tromaktiko: "Όποτε και να τα πάρετε ανάγκη θα τα έχετε..."

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

"Όποτε και να τα πάρετε ανάγκη θα τα έχετε..."



Θα ήθελα να σχολιάσω πολλά, όπως το ότι η αποχή δεν είναι λύση από τις εκλογές, αλλά η αλλαγή ψήφου και η στροφή προς μικρότερα σήμερα άγνωστα πολιτικά κόμματα.
Όπως επίσης, το ότι θα πρέπει να σεβόμαστε τις θέσεις των αναπήρων στο δρόμο είναι για τα οχήματα τους, αλλά να προσέχουμε και τους πεζούς και τους ποδηλάτες!
   Η απάντηση μου όμως αφορά τους συμπολίτες μου που είχαν την ατυχία να ασχοληθούν με την απογραφή είτε ως Απογραφείς ή χειρότερα ως Τομεάρχες και αφορά τα σχόλια http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_4379.html και http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_8439.html
Η απάντηση μου λοιπόν είναι "όποτε και να τα πάρετε ανάγκη θα τα έχετε..." ΝΑΙ! Καλά διαβάσατε! Αυτή ήταν η απάντηση εργαζόμενης στην ΕΛΣΤΑΤ στα πλαίσια φιλικής κουβέντας κατά τα άλλα, δείχνοντας το απόθεμα ανθρωπιάς, υπευθυνότητας και επαγγελματισμού... Κι εγώ που νόμιζα ότι η εποχή των κολίγων έχει περάσει με το Κιλελέρ! Μα τι ρομαντικός που είμαι...

 Πάντως ας μην γκρινιάζουμε, η ΕΛΣΤΑΤ αποτελεί μια μικρογραφία του Κράτους μας (και των ανθρώπων του) με καλούς και λιγότερο καλούς, οι εργαζόμενοι ενδεχομένως να μην φταίνε αλλά η διοίκηση και ίσως το Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο φαίνεται να πετάει το μπαλάκι η "ανεξάρτητη" αρχή στο φασιστικό δελτίο τύπου της 3ης Ιουνίου (βλ. statistics.gr). Και λέω μικρογραφία γιατί υπάρχουν και χειρότερα, όπως το ΙΚΑ για παράδειγμα που χρειάζεται έγγραφα επί εγγράφων, μήνες επί μηνών, επιτροπές επί επιτροπών για να απονείμει μια σύνταξη γήρατος (όχι χαριστική, αλλά βάσει αυστηρών διατάξεων) σε ΕΝΑΝ από τους 2 γονείς των παιδιών με αναπηρία καθυστερώντας τουλάχιστον 9 μήνες, με εργαζόμενους που πολλές φορές αγνοούν τις διατάξεις, και δεν υπάρχει καμιά πρόνοια για την ειδική αυτή ομάδα!!!! 

 Στο θέμα μας όμως, να μη διαμαρτύρεται κανείς, ακούτε αγαπητοί μου συνάδελφοι της απογραφής;  Αυτό είναι το δόγμα μάλλον "όποτε και να τα πάρουμε ανάγκη θα τα έχουμε"!! Πάντως με τη σειρά μου θα ήθελα να καταγγείλω τη φασιστική ανακοίνωση της 3/6/11 της ΕΛΣΤΑΤ γιατί:
1.) δεν είναι σαφής, δεν λέει τίποτε για τη προμέτρηση Τομεαρχών.
2.) κάνει λόγω για "πέραν της ΕΛΣΤΑΤ υπηρεσιών" (αδιάφορο)
και το χειρότερο (3) κερδίζει με το έτσι θέλω έναν ακόμη μήνα (εμείς ξέραμε για 2 μήνες, αυτοί λένε για 2 με 3 στην ανακοίνωση τους).
  Η απογραφή τελείωσε στις 24/5/2011 οι περισσότεροι παραδώσαμε λίγο αργότερα, άρα το αργότερο Αρχές Αυγούστου πρέπει να κόψουν το λαιμό τους και να μας ξεπληρώσουν!!!! Ευθύνες έχει σίγουρα και το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο και θα πρήξω στα τηλέφωνα για το θέμα από Δευτέρα, να κάνετε κι εσείς το ίδιο! Να μη σχολιάσω τη φημολογούμενη αύξηση της παρακράτησης φόρου (είναι ηθικότερο και δικαιότερο μέτρο του κ. Αντιπροέδρου μάλλον...) ούτε το χάος με άλλους βοηθούς επόπτες να δίνουν πρωτόκολλα παραλαβής και άλλους όχι.

Αυτά τα ολίγα, Καλό καλοκαίρι σε όλους και επειδή κάνει πολύ ζέστη και τα τούρκικα σίριαλ μας παίρνουν τα αυτιά, κλείστε την TV ανοίξτε το tro-ma-ktiko ή κανένα βιβλίο βρε αδελφέ!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!