε σαπίσει! Και στην τελική, γνωρίζοντας, την κατάσταση θα πρέπει να έχεις πρόβλημα όταν πας και κολλάς πίσω από ένα ταξί και φωνάζεις ότι σταμάτησε απότομα! Κράτα τις αποστάσεις όπως λέει ο ΚΟΚ, αφού τον ανέφερες κιόλας.

Είναι αγενείς όταν η κούρσα δεν είναι τύπου Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Να σε ενημερώσω ότι έναν ταρίφα τον συμφέρουν οι πολλές και μικρές αποστάσεις από το να σε πετάξει μέχρι τη συμπρωτεύουσα! Σε μια μικρή απόσταση θα πάρει 3.20 που είναι η ελάχιστη (αν δεν κάνω λάθος) και μπορεί να διαρκέσει και 5 λεπτά ενώ σε μια απόσταση 15 λεπτών μπορεί απλά να βγάλει 1,5 ευρώ παραπάνω! Ασύμφορο δε νομίζεις?

Κάνουν πιάτσα σε σημεία πάνω στο δρόμο και εμποδίζουν: Πού αναφέρεσαι, στην Ομόνοια? Γιατί εκεί ούτε εσύ θα έπρεπε να πηγαίνεις με το ΙΧ σου. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δε νομίζω να κλείνουν το δρόμο σε περιοχές που υπάρχει μποτιλιάρισμα. Έχω δει πιάτσα σε πλατείες, σε νυχτερινά κέντρα, σε λιμάνια και αεροδρόμια. Λογικό το βρίσκω. από την άλλη εσύ, αν είσαι από τους τύπους που θα βγεις χωρίς αυτοκίνητο το βράδυ επειδή θέλεις να πιεις κι ένα ποτηράκι, όταν βγαίνεις από το μπαράκι με τη γκομενίτσα, χαίρεσαι που ο ταρίφας είναι απέξω και σε περιμένει!

Οι υπηρεσίες και τα αυτοκίνητα τους είναι του 1950: Δεν ξέρω πόσο συχνά πετυχαίνεις εσύ ταξί του 1950, εγώ πάλι έχω χρόνια να πετύχω. Εντάξει, μπορεί να τύχει κάποιες φορές αλλά δεν νομίζω ότι αφορά στην πλειοψηφία και τέλος πάντων δεν είναι λόγο αυτός για το άνοιγμα του επαγγέλματος! Γιατί θα πεις εσύ ότι πληρώνεις θέλεις να παίρνεις! Τότε για το ΙΚΑ που σου κρατάει το 16% του μισθού σου κάθε μήνα και όταν χρειαστεί να νοσηλευτείς σε πετάνε σε ένα νοσοκομείο που η Ψυτάλλεια μπροστά του φαντάζει σαν ένα από τα νησιά Φίτζι, γιατί δεν διαμαρτύρεσαι?

Καπνίζουν μέσα στο ταξί: O νόμος είναι ξεκάθαρος και απαγορευτικός. Αν σε ενοχλεί του ζητάς να το σβήσει!! Βέβαια, αν είσαι κι εσύ καπνιστής δεν σε χαλάει να κάνεις μαζί του ένα τσιγαράκι μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου! Κι επειδή γίνατε όλοι Ευρωπαίοι και αντικαπνιστές, γιατί όταν στο τρένο δείτε κανένα πρεζόνι με τη γόπα στο στόμα κάνετε τουμπεκί?? Ε???

Όσο για το μορφωτικό επίπεδο που αναφέρεις, μη λες και πολλά όταν δεν ξέρεις. Υπάρχουν ταρίφες που δεν έχουν τελειώσει ούτε το δημοτικό και ταρίφες με πτυχία. Η κυρά Όλγα όμως που έχει διοριστεί στο Υπουργείο με μέσο και είναι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης με εισόδημα των 50.000 ευρώ σου κάθεται καλύτερα?Είδαμε και τους μορφωμένους τι επίπεδο έχουν!!! Βλ. πολιτικούς-λαμόγια, γιατρούς-φακελάκηδες κλπ.

Τελικά, δεν βλέπω κανένα επιχείρημα με βάση. Εξάλλου, ότι και να λέμε τώρα, το άνοιγμα του επαγγέλματος θα γίνει, θα πήξει η πόλη στα ταξί, οι ταξιτζήδες θα χάσουν τις δουλειές τους. Αλλά τι μας νοιάζει?? Ταξιτζήδες είμαστε??? Στα παπάκια μας!! (Μεταξύ μας: ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΡΙΦΑ ΜΗ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ)

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!