tromaktiko: Δήλωση Γ. Αλογοσκούφη

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Δήλωση Γ. Αλογοσκούφη



Μετά την κατάθεση της πρότασης των βουλευτών του ΠΑΣΟK για την υπόθεση Siemens, ο πρώην Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Επιβεβαιώνεται, μετά τη δημοσιοποίηση των προτάσεων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ η πολιτική στοχοποίησή μου. Οι κατηγορίες είναι έωλες και εντάσσονται σε μια άθλια προσπάθεια κομματικής δίωξης των πολιτικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ. Του κόμματος που ευθύνεται στο ακέραιο για την υπόθεση Siemens.
Τα όσα αναφέρονται για να δικαιολογήσουν την εμπλοκή του ονόματός μου δεν έχουν καμία βάση. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επικαλούνται διατάξεις οι οποίες δεν έχουν εφαρμογή στον ΟΤΕ ως εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρίας του δημοσίου. Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δεν έχει βάσει του νόμου αρμοδιότητες εποπτείας και ελέγχου πέραν αυτών που προβλέπονται για οποιαδήποτε Ανώνυμη Εταιρεία της χώρας. Ο ΟΤΕ δεν είναι ΔΕΚΟ.
Αυτά σκοπίμως αποσιωπούνται στην πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ουδεμία λοιπόν πράξη ή παράλειψη μπορεί να μου καταλογιστεί σε σχέση με τον ΟΤΕ. Αν δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία ας τη μελετήσουν. Αν όμως τη γνωρίζουν, τότε μαθαίνει ο ελληνικός λαός ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή πράξη φαυλότητας, και προσπάθειας παραπλάνησης της κοινής γνώμης αλλά και του Κοινοβουλίου. Αυτές οι συμπεριφορές υπονομεύουν στο βάθος την ίδια τη Δημοκρατία.»

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!