tromaktiko: Ταλαιπωρία για ασθενείς σε Κυπερούντα και Πόλη Χρυσοχούς

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ταλαιπωρία για ασθενείς σε Κυπερούντα και Πόλη Χρυσοχούς



Σε ό,τι αφορά τα ακτινολογικά τμήματα των δύο νοσηλευτηρίων, το πρόβλημα είναι χρόνιο.Στις 2:30 το μεσημέρι εξακολουθούν να κατεβάζουν ρολά τα ακτινολογικά τμήματα των νοσοκομείων Κυπερούντας και Πόλεως Χρυσοχούς με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά όταν προκύψει ανάγκη για...
ακτινογραφίες, κυρίως αυτή την εποχή με την αυξημένη τουριστική κίνηση στις περιοχές των δύο νοσηλευτηρίων, να προκαλείται τεράστια ταλαιπωρία ασθενών και προσωπικού.

Στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς εξάλλου, το πρόβλημα αφορά και το Χημείο. Σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες των γιατρών και το τμήμα αυτό, είναι υποστελεχωμένο και όταν προκύψουν περιστατικά το απόγευμα οι ασθενείς παραπέμπονται στο νοσοκομείο της Πάφου με όλη την ταλαιπωρία που αυτό συνεπάγεται.

Σε ό,τι αφορά τα ακτινολογικά τμήματα των δύο νοσηλευτηρίων, το πρόβλημα είναι χρόνιο. Αιτία το γεγονός ότι υπάρχει μόνο ένας ακτινογράφος, ο οποίος όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να εργάζεται καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου. Έτσι, τα τμήματα λειτουργούν μόνο κατά τις πρωινές με αποτέλεσμα, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να δημιουργείται τεράστια αναστάτωση και αχρείαστες εντάσεις. «Τόσο στην περιοχή της Κυπερούντας όσο και στην Πόλη Χρυσοχούς, αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει μεγάλη τουριστική κίνηση.

Τα ατυχήματα και κυρίως οι τραυματισμοί που χρειάζονται ως επί το πλείστον ακτινογραφίες, είναι όπως είναι φυσικό περισσότερα κατά τις διακοπές με αποτέλεσμα να βλέπουμε και τους ασθενείς και το προσωπικό να βασανίζονται μέχρι που να γίνουν οι παραπομπές σε άλλα νοσηλευτήρια» ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών Βάιος Παρτασίδης.

Το ίδιο συμβαίνει, είπε, «και στην περίπτωση του χημείου του νοσοκομείου της Πόλεως Χρυσοχούς, το οποίο επίσης τα απογεύματα δεν λειτουργεί και έτσι όλοι οι ασθενείς παραπέμπονται στο νοσοκομείο της Πάφου». Η ΠΑΣΥΚΙ, είπε ο κ. Παρτασίδης, «έχει ήδη ασχοληθεί με το θέμα και τονίζουμε ότι πρέπει τα δύο νοσοκομεία να στελεχωθούν σωστά και να αναβαθμιστούν ώστε να λειτουργούν ως κανονικά νοσηλευτήρια χωρίς αυτού του είδους τα κενά».

Να αναφέρουμε ότι για την περίπτωση των ακτινολογικών τμημάτων, το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα προσληφθεί και δεύτερος ακτινογράφος για να καλύπτονται τα νοσοκομεία περισσότερες ώρες. Η διαδικασία ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!