tromaktiko: «Τρέχουν» τώρα για τη Σπιναλόγκα

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

«Τρέχουν» τώρα για τη Σπιναλόγκα



Στόχοι η αξιοποίηση και τα μνημεία της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων των φορέων του Λασιθίου μπαίνει η Σπιναλόγκα, με στόχο τη καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της προς το γενικότερο όφελος της περιοχής. Μιλώντας στο kritonperiferia o Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης τόνισε ότι κατά τη φετινή περίοδο η επισκεψιμότητα στο νησί είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ωστόσο οι προσπάθειες για την ανάδειξη του είχαν ξεκινήσει εδώ και χρόνια από το Δήμο.
Άλλωστε τη Δευτέρα η Δημοτική Κοινότητα Ελούντας και η τοπική κοινότητα Βρουχά απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους αρμόδιους αλλά και τους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να γίνει συζήτηση για τη σύνταξη σχεδίου διαχείρισης της οχυρής νησίδας Σπιναλόγκα – Ευρύτερης περιοχής και την ένταξη της Σπιναλόγκα στον κατάλογο των μνημείων της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Η λαϊκή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων Δημοτικής Κοινότητας Ελούντας.
Όπως άλλωστε επισημαίνει ο κ.Κουνενάκης η Σπιναλόγκα βρίσκεται στις προτεραιότητες του Δήμου που σε κάθε ευκαιρία προβάλλει το νησί αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση ηλεκτροφωτισμού και αναστήλωσης ενώ στόχος είναι να είναι επισκέψιμη η Σπιναλόγκα και το χειμώνα.
http://heraklion1.blogspot.com/2011/07/blog-post_5037.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!