tromaktiko: Διακοπές γιοκ (για τους υπουργούς)

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Διακοπές γιοκ (για τους υπουργούς)



Γράφει η Κουκίδα
Είπε ο ΓΑΠ, λέει, στους υπουργούς ότι είναι ώρα να δουλέψουν και να μην πάνε διακοπές . Δύο χρόνια μετά τις εκλογές αποφάσισαν ότι η...
επιλεκτική χρεοκοπία είναι ένας αρκετά σημαντικός λόγος για να στρωθούν επιτέλους και να κάνουν το καθήκον τους. Όμως η χώρα μπήκε σε μια μη αναστρέψιμη πορεία και από τον Σεπτέμβρη θα αρχίσει να διαφαίνεται η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Μπορεί ο πρωθυπουργός να ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη ΔΕΘ (λες και λύθηκαν όλα τα προβλήματα) όμως η τρόικα ετοιμάζεται πυρετωδώς να στείλει και επισήμως τους δικούς της ανθρώπους που μονίμως θα παρατηρούν τα πάντα, από υπουργούς μέχρι αποκρατικοποιήσεις γιατί δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στις ικανότητες των κυβερνώντων. Βεβαίως το παζάρι για το νέο δάνειο ακόμα δεν έχει αρχίσει και, λανθασμένα, δόθηκε στον κόσμο η εντύπωση ότι η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Οι όροι του νέου δανείου δεν έχουν ακόμα συμφωνηθεί , ούτε το μνημόνιο νούμερο δύο και αυτά τα οποία θα πρέπει να δώσει εκ νέου η χώρα προκειμένου να λάβει την νέα βοήθεια.

Οσο για την συμφωνία της Συνόδου, ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι και άρχισαν τα σενάρια για το ότι τα 26 δισεκ ευρώ που θα κόψει από το χρέος, είναι απλό μπάλωμα και δεν καθιστούν το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

Αρχισαν μάλιστα οι διαρροές ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο για να μην διαλύσει το ευρωσύστημα

Αν θυμάστε καλά σας είχαμε γράψει για το σχέδιο Γ που έχουν στα συρτάρια τους οι Βρυξέλλες για την πλήρη και ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας μας εάν δεν καταφέρει να ανακάμψει δημοσιονομικά μέχρι το τέλος του έτους.

Η μαύρη τρύπα του προυπολογισμού είναι προς το παρόν 4,5 δισεκ ευρώ και αυξάνεται ανα μήνα. Καμιά ιδέα από το πού θα βρεθούν;
topontiki.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!