tromaktiko: Απειλούνται με εξαφάνιση οι βιομηχανίες στη Μαγνησία

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Απειλούνται με εξαφάνιση οι βιομηχανίες στη Μαγνησία



Μια σειρά από μεγάλες βιομηχανίες του Ν. Μαγνησίας βρίσκονται στο κόκκινο από την μείωση της παραγωγής τους, της έλλειψης ρευστότητας και του αβέβαιου μέλλοντος που αντικρίζουν.


Ο φόβος της έκρηξης της ανεργίας είναι διάχυτος στο Ν. Μαγνησίας και ο κίνδυνος να ξαναζήσει η πόλη μέρες αποβιομηχάνισης της δεκαετίας του 1960 και του 1990 είναι ορατός.
Βιομηχανικοί κύκλοι ανέφεραν στη «Μαγνησία» ότι αν η ύφεση στην οικονομία συνεχιστεί και το 2012, τότε είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν κλυδωνισμοί, ιδίως στις βιομηχανίες που παράγουν υλικά για την κατασκευή, οι οποίες είναι πλέον επίφοβες να κλείσουν ή να αναστείλουν για ένα χρονικό διάστημα την δραστηριότητα του, είτε να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να προβούν σε απολύσεις, κάτι πολύ δυσάρεστο για την εργοδοτική πλευρά, αλλά και τους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός 15νθημέρου θα έχει στα χέρια του ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας έρευνα που «τρέχει» αυτές τις ημέρες στις επιχειρήσεις και από τα στοιχειά που ήδη έχουν συγκεντρωθεί φαίνεται ότι αρκετές βιομηχανίες έχουν μείωση κερδών και άλλες αρνητικά αποτελέσματα στους οργανισμούς τους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!