tromaktiko: Επιστολή προς τις δυνάμεις καταστολής

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Επιστολή προς τις δυνάμεις καταστολής



Εδώ και 3 ημέρες διαβάζω από «συμπολίτες» των δυνάμεων καταστολής δικαιολογίες για τη συμπεριφορά που δείξανε το διήμερο του μακελειού...
και δε μπορώ παρά να θλίβομαι με την αντίληψή τους για την πραγματικότητα. Στο Σύνταγμα, ήμουν και τις 2 μέρες, λούστηκα από πάνω μέχρι κάτω στα δακρυγόνα, και ένας θεός ξέρει τι άλλο, και είδα πολλά να συμβαίνουν γύρω μου. Δε θέλω να αναφερθώ στα βίντεο και τις φωτογραφίες, έχει αναλυθεί και με το παραπάνω. Αρχικά λοιπόν, κύριοι επαγγελματίες των δυνάμεων καταστολής», έχετε δώσει έναν όρκο, σωστά; Ο όρκος αυτός είναι πολύ συγκεκριμένος και αν δεν κάνω λάθος αναφέρει: «Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην Πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους». Θα σας παρακαλέσω αν κάνω λάθος, αν άλλαξε κάτι και δε το γνωρίζω να με διορθώσετε. Επειδή προφανώς οι χαμηλόβαθμοι, οι αναλώσιμοι, παίρνετε διαταγές, η ερώτηση μου αναφέρεται στους αξιωματικούς σας. Νιώθετε πως τιμήσατε τον όρκο σας αυτές τις μέρες; Δεν περιμένω ευθεία και ειλικρινή απά! ντηση για να πω την αλήθεια, απλά το αφήνω να πλανάται στη συνείδηση σας, αν έχετε δηλαδή.
Στη συνέχεια θα ήθελα να αναφερθώ στις κραυγές ανθρωπιάς σας, πως είστε άνθρωποι, αναπνέεται κι εσείς οξυγόνο, όπως κι εμείς, έχετε ανάγκες κτλ. Είναι αλήθεια αυτό! Σας πιστεύω πραγματικά και όντως έτσι είναι τα πράγματα. Έχετε επιλέξει όμως ένα επάγγελμα στο οποίο η ψυχολογική και συναισθηματική σας κατάσταση, παίζει μεγάλο ρόλο. Αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα ψυχολογικά σας και τα νεύρα σας, είστε επικίνδυνοι (καθώς πέρα από γκλοπ, χημικά, ασπίδες, επικαλαμίδες, αλεξίσφαιρα κτλ οπλοφορείτε) και θα έπρεπε να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξετε επάγγελμα. Οι μετάνοιες, τα δάκρυα για τη μαύρη στιγμή που θολώσατε και ανοίξατε εκατοντάδες κεφάλια δε με πείθουν. Αν στην επόμενη μαζική συγκέντρωση σκοτώσετε, «άθελα» σας πάντα, κάποιον τι θα κάνετε; Θα ανάψετε την επόμενη ένα κεράκι εις μνήμην του/της και θα εξαγνιστείτε; Θα το αντέξει η συνείδηση σας άραγε; Θα βολευτείτε πάλι πίσω από τη δικαιολογία της αντίδρασης εν βρασμώ ψυχής; Χάνετε κάθε δίκαιο που έχετε όταν με περίσσιο ζήλο, ορμάτε σε ανθρώπους άοπλους, ηλικιωμένους και γενικά σε όποιον σταθεί στο πέρασμα σας. Οι εικόνες αυτές δείχνουν το! επίπεδο του σεβασμού που έχετε προς τους συνανθρώπους σας όπως μας αποκαλείτε. Και δε θέλω να μου διαμαρτυρηθείτε περί κουκουλοφόρων κτλ. Αν είχατε εντολές να τους πιάσετε, θα τους είχατε συλλάβει πριν καν σηκώσουν πέτρα. Γνωρίζετε βέβαια ποιοι είναι και σε τι αποσκοπούν, και αν δε γνωρίζετε εσείς που διαβάζετε αυτή την επιστολή, σίγουρα κάποιος συνάδελφός σας πίνει καφεδάκι μαζί τους μια φορά στις τόσες, όταν δε βρίσκεστε «αντιμέτωποι» στο πεδίο της μάχης.
Το γεγονός πως η μεγάλη πλειοψηφία του λαού σας αποδοκιμάζει, σας χλευάζει και σας απορρίπτει μάλλον θα έπρεπε να σας προβληματίσει. Ξέρω θα μου πείτε άλλος είναι ο εχθρός, εμείς βγαίνουμε μπροστά, γινόμαστε σάκος του μποξ, ενώ αυτοί κάνουν ανενόχλητοι την αισχρή δουλειά τους, και έχετε δίκαιο πάλι. Τι κάνατε όμως ως «Έλληνες» πολίτες για να αποτρέψετε την κατάσταση αυτή; Ούτε η δικαιολογία: τους ψηφίσαμε, πείθει πια, από τη στιγμή που η νομιμότητα της κυβέρνησης αμφισβητείται από την πλειοψηφία του λαού. Οι πρώτοι που θα έπρεπε να δείξετε ανυπακοή, και αυτή λόγω του Όρκου σας, θα ήσασταν εσείς. Μα θα καταλυθεί η Δημοκρατία θα μου πείτε…για ποια Δημοκρατία ακριβώς μιλάμε; Μάλλον Κοινοβουλευτική Δικτατορία έχουμε, και το γεγονός ότι είσαστε τα εκτελεστικά της όργανα, κοινώς σωματοφύλακες, πρέπει να σας κάνει και πάλι να προβληματιστείτε. Μην απορείτε λοιπόν που , εκτός από τους πολιτικούς, η μπάλα παίρνει και εσάς.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα αλλά δε θέλω να γίνω κουραστικός. Θέλω να κλείσω με μια παροιμία που λέει: αν σπείρεις άνεμο, θα θερίσεις θύελλες.

Με εκτίμηση,
Ένας από το πλήθος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!