tromaktiko: Με την κατάθεση της συντρόφου του Χατζηγεωργίου συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία Χατζηκωστή

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Με την κατάθεση της συντρόφου του Χατζηγεωργίου συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία Χατζηκωστή



Η σύντροφος του Φάνου Χατζηγεωργίου, Γιώτα Πεντόνζιη περιέγραψε στο δικαστήριο τις ημέρες που ακολούθησαν μετά τη δολοφονία Χατζηκωστή.
Με την κατάθεση της μάρτυρος κατηγορίας Γιώτας Πεντόνζιη, συντρόφου του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χατζηγεωργίου, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την...
υπόθεση δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή.

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αποφάσισε την απόρριψη της προχθεσινής ένστασης της υπεράσπισης, η οποία υποστήριξε ότι μέρος της μαρτυρίας της Πεντότζιη είναι ενισχυτικό και αυτό-εξυπηρετικό για τον Φάνο Χατζηγεωργίου και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από το δικαστήριο.

Το δικαστήριο, αφού μελέτησε την ένσταση και τα επιχειρήματα της κατηγορούσας Αρχής, αποφάσισε την απόρριψη της ένστασης της υπεράσπισης και επέτρεψε στη μάρτυρα να καταθέσει κανονικά.

Κατά την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, η κατηγορούσα Αρχή Ελενα Κλεόπα υποστήριξε ότι πρέπει το δικαστήριο να αποδεχθεί τη μαρτυρία της συντρόφου του Φάνου Χατζηγεωργίου, για να αποδειχθεί αν όσα κατέθεσε ήταν επινόηση ή κατασκεύασμα.

Ο ίδιος ο Χατζηγεωργίου εκ των υστέρων είχε αναφέρει ότι η σύντροφος του τον παρακάλεσε να της πει τι τον βασάνιζε και η μαρτυρία της Πεντόνζιη είναι δυνατό να αποδείξει ότι ο Φάνος Χατζηγεωργίου λέει την αλήθεια, ανέφερε η κατηγορούσα Αρχή.

Σημείωσε ακόμα πως η μαρτυρία της Πεντόνζιη «εξυπηρετεί τους σκοπούς της ορθής κατανομής της δικαιοσύνης».

Κατά την εξέταση από την κατηγορούσα Αρχη, η μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε στο δικαστήριο πως είδε τον Φάνο Χατζηγεωργίου ανήμερα του φόνου να καθαρίζει, στη κουζίνα του διαμερίσματος, όπου διέμεναν, ένα όπλο που έμοιαζε με κυνηγετικό, αλλά μικρότερο.

Η Πεντόνζιη ανέφερε ότι ρώτησε τον Φάνο Χατηγεωργίου σχετικά με το όπλο, σημειώνοντας ότι αυτός της είπε ότι το όπλο δεν ήταν δικό του, αλλά ανήκε στον 1ο κατηγορούμενο Ανδρέα Γρηγορίου (Κασάπη).

Για τις σχέσεις του Αντρέα Γρηγορίου και του Φάνου Χατζηγεωργίου είπε πως ήταν πολύ καλές και φιλικές και ότι όλη μέρα ήταν μαζί.

Ερωτηθείσα πού ήταν την ημέρα του φόνου η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, που είχε στην κατοχή του ο Χατζηγεωργίου, η μάρτυρας κατηγορίας είπε ότι ήταν στην αποθήκη της πολυκατοικίας που διέμεναν και ότι δεν τη μετακίνησε καθόλου από εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η μάρτυρας κατηγορίας περιέγραψε στο δικαστήριο τις ημέρες που ακολούθησαν, μετά τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή.

«Μετά το φόνο ο Φάνος ήταν πολύ ανήσυχος. Πρόσεξα ότι δεν έτρωγε καθόλου και το ρώτησα τί συμβαίνει, αλλά αυτός δεν μου είπε. Το μεσημέρι της 12ης Ιανουαρίου του 2010 γύρισε σπίτι και με βρήκε να κλαίω, βλέποντας ένα αφιέρωμα στον Άντη Χατζηκωστή. Με ρώτησε γιατί κλαίω και μετά μου είπε να κλείσω την τηλεόραση γιατί ήθελε να μου μιλήσει», είπε η Γιώτα Πεντότζιη.

Συνέχισε λέγοντας πως ο Φάνος Χατζηγεωργίου της είπε πως ξέρει ποιος σκότωσε τον Χατζηκωστή, αλλά να μην τον ρωτήσει τίποτε παραπάνω.

Όπως πρόσθεσε η μάρτυρας, μετά από πολλή πίεση της μίλησε. Της είπε ότι ο 4ος κατηγορούμενος Γρηγόρης Ξενοφώντος σκότωσε τον Άντη Χατζηκωστή και ότι ο ίδιος οδηγούσε τη μοτοσικλέτα.

Επίσης, όπως ισχυρίστηκε η Πεντότζιη, ο Χατζηγεωργίου της είπε πως ο ίδιος δεν μπορούσε να σκοτώσει άνθρωπο, γι’ αυτό και οδηγούσε τη μοτοσικλέτα, καθώς και ότι ο 2ος κατηγορούμενος Τάσος Κρασοπούλης και η 3η κατηγορουμένη Ελενα Σκορδέλη ήταν αυτοί που τους έβαλαν να σκοτώσουν το συγκεκριμένο άνθρωπο, πείθοντας τους ότι είναι πολύ κακός.

«Ήμουν πολύ εκνευρισμένη μετά που τ’ άκουσα όλα αυτά. Δεν του μιλούσα. Έκλαιγα και δεν ήξερα τι να κάνω. Μετά που τον είδα να γίνεται ράκος ήθελα να μείνω να τον βοηθήσω. Του είπα να πάμε σε μια εκκλησία, να ανάψουμε ένα κερί, για να μας δώσει δύναμη ο Θεός», είπε.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προβλήθηκε εντός της αίθουσας βίντεο, στο οποίο καταγράφονταν τόσο οι κινήσεις του Φάνου Χατζηγεωργίου έξω από το διαμέρισμα όπου διέμεναν, όσο και του Γρηγόρη Ξενοφώντος.

Όπως κατέδειξε το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το οποίο είχε εγκαταστήσει στο διαμέρισμα του ο Φάνος Χατζηγεωργίου, στις 18:30 στις 11/01/2010 ο Χατζηγεωργίου φεύγει με τη μοτοσικλέτα. Η Γιώτα Πεντότζιη ισχυρίστηκε ότι πήγαινε να βάλει βενζίνη.

Στις 18:43 ο Φάνος επιστρέφει και στις 19:29 εμφανίζεται (στο βίντεο) το βαν όχημα του Γρηγόρη Ξενοφώντος. Στις 19:31 Γρηγόρης και Φάνος φεύγουν μαζί με το βαν και επιστρέφουν στην πολυκατοικία στις 19:57.

Η υπεράσπιση αναμένεται να αντεξετάσει τη μάρτυρα κατηγορίας κατά την αυριανή ακροαματική διαδικασία, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:30.

Πηγή: ΚΥΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!