tromaktiko: Ενας ΜΑΤατζης απαντάει σε ολα

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ενας ΜΑΤατζης απαντάει σε ολα



Φίλε ΜΑΤατζή,
σου γράφω από το Ηράκλειο της Κρήτης, δεν ήμουν στις διαδηλώσεις στις 29/30 Ιουνίου 2011.Ήταν αρκετοί γνωστοί και φίλοι μου, καθόλα φιλήσυχοι και φιλειρηνικοί. Σκοπός τους ήταν να διαδηλώσουν όπως έχουν κάθε δικαίωμα και όχι να ανοίξουν πόλεμο με κανένα.
Έχω βρεθεί σε παλαιότερες διαδηλώσεις στην Αθήνα αρκετές φορές.
Μέσα από τις μαρτυρίες τους, η δική σας συμπεριφορά ήταν πάρα πολύ προκλητική και υπήρξε απροκάλυπτη χρήση βίας, σε βαθμό παράβασης καθήκοντος / κατάχρησης εξουσίας. Η συμπεριφορά σας είναι τόσο άνανδρη, ντυμένοι με στατιωτική περιβολή, κράνη, ασπίδες, χημικά κτλ και ΕΠΙΤΙΘΕΣΤΕ σε άμαχο πληθυσμό - πίστεψέ με, ακόμα κι εγώ που έχω φίλους και συγγενείς αστυνομικούς θα βρεθώ απέναντί σας την επόμενη φορά.
Για να απαντήσω σε θέματα που αναφέρεις να ξέρεις ότι κανένας δεν θα φύγει από την Πλατεία την επόμενη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο... Η λογική αυτή εξυπηρετεί μόνο εσάς και την κυβέρνηση που με τον τρόπο αυτό σωπαίνουν οι φωνές – όποτε υπάρξει αντίδραση εντελώς τυχαία θα δημιουργούνται επεισόδια και ο κόσμος θα ξαναγυρνάει στα καβούκια του.
Οι εξελίξεις αφορούν ΟΛΟΥΣ μας... Ξυπνήστε! Γιατί δέρνετε τον κόσμο; Η δουλειά σας είναι να προστατεύετε τον κόσμο αυτό που με το υστέρημά του σας πληρώνει. Και πίστεψέ με, με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, την επόμενη φορά θα βρείτε πολλούς περισσότερους απέναντί σας – όχι μπαχαλάκηδες, αλλά σκεπτόμενα άτομα που δεν ανεχτούν καμία βιαιοπραγία. Νομίζετε ότι ο φιλήσυχος κόσμος δεν μπορεί να υπερασπιστεί την Πατρίδα του και το Δίκιο του από μια άτυπη Χούντα; Έχουμε κι εμείς μέσα και όπλα, μην μας αναγκάσετε να τα χρησιμοποιήσουμε. Όταν υπάρξει ο πρώτος νεκρός το ποτάμι δεν θα ξαναγυρίσει πίσω μετά...
Επανερχόμενος στα προηγούμενα, είναι εντελώς παράνομο να χρησιμοποιείτε ληγμένα προϊόντα! Υπάρχει Εισαγγελέας και πρέπει να αρνηθείτε να το κάνετε! Ξέρω την τρομοκρατία που υπάρχει μέσα στις τάξεις σας, αλλά ή θα είστε σωστοί και ξεκάθαροι μέσα στην Κοινωνία ή θα βρεθείτε απέναντί της! Δυστυχώς διαλέγετε είτε ενσυνείδητα, είτε λόγω φόβου και σιωπής να βρεθείτε απέναντι από την Κοινωνία και απλά να εκτελείτε εντολές για λίγα Ευρώ. Στην Κρήτη που μεγάλωσα αυτό δεν θεωρείται ούτε έντιμο ούτε κανείς θα σε πει παλληκάρι – υπάρχουν άλλες λέξεις αλλά καλύτερα να μην το αναπτύξουμε περαιτέρω.
Υπάρχει επίσης Εισαγγελέας που πρέπει να παρέμβει και για την παράβαση καθήκοντος / κατάχρηση εξουσίας. Οι αριθμοί σας πρέπει να υπάρχουν πάνω στις στολές και να είναι μάλιστα με μεγάλα ευκρινή γράμματα. Πόσο νομίζεις ότι διαφέρει ένας ΜΑΤατζής που δεν βλέπεις ούτε το πρόσωπό του και κρύβεται μέσα στους άλλους ΜΑΤατζήδες, ο οποίος σε δέρνει επειδή πήρε εντολή να μπουκάρει στην Πλατεία Συντάγματος, χωρίς να του επιτεθείς ή να τον πειράξεις, από τον κουκουλοφόρο που παρακάτω βγήκε από το πληθος, πέταξε πέτρες και ξανακρύφτηκε; Σε τίποτα, και το λέω έχοντας πλήρη επίγνωση των λεγόμενών μου. Όπως εσύ λες δεν μπορείς να βρεις ποιος είναι και να τον πιάσεις, έτσι δεν μπορώ κι εγώ να ξέρω ποιος μου άνοιξε το κεφάλι και γιατί, να τον πάω στα δικαστήρια μετά.
Στις μονάδες αυτές ζητάνε οι περισσότεροι να πάνε... Γιατί; Έχει έχτρα χρήμα; Ξεπουλήστε λοιπόν και την ψυχή σας για ένα ακόμα επίδομα – όσο σας χρειάζονται θα σας πληρώνουν, κάτι σαν ιδιωτική φρουρά. Απλά και μόνο αν σκεφτείτε ότι οι Βουλευτές υποτίθεται ότι είναι Αντιπρόσωποι του Λαού και εκφράζουν τις απόψεις Του, αλλά χρειάζονται τόσες χιλιάδες μπράβους για να κυκλοφορήσουν και να μπουν στη Βουλή, καταλαβαίνετε ότι κάτι δεν πάει καλά...
Η συγγνώμη δεν γίνεται δεκτή. Ζούμε ιστορικές στιγμές, κρίσιμες για το μέλλον μας και των παιδιών μας και όλοι πρέπει να πάρουμε θέση. Και τη θέση μας τη δείχνουμε με πράξεις κι όχι με λόγια.
Είμαστε ένας λαός που έχει μάθει να πολεμά για την ελευθερία και το δίκιο του και δεν πρόκειται να σκύψει το κεφάλι τόσο απλά. Στην επόμενη διαδήλωση θα ξεκινήσουμε κι από εδώ από την Κρήτη με ένα καράβι, ήρεμα και ειρηνικά. Διαλέξτε με ποιους θέλετε να είστε, ποιους να προστατεύσετε, απλά θέτοντας το ερώτημα στους εαυτούς σας πώς θέλετε να είναι η χώρα που ζείτε... Ελεύθερη και περήφανη, ίσως φτωχή, ή ξεπουλημένη σε θολά οικονομικά συμφέροντα τα οποία εσαεί θα προστατεύετε; 
 
Αναγνώστης
---------------------------
 
Είμαι γιος και αδερφος αστυνομικού.Μέγάλωσα και σπουδασα με τη δουλειά του πατέρα μου.Έχω τα καλύτερα αισθήματα απέναντι στην αστυνομία.Γι΄ αυτό θελω να σε βοηθήσω.Άκου σε με και πιστεψε το: πασχεις απο κρίση ταυτότητας κι εσυ και το 99% των συναδερφων σου όλης της ΕΛ.ΑΣ. υψηλοβαθμοι ή χαμηλόβαθμοι.Νομίζεις οτι υπηρετείς τη νομιμότητα και τη δικαιοσύνη.Στην πραγματικότητα η δουλειά που έχεις ε! πιλέξει να κάνεις είναι αυτή του ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟΥ και όχι αυτή του τοποτηρητή της τάξης.Όσο πιο γρήγορα το πάρεις απόφαση τόσο πιο γρήγορα θα ηρεμήσεις ψυχικά.

Η δουλειά του ματρόσκυλου είναι να φυλάει το αφεντικό του.Αυτό κάνουν οι αξιωματκοί σας και πολλοι αλλοι. Απλά δε σας δίνουν αναφορά φυσικά και ούτε μπορείτε να τους ζητήσετε το λόγο.

Επειδή θα αντιδράσεις το ξέρω - δεν είναι ευχάριστο να σου λένε οτι είσαι ο επίσημος "φουσκωτός" της πολιτείας - θα προσπαθήσω να σου το αποδείξω.Μπορείς να αρνηθείς την εκτέλεση εντολής;Μπορείς να κουβεντιάσεις για την χρησιμότητα της εντολής με τον διοικητή σου;Αν η εντολή είναι π.χ. "προστατέψτε το κοινοβούλιο με κάθε θυσία" αυτό δε νομιμοποιεί -σύμφωνα με το δικάστή πάντα - και θάνατο ακόμα;Να θυμήσω επίσης οτι αν αν αρνηθεις την εκτέλεση εντολής έχεις εκτός απο πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες βλ.απείθεια.Πάρτο απόφαση λοιπον: η δουλειά σου είναι να είσαι "φουσκωτός".Και όπως ξέρεις καλά απο τη δουλειά σου ο "φουσκωτός" δέρνει και τον τύπο που κάνει φασαρία στο μαγαζί και τον άτυχο πυ έπεσε στα χέρια των τοκογλύφων.Δεν εξετάζει το δίκαιο του αιτήματος.

Προφανώς και δε φεύγεις γιατι δεν ξέρεις αν θα βρείς δουλεια.Πάντα - ακόμα και το 1960 που ήταν ο πατέρας μου αστυνομικός - αυτό ήταν το κίνητρο.Γι αυτό υπάρχει αμοιβή.

Μη διαμαρτύρεσαι για τα όσα περνάτε.Το ξέρω απο πρώτο χέρι ,είναι πολύ δύσκολη η δουλειά που κάνετε όμως προκειμένου να μη χάσεις το μεροκάματο είσαι διατιθεμένος να την κάνεις- και την κάνεις.Εγώ αντίστοιχα είμαι διτεθειμμένος να βιώνω το αγχος και την απειλή της ανεργίας στην δουλειά μου - και το κάνω.

Φίλε ΜΑΤατζη δεν προσπαθώ να σε προσβάλλω λέγοντάς σου οτι είσαι μαντρόσκυλο.Απλά σου λέω τα πράγματά με το όνομά τους.Αυτό θα σε βοηθήσει πίστεψέ με.

Σε μια κοινωνία που δε θα ήταν τόσο βαριά άρρωστη και διεφθαρμένη προφανώς ο δικός σου ρόλος θα ήταν να επιβλέπεις την τήρηση του νόμου.Τώρα όμως ζουμέ σε αυτή την κοινωνία.Αν δεν μπορείς τόσο πολύ να αντέξεις τη δουειά που κάνεις φύγε.Αν μπορείς τότε έχε υποψη σου οτι η κοινωνία θα σε βρίζει-ειδικά τέτοιες περιόδους.
Αναγνώστης
 
---------------------------
 
Χαιρομαι που εισαι απο τους ανθρωπους που καταλαβαινουν τι συμβαινει κ που εισαι συγκρατημενος ανθρωπος, ξερεις ποια ειναι τα ορια σου, σεβεσαι τους συνανθρωπους σου κ προσπαθεις να ηρεμησεις τους συναδελφους σου στη διμοιρια σου που ειναι περισσοτερο νευρικοι κ μπορει να ξεφυγουν ασχημα οπως μερικοι αλλοι που ειδαμε σε βιντεο κ διαφορες εικονες.
ΜΑΚΑΡΙ να υπηρχαν κ αλλοι ΜΑΤατζηδες οπως εσυ κ να εγραφαν σε αυτο το ιστολογιο οπως εσυ, με τροπο ηρεμο, οχι προκλητικο, αηδιαστικο που να προκαλει στους αναγνωστες ασχημα αισθηματα κ συγχηση.
Εγω την δεχομαι την συγνωμη σου κ σε σεβομαι ως ανθρωπο πρωτα απ' ολα, αλλα κ ως ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΩΝ ΜΑΤ.
Ειμουν κ εγω την Τριτη κ Τεταρτη στο Συνταγμα, εζησα ασχημα πραγματα απο την μερια των ΜΑΤατζηδων κ σκεφτομουν αν καποιος τις επομενες μερες θα εχει το θαρρος κ την αξιοπρεπεια να ζητησει συγνωμη για οσα εγιναν.
Ειδα ομως κ πολλα ασχημα απο την μερια των μπαχαλακηδων κ δεν πιστευα αυτα που εβλεπα, πως μπορεσαν να γινουν ολα αυτα μεσα σε κατι ωρες, ενιωθα οτι ολοι μας, εμεις οι διαδηλωτες, εσεις κ οι μπαχαλακηδες ειμασταν σε πολεμικο πεδιο... λες κ γινοταν πολεμος, πρωτη φορα ενιωσα τετοιo φοβο, δεν μπορεσα να πιστεψω πως δεν μπορεσαμε να αποτρεψουμε αυτη την αρρωστημενη μαζα ανθρωπων-μπαχαλακηδων, ενιωσα ασχημα γιατι παραδωσαμε την πλατεια μας σε αυτους τους ταραξιες κ μετα ακολουθησε το δικο σας βημα οπου εγινε ο,τι εγινε κ σημερα ολοι τα εχουν βαλει γενικα με την Αστυνομια, ενω ειναι μονο καποιοι απο την υπηρεσια των ΜΑΤ που εκαναν ο,τι εκαναν κ εστρεψαν τον κοσμο εναντιον σας...
Εχεις δικιο με οσα λες κ οτι πρεπει να βοηθησουμε την θεση σας, να κανουμε ο,τι περναει απο το χερι μας για να διωξουμε "αυτους" τους μπαχαλακηδες απο την υγιη μαζα των πολιτων εκει. Θελω να ελπιζω πως κατι θα γινει κ κατι καλο θα βγει αν αποφασησουμε την επομενη φορα να το πραξουμε.
Νομιζω πως εισαι ανθρωπος που θελει να αλλαξει προς το καλυτερο κ οτι εμαθε απ' ολα αυτα που εγιναν τις τελευταιες μερες.
Μακαρι να λειτουργουσε το μεγαλυτερο κομματι των ΜΑΤ οπως εσυ κ οχι μονο ενα μικρο κομματι.
Να εισαι παντα καλα.
 
Αναγνώστης

---------------------------
 
Για τα περισσότερα θέματα που έθεσες σου απάντησαν ήδη πάρα πολλοί φίλοι αναγνώστες και με κάλυψαν επαρκώς. Εγώ για ένα θέμα θέλω να τοποθετηθώ:
Ζητάς από τους πολίτες διαδηλωτές να βοηθήσουν τα ΜΑΤ για να πιάσετε τους κουκουλοφόρους. Ζητάς να τους απομονώσουμε και να κάνουμε το έργο σας πιο εύκολο. Σου απαντώ λοιπόν:
α) Σε προηγούμενες ημέρες που τους απομονώσαμε, κάναμε αλυσίδα για να μην έρθουν σε επαφή μαζί σας ή ακόμα ήρθαμε στα χέρια μαζί τους, εσείς, και ενώ ήταν φανερό ποιοί ήταν οι κουκουλοφόροι, επιτεθήκατε πάλι σε πολίτες με βία και χημικά κι αφήσατε τους κουκουλοφόρους να δρουν πλέον ανενόχλητοι σαν να επιδιώκατε κάτι τέτοιο
β) Την Τρίτη ιδιαίτερα, αλλά και την Τετάρτη, αφού "καθαρίσατε" το βράδυ, την πλατεία τελείως από διαδηλωτές, μείνατε μόνοι σας με τους κουκουλοφόρους. Περικυκλώσατε πάνω από 1000 ΜΑΤ την πλατεία και δεν μπορούσε να μπει ή να βγει κανένας άσχετος. Στην πλατεία δεν υπήρχαν καθόλου διαδηλωτές παρά μόνο καμιά πενηνταριά το πολύ κουκουλοφόροι που ξεκουράζονταν, βόλταραν και πετούσαν κάθε τόσο πέτρες στα ΜΑΤ ή έσπαγαν πλακάκια. Κι εσείς τους κοιτούσατε!!! Ο οποιοσδήποτε μπορούσε να το δει αυτό από τα σάιτ που είχαν συνεχή τηλεοπτική κάλυψη! . Μα, δυο τρεις διμοιρίες να κουνιόσασταν, χωρίς ιδιαίτερη βία και χημικά τους είχατε πιάσει όλους!!!
γ) Για κάποιον περίεργο λόγο -και γι αυτό είναι μάρτυρας οι διαδηλωτές, οι φωτογραφίες και τα βίντεο- μπορούσαν να σας πλησιάζουν με άνεση κουκουλοφόροι με καδρόνια στα χέρια, με βόμβες κρότου λάμψης, να μιλάτε να ανταλλάσσετε όπλα κλπ, ενώ όποτε σας πλησίαζε πολίτης με καθημερινά ρούχα, ακόμα και γυναίκες ή ηλικιωμένοι απαντούσατε με χημικά και γκλομπ στο πρόσωπο!!!
δ) Από σάιτ με τηλεοπτική κάλυψη είδα το βράδυ της Τρίτης -και ενώ προηγουμένως κοιτούσατε τους κουκουλοφόρους όπως προείπα- δυο κυρίες άνω των πενήντα ετών επιχείρησαν να περάσουν τη Σταδίου προς Β. Γεωργίου και εσείς τις πιάσατε και πλέον συμπεριλαμβάνονται στις προσαγωγές!!!!!

Τελικά, αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι οι πολίτες μέχρι πριν λίγες μέρες είχαν απέναντί τους τους βουλευτές και το κράτος και τώρα έχουν την Αστυνομία. Αυτό που ξέρω είναι ότι αντί να μιλάμε για την απίστευτη βία κατά πολιτών μιλάμε για κουκουλοφόρους. Αντί να μιλάμε για απίστευτη ποσότητα χημικών μιλάμε για ληγμένα δακρυγόνα που στην τελική αντέχονται σε αντίθεση με χημικά και ασφυξιογόνα. Αντί να μιλάμε για το μεσοπρόθεσμο μιλάμε για τα ΜΑΤ
Δυστυχώς γίνατε πιόνια και ακόμα πιο δυστυχώς το ανέχεστε!
 
Αναγνώστης
 ---------------------------
 
Θα ηθελα να απαντησω στον κυριο αστυνομικο που απαντησε με τη σειρα του στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_01.html . η απαντηση του ειναι http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_6087.html .
Καταρχην δεν το παιζω προκατηλειμενος ουτε εχω συμφερον να πω ασχημα λογια την αστυνομια χωρις λογο.Ημουν αυτος που στο αστυνομικο τμημα της γειτονιας μου περνοντας ελεγα καλη βαρδια στους συναδελφους σου κι ελεγα σε οσους τους βριζανε οτι "ναι φιλε μου αλλα ο μπατσος οταν μπουκαρει καποιος σπιτι σου η παει να βιασει την αδερφη σου, ο μπατσος εκεινος θα θες να γινει πατερας σου / αδερφος σου οταν του ζητησεις βοηθεια παιρνοντας το 100". Δε θελω να πω προσωπικη μου εμπειρια, οταν ζητησα βοηθεια της αστυνομιας, επειδη ανεφερες για κατι αν ημουν μπροστα κτλ.Εγραψα για αυτα που γινανε την Τεταρτη και σε αυτου του ειδους τη συμπεριφορα θα προσπαθησω οσο ειναι δυνατον να παραμεινο.
Οχι δεν ειναι ροδινα στο στρατο και στις ΕΔ. οχι δεν ειμαστε αγιοι στο συνολο και σιγουρα κι εγω εχω κανει λαθη και εσυ που μιλας για αυτοκριτικη πριν γραψω και σχηματισω αποψη εχω κρινει τον εαυτο μου πολυ σκληρα.συμφωνω υπαρουν πολλα ατομα οπως σε καθει εργασια δημοσια η ιδιωτικη και σε καθε υπηρεσια ο κομπλεξικος η ναι κι αυτος που τρωει παντοφλα και φαπα και κανει τον μαγκα εκει που τον παιρνει η που νομιζει οτι τον παιρνει εκει.τα χουμε ακουσει τα χουμε δει τα χουμε ζησει σαν κατωτεροι προσπαθουμε ορισμενοι να μην τα κανουμε κι εμεις οταν παρουμε εναν βαθμο παραπανω. υπαρχουν 2 ειδη ανθρωπων στο θεμα αυτο. ατομα που γουσταρουν να κανουν οτι τους κανανε οταν μπορεσουν κι ατομα που λενε οτι αυτα που μου κανανε μην τα κανω γιατι απλα δε γουσταρω και επειδη ναι ειμαι "εγωιστης" και δε γουσταρω να τρωω εκει που εφτυνα χτες .
Αλλα αυτα που ειπες κι εν μερει ηταν ευστοχα κυριε αστυνομικε, συγκρινονται με το τι εγινε την τεταρτη?εχω αδικο για το χτυπημα στο κεφαλι ενος ανθρωπου που ηταν αοπλος? συγκρινονται με το μενος και την λυσσα που τους/μας βαραγατε. ειρηνικα διαδηλωνε ο κοσμος.Οσο για τον αξιοματικο και τον υπαξιωματικο που συλλαβατε και επικαλεσθηκαν την ιδιοτητα τους για να την σκαπουλαρουν βασει του επεισοδιου που ανεφερες οπως ειπα Η ΣΤΟΛΗ ΣΕ ΤΙΜΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΑΣ.δεν ερχομαι σε αντιπαραθεση με αυτο.
Και οτι και να πεις για το τι περναει ο καθε φανταρος και τα βυσματα κτλ και να θες να δειξεις διαφθορα η ασυδοσια η καταχρηση εξουσιας στο στρατο, αυτο που κανανε τα ΜΑΤ κυριε αστυνομικε ξεπερναει καθε προηγουμενο. Το κυριε δε το λεω ειρωνικα. Σε καθε τομεα υπαρχουν καλοι και κακοι σωστοι και λαθοσ ενσυνειδητοι κι ασυνηδειτοι το θεμα ειναι ποσοι απο αυτους ειναι σε καθε τι. Εσυ ακουγεσαι ενσυνειδητος αλλα η διαφορα ειναι οτι εσυ εισαι μονο ενας στους 1000. το ποσο καλα κανει η αστυνομια τη δουλεια της. απεδειξε την τεταρτη οτι ειναι στην υπηρεσια του πολιτη? απαντησε μου ειλικρινα.
Ειπα ορθα ενα επεισοδιο που εξιστορισε φανταρος μου ναι δεν ημουνα μπροστα. σου ειπα ψεμματα μου λεει?ψεμματα σου λεω.αλλα ακουμε συνεχεια επεισοδια τετοια. ολα ψεμματα πια?κι ωραια μπροστα δεν ημουν, την τεταρτη ομως το τι εγινε το ειδανε εκατομμυρια ανα ολον τον κσμο.ραδιο αρβυλα ειναι?οπως και για στρατευσιμους που ζουνε το κομπλεξ ανωτερων ακουμε συνεχεια και ναι ισχυουν οπως σε καθε τομεα. στο δημοσιο ο καρεκλοκενταυρος κομπλεξικος ξεσκιζει τον stage , ο τυχον κομπλεξικος διευθυντης σχολειου θα τρεξει ασχημα την πρωτοδιοριζομενη δασκαλα, ο μεγαλογιατρος κλινικης θα βγαλει το κομπλεξ του στους ασκουμενους ιατρους και τις νοσοκομες και στον ιδιωτικο τομεα ο παλιος εμπειρος μαστορας θα κανει χουνερια στους βοηθους.τα ζησαμε κι αυτα ,εργαστηκαμε κι αλλου πριν φορεσουμε το χακι κι ας ειμασταν πιτσιρικαδες και τιμη μου ειναι..Ειπαμε δυστυχως καποιοι οταν παρουν καποιου ειδους εξουσια δειχνουν τι ατομα ειναι.αφου μας βαζεις διπλα διπλα. ενα θα σου πω. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ 17-11-1973 θα μπορουσε να συγκριθει.
Ανεφερες κατι για επιδοματα κτλ ενα θα πω. εσεις κανετε 8ωρα εμεις 8ωρα και κατοπιν 16ωρες χωρις αμοιβη κι αυτο λεγεται υπηρεσια.εσας δεν ειναι υπηρεσιες ειναι βαρδιες. α ναι παιρνουμε απαλλαγη το επομενο 8ωρο για τις 16 εξτρα ωρες που καθομαστε καποιες φορες το μηνα η για τις εξτρα 24 αν προκειται για αργια.ετσι ομως ειναι η δουλεια κι επαναλαμβανω ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ.επιλογη μας ηταν κι επιλογη εχουμε να συνεχισουμε να φοραμε τη στολη αυτη και προπαντων να μας ζει η στολη αυτη. οσο για το αν καποιος ξεσπαει σε στρατευσιμο,φροντιζουμε στις μοναδες που εχω υπηρετησει αυτος ο καποιος να μπει στο περιθωριο και αν τολμουσε να χειροδικησει η να εξιβρυσει στρατευσιμο σιγουρα παει σπιτι του .οπως προειπα να μην κανουμε κι εμεις τα ιδια. μη συγκρινεις στρατο με αστυνομια κυριως ΜΑΤ εν δραση τεταρτης. ουτε τον αριθμο τους δεν ειχανε οι συναδελφοι σου κι οποιος τραβαγε συναδελφο σου με καμερα του χυμαγανε 4 να του την παρουν. αυτα τα τσαντακια σας εχουνε υλικο για ενα χρονο αν παιχτουν στα ΜΜΕ. Εσυ που , δε το λεω ειρωνικα, δε σηκωσες χερι σε πολιτη και δεν εκανες καταχρηση εξουσιας οφειλεις οχι απλα να το βουλωνεις αλλα να κανεις στην ακρη τους συνεδελφους σου αυτους και να τους δειξεις με τον τροπο σου οτι δεν ενεργουν σωστα γιατι απλα παιρνει η μπαλα και εσενα. σε ολα τα συνολα υπαρχει τροπος να μπουν καποιοι στο περιθωριο.

Και να πω κατι σε καποιους που κατακρινουν γενικα καποια δημοσιευματα στρατιωτικων για τα επεισοδια μονο και μονο επειδη ειναι στρατιωτικοι. Λυπαμαι μα δυστυχως η ευτυχως οπως ο καθενας εχει αποψη, ετσι εχει κι ο στρατιωτικος.Δηλαδη τι θα προτιμουσατε? να μην κατεβουν ατομα στρατιωτικοι στο Συνταγμα που πολλοι ανεξαρτητως σωματος βαθμου η προελευσης κατεβηκαν και να μην εκφρασουν την αγανακτηση τους οχι μονο για την κατασταση αλλα και για τα επεισοδια? Θα προτιμουσατε να πει ο στρατιωτικος "τι με νοιαζει μωρε εμενα? δουλεια θα εχω δε θα πεινασω. οι αλλοι που ειναι ανεργοι ας φωναξουν." η "τι με νοιαζει που εφαγαν ξυλο?εγω δεν εφαγα γιατι εκατσα στον καναπε μου κι αραξα γιατι δεν ειχα λογο να κατεβω"οχι κυριοι . και θες να το πω κι αλλιως? ωραια λοιπον. εγω εστω ειμαι ο βολεμενος θα παρω συνταξη αν δεν αλλαξει κατι ως τοτε , ειμαι ο καβατζωμενος κτλ κτλ συμφωνα με γνωμες που διαβασα πολλων και δικαιωμα τους να τις εχουν τις αποψεις αυτες , με πληρωνετε αλλωστε και μαλιστα με φορους που καλειστε να πληρωσετε κι εχετε να κανετε με περισσοτερες στερησεις απο πριν.Εχουμε παιδια ομως και τα παιδια μας δε θελουμε να ζησουν τον γολγοθα που βλεπουμε μπροστα και πολλοι τον περνανε ηδη. Δηλαδη θελετε ο καθενας να κοιταει την παρτη του? να πει κοιτα εσυ που εχεις δουλεια και εκανες καλη επιλογη στις πανελληνιες να μπεις στρατο και γελα με τον κολλητο σου που μπηκε ΕΜΠ και σε δουλευε "κοροιδο κατσε να σε σκισουν στη σχολη ενω εγω θα σπουδαζω και το απογευματακι σπιτι μου ενω εσυ το απογευματακι να σε σκιζουν οι 4ετεις και να κανεις σκοπια το βραδακι" και τωρα αυτος ψαχνει για δουλεια. αυτο θα ηταν φρονιμο για εσας?Γιατι , ανεξαρτητως πεποιθησεων , αν αυτο ειναι φρονιμο,κι ο στρατιωτικος να μη μιλαει επειδη κατα τη γνωμη σας περναει καλα, σημαινει πως φωναζετε οχι για την εξαθλιωση που ερχεται αλλα για την παρτη σας. Δηλαδη αν ησουν κι εσυ με ενα μισθο σταθερο κι εβλεπες τον γειτονα σου να πουλαει οσο οσο το αμαξι του για να μη του παρουν το σπιτι θα το βουλωνες? Ειναι κακο να εκφραζει τη δυσαρεσκεια του για ορισμενα γεγονοτα? οχι , προτιμω να λεω την αποψη μου και να ακουω αποψεις κι απαντησεις-κριτικες κι οτι με ενοχλει να το λεω κι οπου ενοχλω να μου το λενε.και βεβαια ναι ατομικα πριν πω κατι κοιταω τον εαυτο μου στον καθρεπτη κι απολογουμαι κιολας για λαθη που τυχον εκανα. βλεπεις τυχαινει να χουμε αδερφια στρατευσιμους που ουδεμια ειδικη μεταχειρηση ειχανε . προσωπικα αυτους εβλεπα στα ματια καθε στρατευσιμου μπροστα μου κι οπως τα αδερφια μου δε θα θελα να περασουν ασχημα λογω κομπλεξ καποιου το ιδιο και του αλλου τα αδερφια.

Αναγνώστης


 ---------------------------


Σε τιμάει το ότι μίλησες και σε ευχαριστώ και για τη συγνώμη σου, την είχα ανάγκη. Διάβασα προσεκτικά τα όσα έγραψες. Και θέλω και εγώ να σου απαντήσω.
Είμαστε στην πλατεία 37 μέρες τώρα και μόνο για 3 μέρες υπήρξαν επεισόδια από βαλτούς άλλων, ξαφνικά, από το πουθενά και την ίδια ώρα, αν δεν κάνω λάθος. Και μόνο σε τρεις, πολύ συγκεκριμένες και κρίσιμες μέρες για τα αντισυνταγματικά και πρόστυχα πολιτικά σχέδια αυτών που υπηρετείτε. Έχεις δει τι είμαστε στην πλειονότητά μας. Η μάνα σου, η αδελφή σου, η θεία σου τα ανήψια σου, ο παππούς, ο αδελφός και ο πατέρας σου. Φιλειρηνικοί άνθρωποι, και το έχουμε αποδείξει έναν όλόκληρο μήνα, και που όπως είπε και η Eleftheria Terry Mtr ", διαδηλώνουμε για μας ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ"...


Κρατήσαμε ομπρέλλες πάνω από τα κεφάλια σας τις πρώτες μέρες που έβρεχε γιατί σας θεωρούσαμε παιδιά δικά μας, αδέλφια μας. Και μετά...βγήκατε και ρίχνατε ακατάπαυστα χημικά εναντίον μας, ακόμα και σε σημεία που δεν υπήρχε κανένας από τους ταραχοποιούς τους βαλτούς ή τους άλλους αν θες! Το έζησα! Στην Αμαλίας την Τετάρτη! 3 χημικά ταυτόχρονα δίπλα μου ενώ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ειρηνικά στο πεζούλι του Εθνικού Κήπου εκατοντάδες κόσμου και ούτε καν συνθήματα δε φωνάζαμε!. Δύο διμηρίες σας απλά μας περικύκλωσαν και μας επιτέθηκαν!! Σαν δολοφόνοι! Κοινοί εγκληματίες! Και αυτό γινόταν και τις δύο μέρες και συνέχεια! Και τόσοι τραυματισμοί απλών πολιτών, όλων των ηλικιών με τα γκλοπ σας, με κλοτσιές και με πέτρες και ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ποσότητες απαγορευμένου ακόμα και σε κατάσταση πολέμου μεταξύ χωρών(!!)CS , σε πολλές περιπτώσεις σχεδόν εξ επαφής, ακόμα και σε άτομα που δε φορούσαν ΚΑΝ μάσκα (υπάρχουν άπειρα βίντεο και φωτογραφίες)!!!!! Οι συνάδελφοί σου, που άνοιξαν τόσα κεφάλια αθώον ανθρώπων δεν είναι καν άνθρωποι και σίγουρα δεν είναι Έλληνες. Είναι κοινοί εγκληματίες, και ρομπότ!!! Είναι άψυχοι τραμπούκοι, επικίνδυνοι και πολύ χειρότεροι κατά τη γνώμη μου ακόμα και από τους μπαχαλάκηδες και αναρχικούς γιατί ενω είναι ΕΝΟΜΗ υποτίθετε τάξη και η δουλειά τους είναι να προστατεύουν τον πολίτη (!!!), εκείνοι του επιτέθηκαν βάναυσα, χυδαία και με δολοφονικές διαθέσεις και σε πολλές περιπτώσεις, βάσει μαρτυριών με απίστευτο μένος και μίσος! Βλ. επίθεση στο ιατρείο στην πλατεία, ρίψεις δακρυγόνων μέσα στο μετρό Συντάγματος και Ακρόπολης και τα ντου που κάνανε η Δίας ή η Δέλτα (λίγο με νοιάζει η διαφορά) στους πεζόδρομους στη Μητροπόλεως και στο Μοναστηράκι στα μαγαζιά!
Νομίζαμε και εμείς ότι είσασταν μαζί μας, αλλά η πλειοψηφία των συναδέλφων σου λειτούργησε επιθετικά και ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ εναντίον μας. Οι βαλτοί και οι ταραχοποιοί, που στις 15 του μήνα, ήταν για ώρες ανενόχλητοι, πχ. στη Φιλελλήνων, και ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ στον δρόμο, και επί ώρα πολλή σπάζανε τα μάρμαρα των ξενοδοχείων, εσείς απλώς τους κοιτούσατε και αμυνόσασταν από μακριά!!!!! Το είδα και αυτό με τα μάτια μου! Οπότε αυτό που είπες, να φύγουμε από την πλατεία για να μείνουν μόνοι τους να μπορέσετε να τους πιάσετε είναι απλώς δικαιολογία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τους πιάνετε! Κάθεστε και τους κοιτάτε! Για ΩΡΕΣ! Προφανώς, γιατί δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, κατόπιν εντολών "άνωθεν".
Έγραψες: "Λογικο ειναι να ετρωγε χημικο και ο απλος κοσμακης" . Ε, ΟΧΙ!!!! Δεν είναι λογικό! Είναι απαράδεκτο! Εγκληματικό! Οι τύποι που κυβερνούν εδώ και χρόνια και τα παπαγαλάκια τους στα κανάλια και τις εφημερίδες, έχουν διαστρεβλώσει ή εκμηδενίσει ΚΑΘΕ αξία, ΚΑΘΕ λέξη, ΚΑΘΕ έννοια! Και έχεις γίνει θύμα τους και εσύ. Πώς είναι "λογικό" να επιτίθεσαι σε αθώους ειρηνικούς ΕΛΛΗΝΕΣ που ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα της διαμαρτυρίας και την υποχρέωση τους της διαφύλαξης του συντάγματος όταν αυτό και η χώρα και εθνική κυριαρχία παραχωρείται;;;;;;
Σκέψου.


Είναι κατά τη γνώμη μου αδικαιολόγιτο να στέκεστε μπροστά στους πολιτικούς, και δίπλα τους, προστατεύοντάς τους από...τους συμπατριώτες σας, ενώ τόσος λαός έχει ξεχυθεί στους δρόμους όχι μόνο της Αθήνας και της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό και φωνάζει απελπισμένα για αληθινή δημοκρατία, για προδοσία της πατρίδας. Γιατί του τα παίρνουν όλα, και κυρίως την Ελλάδα και τον πλούτο της με πλιάτσικο, για τα χαρίζουν σε τράπεζες και ιδιώτες και ξένα συμφέροντα. Και γιατί εξαθλιώνουν τον λαό και γιατί πεινάει και είναι ή πολύ σύντομα θα είναι άνεργος! Καμιά δικαιολογία!
Είναι απαράδεκτο να βαράτε αθώους ειρηνικούς συμπολίτες σας! Καμιά δικαιολογία! Αν σας διατάξουν να σκοτώσετε τη μάνα σας θα το κάνετε;; Αυτό σας διατάζουν τώρα απλώς δεν είναι η δική σας μάνα, και εσείς εκτελείτε εντολές σα ρομποτάκια!
Είναι η ώρα να δείξετε, μαζί με εμάς, δίπλα μας, αν και κατά πόσο τηρείτε τους νόμους και το Σύνταγμα μας, που τόσο το έχουν καταπατήσει και εκείνοι και εσείς αυτλες τις 3 τραγικές ημέρες, και αν αγαπάτε την πατρίδα σας και τους συμπολίτες σας που παλέυουν για ελευθερία, δημοκρατία και αξιοπρέπεια για όλους μας. Χωρίς όλους τους 'Ελληνες ενωμένους, δύσκολα θα τα καταφέρουμε, αν και δε θα τα παρατήσουμε, όπως αποδείξαμε ήδη. Ό,τι και να μας κάνουν, όπως και να μας χτυπάνε, και οι συνάδελφοί σου, και οι απόλυτα διευθαρμένοι και πουλημένοι πολιτικοί-πιόνια, και οι παγκόσμιοι τραπεζίτες πίσω από αυτούς. Δε θα τα παρατήσουμε γιατί η πείνα και η απελπισία εξαγρειώνει, σε βγάζει εκτός εαυτού!Σε κάνει δυνατό! Σε κάνει να μη φοβάσαι τίποτα πια γιατί τα έχεις χάσει ΟΛΑ...
Σκέψου.

Αν όντως είσαι μαζί μας, και πολλοί άλλοι συνάδελφοί σου όπως λες, δείξτε το με πράξεις γαιτί από λόγια χορτάσαμε. Γυρίστε την ασπίδα και ελάτε δίπλα μας! Γυρίστε την προς αυτούς που σας χρησιμοποιούν εναντίον των συνανθρώπων σας και συμπολιτών σας και που ξεπούλησαν την πατρίδα μας και εξαθλιώνουν τον πλυθησμό της και που υποπτεύομαι, ότι σας έβαλαν να μας επιτεθείτε με τέτοιο εγκληματικό και βάναυσο τρόπο, ως μέρος ενός ακόμα αρρωστημένου σχεδίου τους...Να γυρίσουν εμάς εναντίον εσάς, εσάς εναντίον εμάς και τους θεατές εναντίων του ειρηνικού και συμπαθούς κινήματος!! Διέρει και βασίλευε δηλαδή, το κλασσικό! Και την έχουμε "πατήσει", προσωρινά εύχομαι και ελπίζω, εκατέρωθεν!
Δε σας μισούσα, το αντίθετο, δεν είχα βγει ποτέ στα 40 μου χρόνια σε διαδήλωση, δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν έχω επιτεθεί ποτέ σε κανέναν στη ζωή μου και έφαγα λυγμένα και απαγορευμένα χημικά στη μούρη προχθές, από συμπολίτες μου...ΜΑΤατζήδες, ενώ απλώς καθόμουν! Έφαγα χημικά στη μούρη από τους συναδέλφους σου! Δε σας μισώ...Σας λυπάμαι...Αλήθεια.
Είναι τραγικό αυτό που κάνετε. Ήρθα και εγώ στα κάγεκλα μπροστά στη Βουλή μας την επόμενη μέρα και ενώ ακόμα με πνίγανε τα χημικά και δεν είχα σκοπό να μιλήσω, ήρθα ειρηνικά, αλλά δεν κρατήθηκα...Σας φώναξα ΝΤΡΟΠΗ σας! Πολλές φορές, κι έτρεμα ολόκληρη..Γιατί στις 29 του μήνα, συννειδητοποίησα ότι περισσότερο από όλους με προδώσατε εσείς, οι ΜΑτατζήδες αδελφοί μου, και με το χειρότερο τρόπο, χτυπόντας ανελέητα αθώους.
Ναι, είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι oi "αστεράτοι" προκαλούν το χάος γιατί λες, δεν μπορεί να είναι τόσο σατανικοί...Κοίτα γύρω σου...!Τι βλέπεις στα πρόσωπα και τι ακούς να λένε οι φωνές και τι διαβάζεις στα blogs;
Αδελφέ μου ΜΑΤατζή, δείχνεις να έχεις ανθρωπιά, αλλά αν συνεχίσεις να είσαι απέναντί μας, προστατεύοντας όλους αυτούς που μας αγνοούν προκλητικά, που μας κοροιδεύουν δεκαετίες τώρα, που μας εξαθλιώνουν όλους σιγά σιγά, που μας βλεπουν και εμάς και εσάς σαν ασήμαντα νούμερα σε μια οθόνη και ένα χαρτί, αν συνεχίσεις να προστατεύεις αυτούς που ξεπούλησαν, με μια μόνο υπογραφή και αμαχητί, την πατρίδα ΟΛΩΝ μας έστω και για μια μέρα ακόμα, τότε και εσύ είσαι ένα με αυτούς! Ένας από αυτούς! Είσαι απέναντι μας! Είσαι και εσύ εχθρός της Ελλάδας και των Ελλήνων. Και δικός μου.

Και εγώ, η ειρηνική αδελφή σου, θα πάρω ό,τι βρω μπροστά μου και θα υπερασπιστώ την πατρίδα μου και από εσένα. Δε σε απειλώ φυσικά, απλώς λέω το αυτονόητο.

Καλύτερες μέρες δε θα έρθουν και απόσπαση να πάρεις τώρα ή και σε 2 χρόνια. Γιατί ανακοίνωσαν εχθές οι "τιμημένοι" μας αντιπρόεδροι, ότι θα προσλάβουν και άλλους 4000 σαν εσένα!! Γιατί εν το μεταξύ θα τραυματίσεις συμπολίτες σου και ίσως κάποιους τους σκοτώσεις κιόλας άθελά σου κατόπιν εντολών τους. Γιατί εν το μεταξυ θα έχουν χαρίσει την πατρίδα σου και όλο της τον φυσικό πλούτο σε ξένους ιδιώτες, που τόσοι ανά τους αιώνες πολέμησαν και έχασαν τη ζωή τους για να την υπερασπιστούν! Γιατί εν το μεταξύ, θα έχουν εξαθλιώσει όλους τους συμπατριώτεςς σου με τη δική σου ανοχή και συμμετοχή στα σχέδιά τους. Πώς θα κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια μετά από αυτό; Θα έχεις καθαρή και ήσυχη τη συνείδησή σου επειδη απλώς θα έχεις φύγει από τα ΜΑΤ και επειδή θα "έχεις δουλειά και έναν πενιχρό μισθό" στη Θεσσαλονίκη; Ο στόχος τους είναι να μας εξαθλιώσουν ΟΛΟΥΣ, ΚΑΙ εσένα! Να μας πάρουν τα πάντα! Την αξιοπρέπεια πάνω από όλα! Λύση, κατά τη γνώμη μου και δικαιολογία, δεν είναι η απόσπασή σου σε άλλη υπηρεσία σε 2 χρόνια, γιατί όπως είπες και εσύ, και εσείς είστε αναλλώσιμοι.

Στο αναγνωρίζω ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολη απόφαση και πράξη, το να γυρίσεις την πλάτη σου στους "αστεράτους", και να ενωθείς με όλους εμάς, τα αδέλφια σου, τους αγανακτισμένους και μετά τη σταση σας προχθές αποφασισμένους, που βλέπεις εδώ και 37 μέρες μπροστά σου και δίπλα σου και μαζί σου στη Βουλή, λόγω του "ρόλου" που παίζεις τώρα εξ αιτίας τους, . Αν βρεις τη δύναμη ψυχής και αυταπάρνησης να το κάνεις, θα είναι απίστευτο το συναίσθημα που θα νιώσεις πιστεύω...Θα γεμίσει η ψυχή σου ξανά, θα νιώσεις ζωντανός και άνθρωπος και πάνω από όλα περήφανος ως Έλληνας! Θα βοηθήσεις να ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι Έλληνες που κοιμούνται και θα ξυπνησεις και τους άλλους λαούς! Το παιχνίδι τους είναι στα χέρια σου γιατί ΕΣΥ τους προστατεύεις!Αν βρεις τη δύναμη και το θάρρος, άσε το εγώ σου και έλα στο εμείς οι Έλληνες.
Πολέμα όχι εμάς, αλλά για να υπερασπιστείς τον όρκο πίστης σου στη πατρίδα σου που την πουλάνε, για το λαό της που θέλουν να εξαφανίσουν. Πολέμα για να υπερασπιστείς το Σύνταγμα μας που το καταπατούν με αισχρό τρόπο και για την ελευθερία σου και τη δική μας αδελφέ μου ΜΑΤατζή!
Σκέψου.

Καλύτερα άνεργος παρά συνένοχος τους στην καταστροφή και εξαθλίωση των συνανθρώπων σου!
Καλύτερα άνεργος , παρά προδότης της πατρίδας σου!
Καλύτερα άνεργος παρά για δύο ακόμη χρόνια να χτυπάς αθώους αγανακτισμένους συμπολίτες σου όλων των ηλικιών κατόπιν "ανωτέρων" διαταγών!
Καλύτερα άνεργος παρά να σκοτώσεις άμαχο Έλληνα!

Περαστικά σου εύχομαι από τα τραύματά σου και από τη σύγχηση και πίεση που νιώθεις.
Μία περήφανη Ελληνίδα αδελφή σου...

 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!