tromaktiko: Περί δημοσίων υπαλλήλων από δημόσιο υπάλληλο

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Περί δημοσίων υπαλλήλων από δημόσιο υπάλληλο



Δεν γράφω για να δικαιολογηθώ ή για να δικαιολογήσω κανέναν, όλοι έχουν τα δίκια τους.
Όλοι έχουν τα προβλήματα τους...
Το πρόβλημα στο δημόσιο, δεν είναι ότι είναι υπεράριθμο αλλά ότι είναι λάθος τοποθετημένο .και πολλές φορές σε συγκεκριμένα υπουργεία και θέσεις με μεγάλες αμοιβές.
Υπάρχουν οργανισμοί όπου οι υπάλληλοι κάθονται και πληρώνονται τσάμπα ,υπάρχουν και οργανισμοί, όπου δεν αρκούν με αποτέλεσμα ενός είδους γραφειοκρατίας λόγο έλλειψης προσωπικού.
Το αν θέλει κάποιος να δουλέψει και να σεβαστεί το ψωμί που τρώει είναι θέμα χαρακτήρα και δεν το συνανταει κάνεις μόνο στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα ,ίσως περισσότερο στο δημόσιο, λόγο ότι υπάρχει και η μονιμότητα.
Υπάρχουν όμως και κανονισμοί που θα έπρεπε να τηρούνται από τους εκάστοτε προϊστάμενους, τομεαρχες κτλ σε τέτοιου είδους συμπεριφορές που μπορεί να επιφέρουν μέχρι και απόλυση.
Νομίζω ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται πραγματικά και προσφέρουν ,δεν τους ενδιαφέρει η μονιμότητα ούτε οι αποκρατικοποιήσεις , το πρόβλημα θα το έχουν οι τεμπέληδες που είτε θα πρέπει να δουλέψουν, είτε θα πρέπει να πάνε σπίτια τους.
Πραγματικά όμως αυτό που είναι τραγικό και μακάρι να μην εξελιχτεί ,είναι η αντιπαλότητα ιδιωτικών με δημοσίων υπαλλήλων ,
Οι εργαζόμενοι είναι παντού τα ιδία ,μην ψάξετε για παχυλούς μισθούς και ρετιρέ σε απλούς εργαζομένους ,αυτοί που αμείβονται υπέρογκα και χωρίς λόγο είναι τα στελέχη, οι συνδικαλιστές… που τα παίρνουν αλλιώς ,διευθυντές κτλ
Το αν σωθεί η Ελλάδα απολύοντας τους μισούς δημοσίους υπαλλήλους είναι αστείο κανείς να το φαντάζεται και μόνο…….

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!