tromaktiko: «Επαφές Ροντούλη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ΠΑΠ Ελασσονας»

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

«Επαφές Ροντούλη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ΠΑΠ Ελασσονας»



Μετά το πρόσφατο γεγονός της μεγάλης έκρηξης στην Κύπρο, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ξεκίνησε μία χαρτογράφηση των επικινδύνων περιοχών συσσώρευσης πυρομαχικών στην...
 ελληνική επικράτεια.
Στα πλαίσια αυτά, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Αστέριος Ροντούλης, είχε εκτενής επαφές με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών (ΠΑΠ 694) που εδρεύει στην πόλη της Ελασσόνας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ροντούλης τόνισε στον υφυπουργό Αμύνης, κ. Σπηλιώπουλο Κωνσταντίνο, ότι «από τον περασμένο Δεκέμβριο στην ΠΑΠ Ελασσόνας φτάνουν για απενεργοποίηση πυρομαχικά από άλλα στρατόπεδα αρκετά συχνά. Το γεγονός αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της πόλεως και πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εάν δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε το τελευταίο συμβάν της Κύπρου».

Επιπροσθέτως, ο κ. Ροντούλης αναφέρθηκε και στη διέλευση του αγωγού καυσίμων του στρατού μέσα από την ανατολική πλευρά της Ελασσόνας επισημαίνοντας ότι «η Ελασσόνα κυριολεκτικά βρίσκεται εγκλωβισμένη μεταξύ δύο δυνητικά θανασίμων απειλών: από τη μία πλευρά ορθώνεται η απειλή της ΠΑΠ και από την άλλη η απειλή του στρατιωτικού αγωγού καυσίμων».

Έτσι, μετά την προηγειθήσα ενημέρωση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε την άμεση απομάκρυνση της ΠΑΠ από την πόλη της Ελασσόνας και συχνούς προληπτικούς ελέγχους στον αγωγό καυσίμων, για να αποτραπούν επικίνδυνα ενδεχόμενα και να νιώσουν ασφάλεια οι κάτοικοι της πόλεως. Ο Υφυπουργός, ανταπαντώντας στον κ. Ροντούλη, δεσμεύτηκε να εξετάσει προσωπικά και τα δύο ζητήματα που του ετέθησαν και να δώσει ολοκληρωμένη απάντηση την προσεχή Δευτέρα

larisanews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!