tromaktiko: Σχετικά με τα καλά της χούντας

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Σχετικά με τα καλά της χούντας



Διαβάζω τελευταία μερικά ενδιαφέροντα σχετικά με το πόσο καλή ήταν η χούντα στα οικονομικά και στον τομέα της ασφάλειας. Η Ελλάδα μετά τον πόλεμο και με το σχέδιο Μάρσαλ και επειδή η χώρα ήταν διαλυμένη από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο είχε ένα τρομακτικό δείκτη ανάπτυξης 8- 10%, μικρό μεταπολεμικό χρέος και ρυθμισμένο προπολεμικό χρέος. Ήταν επομένως λογικό με την επιβολή της χούντας να μην ανακοπεί αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης.
Παρόλα αυτά το εξωτερικό χρέος της χώρας τριπλασιάστηκε κατά την επταετία και ο πληθωρισμός τράβηξε την ανηφόρα. Αν κοιτάτε μόνο τα απόλυτα νούμερα του χρέους να θυμάστε πόσο κόστιζε τη ζωή τότε. Επομένως η χούντα διαχειρίστηκε τα τότε οικονομικά δεδομένα μάλλον με αποτυχία.
Όσον αφορά την ασφάλεια, όντως υπήρχε περισσότερη, αν δεν ήσουν αριστερός και δεν εκφραζόσουν αρνητικά για το καθεστώς. Και όντως υπήρχαν πανηγύρια παντού και ο κόσμος χόρευε. Ήταν υποχρεωτικό να χορέψεις! Αν υπήρχε υποψία ότι είχες ψιλοαριστερές ιδέες όλοι περίμεναν αν θα σύρεις τον χορό την 21η Απριλίου. Αλλιώς υπήρχε πρόβλημα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!