tromaktiko: Τσίπρας: Σε διαρκή ομηρία η οικονομία

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Τσίπρας: Σε διαρκή ομηρία η οικονομία



«Παραδοχή της χρεοκοπίας της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης» χαρακτήρισε τις αποφάσεις της χθεσινής Συνόδου Κορυφής ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την...
 ανάγκη για μια ριζική στροφή και για εξεύρεση δομικής ευρωπαϊκής λύσης στην ευρωπαϊκή συστημική κρίση, ενώ τόνισε ότι «η ηγεσία της Ευρώπης απέδειξε ότι μένει δέσμια στη στρατηγική του αδιέξοδου και χρεοκοπημένου νεοφιλελευθερισμού».

Ανέφερε επίσης ότι οι αποφάσεις δεν αποδεσμεύουν την ελληνική οικονομία από την καταστροφική περιδίνηση της ύφεσης, ούτε ελαφρύνουν τον ελληνικό λαό από τις οδυνηρές επιπτώσεις που επέφεραν τα καταστροφικά μέτρα των μνημονίων.

«Η χθεσινή απόφαση δεν αποτελεί αρχή εξόδου από τη κρίση αλλά την επίσπευση της πρώτης πράξης ενός προαναγγελθέντος σχεδίου ελεγχόμενης χρεοκοπίας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι μοναδικός στόχος αυτού του σχεδίου είναι η διάσωση των τραπεζών και η διασφάλιση των πιστωτών, με οδυνηρό όμως αντίτιμο τη διαρκή ομηρία της οικονομίας και των λαών της Ευρώπης από τις αγορές

newsbomb.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!