tromaktiko: Σοβαρές καταγγελίες κατά του μητροπολίτη Βολοκολαμσκ Ιλαρίωνα και της μονής προφήτη Ηλίου Θήρας

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Σοβαρές καταγγελίες κατά του μητροπολίτη Βολοκολαμσκ Ιλαρίωνα και της μονής προφήτη Ηλίου Θήρας



του Παναγιώτη Τελεβάντου

Σοβαρότατες καταγγελίες εναντίον του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα καταγράφει το μαχητικό ιστολόγιο “Ορθόδοξο Παρατηρητήριο”.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιότατος κατηγορείται ότι, εκτός από φοβερός εθνοφυλετιστής και αδίστακτος οικουμενιστής, τυγχάνει και αγιομάχος και νεωτεριστής κληρικός, που αλλοτριώνει τη διδασκαλία του Αγίου Ισαάκ του Σύρου και υπηρετεί ευόρκως τη “μεταπατερική” (γράφε αντιπατερική) θεολογία.

Παράλληλα με τη στηλίτευση των μεταπατερικών αυτών προσανατολισμών του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, το καλό ιστολόγιο θέτει προ των ευθυνών τους τόσον τον Σεβασμιότατο Θήρας κ. Επιφάνιο, όσο και την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλιού Θήρας, επειδή συμπλέουν στην προώθηση των αντιπαραδοσιακών θέσεων του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.

Παράλληλα η Ιερά Μονή Προφήτη Ηλιού Θήρας κατηγορείται ότι προάγει - ως μη όφειλε - οικουμενιστικές τάσεις με τις εκδόσεις και τα συνέδριά της.

Ο Θεός να μας φυλάει από το νεωτεριστή πολυπράγμονα Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, ο οποίος τύποις μεν είναι το νούμερο δύο της Ρωσικής ιεραρχίας, αλλά στην πράξη ενεργεί ως ο ανθύπατος της ανά την Οικουμένη Ορθοδοξίας, που κόβει και ράβει το κοστούμι του “πανρωσικού” εθνοφυλετισμού, σε βάρος της αλήθειας της πίστης μας.

Και το δυστύχημα είναι ότι ορισμένοι δικοι μας Ιεράρχες ακόμη και Ιερές Μονές υποβοηθούν αυτές τις τάσεις. Κρίμα!

http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2011/07/blog-post_5358.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!