tromaktiko: Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν έξω από το κυπριακό μέγαρο

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν έξω από το κυπριακό μέγαρο



Το προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας έχει κατακλυστεί από χιλιάδες πολίτες οι οποίοι συνεχίζουν για έβδομη νύχτα να διαμαρτύρονται για την τραγωδία της περασμένης Δευτέρας...
στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.Οι καγκελόπορτες, τόσο της εισόδου όσο και της εξόδου του προεδρικού είναι κλειδωμένες με χοντρή αλυσίδα.

Εντός του περιβόλου του προεδρικού μεγάρου υπάρχει ισχυρότατη αστυνομική δύναμη, αλλά στο χώρο της εκδήλωσης η παρουσία αστυνομικών είναι διακριτική.
Οι πολίτες ζητούν την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και την Κυβέρνηση του. Ένα μεγάλο πανό στην περίφραξη του προεδρικού μεγάρου γράφει: «Χριστόφια παραιτήσου, όλη η ευθύνη είναι δική σου».
Επίσης ζητούν την απονομή δικαιοσύνης και την τιμωρία των ενόχων. Οι πολίτες διαμαρτύρονται και για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από τα κατεχόμενα.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τραγωδίας στην πλατεία Ελευθερίας της κυπριακής πρωτεύουσας. Μετά την εκδήλωση σχηματίστηκε μεγάλη πορεία, η οποία κατέληξε στο προεδρικό μέγαρο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!