tromaktiko: Νέα σύλληψη για την υπόθεση με τις τηλεφωνικές υποκλοπές

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Νέα σύλληψη για την υπόθεση με τις τηλεφωνικές υποκλοπές



Η βρετανική αστυνομία, που ερευνά τις τηλεφωνικές υποκλοπές από δημοσιογράφους της εφημερίδας News of the World, ανακοίνωσε ότι...
 συνέλαβε άλλον έναν άνδρα, ο οποίος είναι, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, πρώην υποδιευθυντής της εφημερίδας.

Ο 60χρονος κρατείται στο Λονδίνο ως ύποπτος για συνωμοσία με στόχο την πραγματοποίηση υποκλοπών.

Η αστυνομία αρνήθηκε να τον κατονομάσει, όμως το δίκτυο Sky News, το οποίο ανήκει επίσης στην αυτοκρατορία μέσων ενημέρωσης News Corporation του Ρούπερτ Μέρντοκ, καθώς και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόκειται για τον Νιλ Ουόλις, πρώην υποδιευθυντή της News of the World.

Είναι το ένατο πρόσωπο που συλλαμβάνεται αφότου άνοιξε και πάλι φέτος η έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Ο Ουόλις ήταν υποδιευθυντής με διευθυντή τον Άντι Κόλσον μέχρι που ο τελευταίος παραιτήθηκε μετά την καταδίκη του ανακτορικού συντάκτη της εφημερίδας Κλάιβ Γκούντμαν, το 2006, για υποκλοπές φωνητικών μηνυμάτων εργαζομένων στα ανάκτορα. Στη συνέχεια έγινε εκτελεστικός διευθυντής της εφημερίδας και αποχώρησε το 2009.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ δήλωσε ότι η ρυθμιστική αρχή θα πρέπει να αποφασίσει αν η εταιρία News International του Ρούπερτ Μέρντοκ θεωρείται ικανή να διαχειρίζεται τηλεοπτικούς σταθμούς στη χώρα μετά το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών σε μία από τις εφημερίδες του ομίλου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι τίθενται σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα και την καταλληλότητα της News International και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο (η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών) Ofcom ερευνά τώρα το θέμα,» δήλωσε ο Κλεγκ στο ραδιόφωνο του BBC.

«Αυτό που θεωρώ ότι δεν είναι ξεκάθαρο, σε μένα τουλάχιστον, είναι το πόσο κατάλληλα και ικανά είναι τα κριτήρια που εφαρμόζονται», πρόσθεσε.

Η News International είναι θυγατρική της News Corporation στη Βρετανία. Την Τετάρτη η News Corporation απέσυρε την προσφορά της για την εξαγορά του συνδρομητικού δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου BSKyB εξαιτίας του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών που οδήγησε στο κλείσιμο της εφημερίδας του Μέρντοκ, News of the World

news.pathfinder.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!