tromaktiko: Ικανοποιημένοι οι Νορβηγοί από τον χειρισμό του μακελειού

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ικανοποιημένοι οι Νορβηγοί από τον χειρισμό του μακελειού



Πάνω από 9 Νορβηγοί στους 10 δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός τους, Γενς Στόλτενμπεργκ, του... Εργατικού Κόμματος, διαχειρίστηκε την κατάσταση μετά τις αιματηρές επιθέσεις την Παρασκευή στη χώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην ερώτηση "Πώς κρίνετε τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός διαχειρίστηκε την κατάσταση μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις;", το 80,1% των ερωτηθέντων απάντησε "πολύ καλό" και το 14% "καλό", σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Verdens Gang.

Ο Στόλτενμπεργκ έκανε συχνά δηλώσεις στο λαό και τον Τύπο για την κατάσταση καλώντας το λαό, κάποιες φορές με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή, να μην απεμπολήσει τις αξίες του απέναντι στο φόβο των επιθέσεων που στοίχισαν τη ζωή σε 76 ανθρώπους.

"Ο Στόλτενμπεργκ αποδείχθηκε ένας εξαιρετικός ηγέτης σε ιδιαίτερες συνθήκες, ανθρώπινος και κάποιες φορές αυστηρός. Δεν ήταν ποτέ τόσο καλός", τόνισε ο Χάραλντ Στάνγκελε, πολιτικός σχολιαστής της εφημερίδας Aftenposten.

Μόνο το 2,3% των Νορβηγών χαρακτήρισαν "κακό" ή "πολύ κακό" τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός διαχειρίστηκε την κατάσταση. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο InFact σε 1.013 άτομα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!