tromaktiko: Απάντηση σε: "Είμαι η Ελληνίδα της ξενιτιάς"

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Απάντηση σε: "Είμαι η Ελληνίδα της ξενιτιάς"



Ελληνίδα της ξενιτιάς, που τόσο πολύ προσπαθείς να προβάλεις την "ελληνικότητά σου" όταν σε κάποιο προηγούμενο μήνυμα σου ανέφερες πόσο ντρεπόσουν γι αυτό (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_6790.html#more), κατ΄αρχάς θα πρέπει να...
ντρέπεσαι που κάθεσαι και προσβάλεις έτσι έναν ολόκληρο λαό, από τον οποίο υποτίθεται ότι προέρχεσαι, αντί ως "Ελληνίδα" να του συμπαρίστασαι σε μια τόσο δύσκολη εποχή γι΄αυτόν. Να σου πω με τη σειρά μου και εγώ ότι είμαι η Ελληνίδα της Ελλάδας, η οποία επίσης προτιμάω την πατρίδα μου ως τόπο διακοπών, γιατί την θεωρώ το ωραιότερο μέρος του κόσμου, όπως και πάμπολλοι εγχώριοι συμπατριώτες μου. Προς ενημέρωσή σου κιόλας, όταν θέλω να κλείσω τις καλοκαιρινές διακοπές μου, αναγκάζομαι να πάρω τηλέφωνα τουλάχιστον 2 μήνες πριν για να βρω δωμάτια, μιας και η ζήτηση από τους ντόπιους είναι τεράστια. Αν δηλαδή η πλειοψηφία προτιμούσε τα εξωτικά και κοσμοπολίτικα μέρη που αναφέρεις, δε νομίζω να δυσκολεύομουν τόσο πολύ κάθε χρόνο να κλείσω διακοπές.
Επίσης είμαι η Ελληνίδα της Ελλάδας, η οποία προτιμάει ούζο και νεμεάτικο κρασί και τσίπουρο και ρακί, γιατί γλυκιά μου η θαλασσίτσα και το χταποδάκι και η καλή παρέα δεν ταιριάζουν με το whiskey on the rocks που τόσο ειρωνικά αναφέρεις. Όποιον και να ρωτήσεις αυτό ακριβώς θα σου πει. Και αν και ένα Σάββατο βράδυ πιούμε κι ένα mohito δεν νομίζω ότι είναι και τόσο κακό πια. Κι όσον αφορά την μουσική, δεν ξέρω με τι Έλληνες της Ελλάδας συναναστρέφεσαι, πάντως η πλειοψηφία μας την ελληνική μουσική την τιμάμε όσο δεν φαντάζεσαι. Θα το ακούσουμε και το ξένο μας, αλλά στο ελληνικό θα καταλήξουμε και με αυτό θα ξεσηκωθούμε. Μα καλά που ζεις?? Στο εξωτερικό??
Είμαι η Ελληνίδα που μιλάει 2 ξένες γλώσσες, όπως και οι περισσότεροι εδώ, γιατί για να έχω ευκαιρία σε μια καλή δουλειά πρέπει να έχω ένα τέτοιο προσόν. Και γιατί για να υπηρετήσω σωστά τον τουρίστα ως η γκαρσόνα του κόσμου που έχω καταντήσει η άμοιρη Ελλάδα, πρέπει να μπορώ να συνεννοούμαι μαζί του. Πάντως δεν ήξερα ότι η γνώση είναι ντροπή! Κι όσον αφορά τη γλώσσα, αυτές οι εκφράσεις που αναφέρεις ότι πτωχαίνουν την ένδοξη ελληνική γλώσσα, μην το πεις πουθενά, αλλά ανήκουν στην αργκό, την οποία, άκου τώρα να δεις, κάθε χώρα έχει. Αν αγαπητή μου θέλαμε να κρατήσουμε την γλώσσα μας άμεμπτη και μακριά από κατρακύλες θα μιλάγαμε αρχαία ελληνικά. Και δεν ξέρω αν το ξέρεις, και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν την αργκό (πωπω ντροπή) - διάβασε λίγο Αριστοφάνη.
Τα παιδιά εδώ δεν δουλεύουν όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν υπάρχει δουλειά. Ξέρεις αν όλοι εδώ είχαμε ταβέρνες και εστιατόρια σίγουρα θα βοηθούσαν, αλλά τώρα πως να βοηθήσεις έναν υπάλληλο (που αποτελούν την πλειοψηφία) - να του κρατάς τη σφραγίδα;, έναν δάσκαλο - να του κρατάς την κιμωλία;, έναν - οδηγό - να του κρατάς το τιμόνι; κτλ. Κι όσον αφορά τα περί σεβασμού, ποιος αποκαλεί τον πατέρα του γέρο ρε παιδιά; γιατί εγώ μπαμπά τον λέω. Και όλοι μου οι γνωστοί όχι μόνο βοηθάνε τους γονείς τους, τους γηροκομούνε κιόλας. Μάλλον πολύ τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του '90 έχεις δει, αλλά ξέρεις τα τελευταία χρόνια έχουμε βγάλει πολλές καινούριες σειρές, πάρε καμία να εμπλουτίσεις τις "γνώσεις" σου. Όσον αφορά τα ξενύχτια μας και τα νυχτοπερπατήματά μας, να σε ενημερώσω ότι αυτό λέγεται "ελληνικός τρόπος διασκέδασης" και "ελληνική κουλτούρα" και "ελληνικό ταμπεραμέντο", για το οποίο είμαστε και πολύ διάσημοι, και δεν νομίζω να ενοχλούμε και κανέναν. Εσύ τι ζόρι τραβάς τώρα, δεν καταλαβαίνω.
Είμαι η Ελληνίδα της Ελλάδας, που πληρώνω κανονικά τους φόρους μου, όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων, και δεν θα πάρω μάλλον ποτέ σύνταξη, και γι' αυτό παλεύω τώρα, που τα παιδιά μου δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να τα σπουδάσω, και γι' αυτό παλεύω τώρα, που δεν ξέρω αν θα έχω δικαίωμα στη χώρα μου που πάνε να ξεπουλήσουν, και γι΄αυτό παλεύω τώρα. Και να ξέρεις ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο τα γεωγραφικά της όρια, Ελλάδα είναι πάνω απ' όλα οι άνθρωποι που την κατοικούν, και προσβάλλοντας τους ανθρώπους της, προσβάλλεις και την ίδια.
Για τον τόπο αυτό πονάμε όλοι μας, και για τον τόπο αυτό μαχόμαστε καθημερινά στο Σύνταγμα, και δεν μας ενδιαφέρει αν θα γίνουμε ρεζίλι παγκόσμια ή θα κάνουμε εσένα, φοβερή Ελληνίδα, ρεζίλι. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να σώσουμε τον τόπο μας με όποιον τρόπο μπορούμε, όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα.

Και κάτι ακόμα, εκ του μακρόθεν και εκ του ασφαλούς όλοι μπορούμε να κάνουμε τον έξυπνο. Κι όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας "'Εξω απ' το χορό πολλά τραγούδια λένε"

Υ.Γ. Απευθύνομαι στην συγκεκριμένη κυρία, και όχι γενικά στην Ελληνίδα του εξωτερικού. Αγαπημένοι μου Έλληνες του εξωτερικού εμείς εδώ σας αγαπάμε και σας εκτιμάμε και σας θαυμάζουμε και μας λείπετε, και τώρα αυτούς τους χαλεπούς καιρούς σας θέλουμε δίπλα μας, πρέπει να είμαστε ενωμένοι.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!