tromaktiko: «Ροντούλης καλεί Αγοραστό για τις αποζημιώσεις των δικαιούχων απαλλοτριωθέντων ακινήτων στην οδό Λάρισας-Καρδίτσας»

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

«Ροντούλης καλεί Αγοραστό για τις αποζημιώσεις των δικαιούχων απαλλοτριωθέντων ακινήτων στην οδό Λάρισας-Καρδίτσας»



Ερώτηση είχε υποβάλλει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης προς τον Υπουργό Οικονομικών για το θέμα των οφειλών του δημοσίου προς τους...
 δικαιούχους αποζημιώσεων των απαλλοτριωθέντων εκτάσεων της επαρχιακής οδού Λάρισας-Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, το θέμα των οφειλών εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων να φοβούνται πλέον για την καταβολή των χρημάτων τους.

Η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου είναι η εξής «Μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει από τον Φορέα, που κήρυξε την απαλλοτρίωση, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σχετικός πίνακας παρακατάθεσης και τυχόν γραμμάτιο παρακαταθήκης που αφορούν παρακατάθεση με την 432/2008 απόφαση του Εφετείου Λάρισας, ώστε να καταβληθεί το επιπλέον ποσό των 1.338.182,32 ευρώ».

Σχολιάζοντας το θέμα, ο κ. Ροντούλης τόνισε ότι η αλήθεια επί του ζητήματος έχει ως εξής:

«Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων απέδωσε στους δικαιούχους την προσωρινή αποζημίωση, με βάση την 389/2006 απόφαση του Μον. Πρωτοδικείου Λάρισας. Όμως, με την 432/2008 απόφαση του Εφετείου Λάρισας, καθορίστηκε η οριστική τιμή για τις αποζημιώσεις των εν λόγω ακινήτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει το εκκρεμών υπόλοιπο των 1.338.182,32 ευρώ.

Η Δ/νση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, ζήτησε ως όφειλε από το Υπουργείο Οικονομικών την χρηματοδότηση του οφειλόμενου ποσού, μέσω της εγγραφής του στη ΣΑΕΠ 006/3. Το Υπουργείο Οικονομικών ενέγραψε το παραπάνω ποσόν, όμως το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης που είναι η αρμόδια υπηρεσία που έχει την ευθύνη όσον αφορά την σύνταξη των αναγκαίων εγγράφων, ώστε να εκδοθεί γραμμάτιο παρακαταθήκης και να πληρωθούν οι δικαιούχοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες.

Πρέπει, δε, να σημειωθεί ότι τόσο η Δ/νση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, όσο και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης βρίσκονται πλέον στην αρμοδιότητα του αιρετού Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού.

Με δεδομένη την οικονομική συγκυρία, καθώς και την έντονη πλέον ανησυχία των δικαιούχων που πραγματικά έχουν περιέλθει σε απόγνωση, είναι επιτακτική ανάγκη ο αιρετός πλέον Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός να επιληφθεί προσωπικά του ζητήματος, πιέζοντας την αρμόδια υπηρεσία να ολοκληρώσει τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου οι δικαιούχοι να μπορέσουν να εισπράξουν τα χρήματά τους. Μία τέτοια ενέργεια θα έδινε πραγματική οικονομική ανάσα στους δικαιούχους, οι οποίοι παραμένουν ακόμη απλήρωτοι παρόλο που έχουν διαθέσει περιουσιακά τους στοιχεία για το κοινό όφελος, και θα αποκαθιστούσε την φερεγγυότητα που πρέπει να διέπει τις σχέσεις του κράτους με τους πολίτες».

larisanews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!