tromaktiko: Μεγάλα εμπόδια στους φτωχούς φαντάρους της ΣΕΑΠ που εργάζονται για να τα βγάλουν πέρα!

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Μεγάλα εμπόδια στους φτωχούς φαντάρους της ΣΕΑΠ που εργάζονται για να τα βγάλουν πέρα!



Μέσα καλοκαιριού και οι επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι το μόνο που βασανίζει εμάς, τους φαντάρους στη ΣΕΑΠ. Η οικονομική κρίση και η κυβερνητική πολιτική πλέον έχουν τσακίσει τα πάντα στο πέρασμά τους, με αποτέλεσμα εμείς οι νέοι, αλλά και οι γονείς μας, να αντιμετωπίζουμε πραγματικό πρόβλημα διαβίωσης.

Αυτό όμως είναι κάτι που δε φαίνεται να καταλαβαίνουν κάποιοι αξιωματικοί (και πώς άλλωστε με τους μισθούς που απολαμβάνουν). Πιο συγκεκριμένα: η ΣΕΑΠ είναι μονάδα με φαντάρους που στην πλειοψηφία τους είναι μειωμένης θητείας, δηλαδή παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας στο σπίτι (είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των γονέων μας που αντιμετωπίζουν ανίατες ασθένειες, σωματική παράλυση, ψυχικές ασθένειες κ.ά.), κοινωνικά προβλήματα (χωρισμένους γονείς, σοβαρότατα οικονομικά ζητήματα) και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι περισσότεροι από εμάς είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε, όχι μόνο για να συντηρούμε τους εαυτούς μας, αλλά για να συνεισφέρουμε και στις οικογένειές μας.

Δυστυχώς αυτή είναι μια πραγματικότητα που ο διοικητής του στρατοπέδου ταξίαρχος κ. Μαυρομανωλάκης αγνοεί επιδεικτικά. Έτσι, στο όνομα του αξιόμαχου της μονάδας, επιδιώκει συστηματικά τη μείωση της δύναμης του Λ/Δ περιορίζοντας μεταθέσεις και αποσπάσεις προς αυτόν (οι 200 θα μείνουμε 75 μέχρι τα μέσα Αυγούστου!).

Η απόλυση της σειράς 313 κάνει χειρότερα τα πράγματα, αλλά παρόλα αυτά και ενώ είμαστε εν μέσω της τουριστικής σεζόν, που προσφέρει έστω και προσωρινή εργασία και οικονομική ανακούφιση, οι υπηρεσίες αλλάζουν από 1 υπηρεσία - 2 εξόδους, σε 5 υπηρεσίες - 1 έξοδο, κατά παράβαση πρόσφατης διαταγής του ΓΕΣ για πλαφόν 3 υπηρεσίες - 1 έξοδο.

Κερασάκι στην τούρτα θα είναι το δεκαήμερο εμπλοκής (1-10 Αυγούστου) ώστε οι ΥΕΑ να πραγματοποιήσουν τα σκοινάκια τους! Αυτή η εξέλιξη σημαίνει παραίτηση - απόλυση από τις δουλειές μας, αλλά σε κανέναν δεν καίγεται καρφί, γιατί, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο υποδιοικητής του Λ/Δ λοχαγός κ. Νικολακάκης, τώρα είμαστε στο στρατό, υπηρετούμε την πατρίδα, τίποτα δεν πρέπει να παρεμποδίζει τις υπηρεσίες και τις αγγαρείες, άρα το να δουλεύουμε είναι παράτυπο και πρέπει να σταματήσουμε.

Από όλα τα προηγούμενα γίνεται αντιληπτό ότι δημιουργείται ψυχολογική φόρτιση στους φαντάρους αλλά και για αυτό ο ταξίαρχος δε μεριμνεί. Ενώ η μονάδα διαθέτει φαντάρους πραγματικά άριστους ψυχολόγους με επιστημονικό έργο που θα μπορούσαν να βοηθήσουν (κάτι που έχουν κάνει ήδη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις με δική τους πρωτοβουλία), με εντολή του ταξίαρχου δεν τους δίνεται η δυνατότητα να συγκροτήσουν οργανωμένη μονάδα ψυχολογικής υποστήριξης. Αντιθέτως, και αυτοί κάνουν σκοπιές, αγγαρείες και οτιδήποτε άλλο με αποτέλεσμα συνάδελφοι που κατά καιρούς έχουν παρουσιάσει προβλήματα να μπορούν να μιλήσουν μαζί τους μόνο κατόπιν. ραντεβού!

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, ο Λ/Δ μέχρι πρόσφατα έδινε παραπάνω άδειες και βοηθούσε ως ένα βαθμό πολλούς από εμάς με τα προβλήματά μας. Όμως, μόλις οι σειρήνες πατριωτισμού και μιλιταρισμού ήχησαν στα αυτιά του ταξίαρχου, ο διοικητής του Λ/Δ ταγματάρχης κ. Κασελάκης και ο υποδιοικητής πολύ γρήγορα συμμορφώθηκαν στην αλλαγή πολιτικής, με αποτέλεσμα πολλοί φαντάροι πλέον να βρίσκονται ένα βήμα πριν την αναβολή.

Μερικοί φαντάροι, λοιπόν, αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε με αυτό το γράμμα, απαιτώντας το Υπουργείο και το ΓΕΣ να μεριμνήσουν ώστε οι φαντάροι της ΣΕΑΠ (αλλά και κάθε στρατοπέδου) να ανακουφιστούν σημαντικά από τις υπηρεσίες και επιδιώκοντας ο κρητικός λαός να ενημερωθεί για την κατάσταση και να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των παιδιών του. Μέσα στο στρατόπεδο, οι φαντάροι μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών πρέπει να πιέσουμε ώστε κανείς συνάδελφος να μη χρειαστεί να φτάσει ως την έσχατη λύση της αναβολής και όλοι να μπορέσουμε να εναρμονίσουμε το παράλογο της θητείας με τον δύσκολο αγώνα που δίνουμε και θα δώσουμε στη ζωή μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
www.diktiospartakos.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!