tromaktiko: Αφορά την απάντηση προς στρατιωτικούς

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Αφορά την απάντηση προς στρατιωτικούς



Βλέπω σε ότι ανέφερα δεν έχεις φέρει σπουδαίες αντιρρήσεις απεναντίας προσπαθείς να πείσεις στον κόσμο ότι είστε και οι αδικημένοι.
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_5449.html)

1. Το σώμα των ΕΠΟΠ ξεκίνησε το 2000 και όχι το 2001.Το 2001 ξεκίνησαν τις αιτήσεις και να κάνουν επιλογή προσωπικού, αλλα η απόφαση είχε παρθεί το 2000.Δεν έχει κανένα δεν αλλάζει κάτι στο θέμα μας.
2. Όλα αυτά που αναφέρεις για υπηρεσίες αγήματα πυρασφάλειες δεν ήξερες ότι υπήρχαν όταν έκανες τα χαρτιά σου? Τι περίμενες οπλίτης επί πληρωμή είσαι !!! η διαφορά σου από ένα έφεδρο είναι ότι εσύ είσαι επί πληρωμή. Τι νομίζεις ότι οι αντίστοιχοι ΕΠΟΠ στις χώρες του εξωτερικού δεν κάνουν όλα αυτά? Η ότι θα έκανες ένα χαλαρό 8ώρο και θα πήγαινες σπίτι σου? Αυτοί που βγαίνουν 20 χρονών από την σχολή ( μετά από 2 χρόνια) μέσα στα 2 χρόνια έκαναν σκοπιές, διάβαζαν τα μαθήματα της σχολής τους, και πήραν την απαιτούμενοι ειδικότητα , ( ακομα και οι αξιωματικοί στην σχολή κάνουν σκοπιά αν δεν το ξέρεις).εσύ μέσα στους 6 μήνες εκπαιδευσής σου τι πρόλαβες να μάθεις?

Ο υπαξιωματικός όταν βγαίνει από την σχολη βγαίνει λοχίας ( στην περιπτωσή σου σμηνιας )ενώ εσύ οπλίτης –σμηνίτης-που σημαίνει ότι είναι ανώτερός σου και πρέπει να υπακούς τις διαταγές ανωτέρων σου. Δεν μπορείς να συγκριθείς μαζί του βαθμολογικά, και όπως πολύ καλά ξέρεις στις ένοπλες δυνάμεις ‘όπως γίνεται και παντού στο έξω κόσμο ΄ εκτελούμε διαταγές ανωτέρων. Σε ενοχλεί που σε διατάζει ένας 20χρονός? Συνήθισέ το έτσι θα είναι η επαγγελματική σου καριέρα σαν ΕΠΟΠ,
Είναι ανώτερός σου βαθμολογικά και είσαι υποχρεωμένος να υπακούς.
3.τον θεσμό των ΕΠΟΠ μάλλον τον γνωρίζω καλύτερα και ποιο εμπεριστατωμένα από σένα φίλε μου και ας μην είμαι ΕΠΟΠ. Βαθμολογικά μετά από 35 χρόνια φτάνεις μέχρι το βαθμό του ανθυπασπιστη, τιμής ένεκεν, και μισθολογικά του αντισυνταγματάρχη, εσύ είσαι το αποτέλεσμα να γίνει ο στρατός επαγγελματικός- μισθοφορικός και να είναι ποιο ευέλικτος, δλδ θα πάρεις την θέση του έφεδρου οπλιτη.
Οι Επαγγελματίες Οπλίτες υπάγονται για τα 10 πρώτα χρόνια εθελοντικής υπηρεσίας στην ασφάλιση του Κλάδου Συντάξεων του Ι.Κ.Α. και του Ι.Κ.Α. - Τ.Ε.Α.Μ., ενώ για την υγειονομική τους περίθαλψη, καλύπτονται από το Δημόσιο. Με την Μονιμοποίησή τους καθίστανται μέτοχοι των Μετοχικών Ταμείων και των Ταμείων Αλληλοβοηθείας των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο χρόνος ασφάλισής τους στο ΙΚΑ και στο Ι.Κ.Α. - Τ.Ε.Α.Μ συνυπλογίζεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της διαδοχική ασφάλισης.
Το δικαίωμα λήψης εφάπαξ βοηθήματος, θεμελειώνεται μετά τη συμπλήρωση είκοσι πέντε (25) ετών πραγματικής υπηρεσίας.
Που σημαίνει ότι έχετε συνταξιοδοτική ασφάλεια ΙΚΑ και όχι των Ενόπλων δυνάμεων για τα πρώτα 10 σας χρόνια

Αν δεις το σημα ενός λοχία υπαξιωματικού της σχολής, ενός ΕΜΘ, και ενός ΕΠΟΠ, (τώρα βγαίνουν οι πρώτοι λοχίες ΕΠΟΠ) θα δες ότι τα διακριτικά αλλάζουν δεν είναι τα ίδια, όπως και τα χρόνια των αξιολογήσεων σας καθώς και το ότι αυτοί είναι μόνιμοι ενώ εσύ είσαι με 7 ετή σύμβαση τα πρώτα χρόνια σου.
.Αυτή την μπαρούφα περί αρχισμηνία οπλίτη από την σχολή τι την ήθελες? Όποιος βγαίνει από σχολή αποκαλείται ΜΟΝΙΜΟΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ το οπλίτης δεν ισχύει , ΕΜΘ Εθελοντές Μακράς Θητείας, ΕΠΟΠ, Επαγγελματίας Οπλίτης αυτές είναι οι προσφωνήσεις. Σε προκαλώ να μου δείξεις την εγκύκλιο που το αναφέρει
Άρα μάλλον εσύ δεν ξέρεις τον κανονισμό της δουλείας σου.
4. Αναφέρεις ότι σε βάζουν να ανακατεύεσαι με υπηρεσίες με φαντάρους, και παραπονιέσαι. Μα φιλε μου αυτό είσαι φαντάρος επί πληρωμη. Που σημαίνει ότι θα κάνεις καθαριότητα στο θάλαμο , στις τουαλέτες στον περιβάλλοντα χώρο , σκοπιές περίπολα απλα από την στιγμή που υπάρχουν και έφεδροι τα κάνετε μαζι.(βασικά τις καθαριότητες τις κάνουν οι έφεδροι γιατί εσείς θεωρείτε τους εαυτούς σας κάτι ανώτερο) αν σε ένα στρατόπεδο δεν υπάρχουν έφεδροι ποιος νομίζεις ότι θα τα κάνει όλα αυτά? ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΣΥ.
Στο εξωτερικό που δεν έχουν υποχρεωτική θητεια και έχουν μόνο εποπ αυτοί τα κάνουν. Είναι μέσα στις υποχρεώσεις σου .
5. Πάμε τώρα στο 5 από αυτά που έγραψες που προσωπικά για μένα ήταν από τα αγαπημένα μου. Δλδ πριν έρθει ο ΕΠΟΠ αεροπλάνα δεν πετούσαν ? δεν γινόταν συντήρηση? Μόνο τα τελευταία 10 χρόνια που ήρθε ο εποπ έλυσε αυτό το πρόβλημα. Και τα άλλα 80 χρόνια ιστορίας τα αεροπλάνα διορθώνονται από μόνα τους. αν κάποιος το έκανε πες μας τότε ποιος τα έκανε. Θα σου απαντήσω εγώ, ο έφεδρος , ο ΕΜΘ ο υπαξιωματικός, ο αξιωματικός. Ναι ρε συ και οι μόνιμοι πιάνουν γαλλικό και γερμανοπολύγωνο . Και αυτοί το ξερουν καλύτερα από σένα γιατί έχουν τελειώσει σχολή μηχανικοί αεροσκαφών , και έχουν κάνει εκπαίδευση πάνω σε αυτό, και έχουν ιδρώσει και αυτοί. Και κυρίως αυτοί οι κολλημένοι γαλονάδες όπως τους είπες οι ανώτεροι σου με 21+ χρόνια εμπειρίας πάνω στην δουλεία και στο τομέα τους που έκαναν συντήρηση σε μαχητικά προτού εσύ μάθεις να περπατάς (έχεις μεγάλη έλλειψη σεβασμού φίλε μου προς τους ανωτέρους σου αλλά και προς τους αρχαιότερους συναδέλφους σου)
6. Το 6 να σου πω την αλήθεια δεν το κατάλαβα τι σχεση έχουν οι πανελλήνιες με το μέσο όρο ηλικίας των ΕΠΟΠ τεχνιτών . δεν έχει καμμια σχέση το ένα με το άλλο και είναι άτοπο απλα μάλλον τις πανελλήνιες τις έχεις πάρει από φόβο από κάποια ενδεχομένως αποτυχία σου
7. Ρε φίλε είσαι σοβαρός και παραπονιέσαι για απάνθρωπη συμπεριφόρα στο στρατό? Δεν ήξερες που έκανες αίτηση? Τι περίμενες να σου προσφέρουν και αναπαυτικό μαξιλαράκι για να μην πάθεις τπτ. Μια μεγάλη πλειοψηφία από εσάς έχει καλύτερη συμπεριφορά στους εφέδρους? Εδώ σε λίγο θα μας πεις ότι χωρίς εσένα ο στρατός θα καταρρεύσει, και από την στιγμή που μπηκατε οι εποπ ανεβασατε το στρατο ένα επίπεδο. Και μην πεις και εσύ το ποιηματάκι ότι είστε η ραχοκοκαλιά του στρατού γιατί εισαι πολύ μα πολύ γελασμένος. Πριν από σας δλδ οι ένοπλες δυνάμεις τι ήταν ασπόνδυλο?
Για να το καταλάβεις μια και καλή και εσυ και οι όμοιοι σου με τον ανόητο τρόπο σκέψης η ραχοκοκκαλια του στρατού ήταν είναι και θα είναι μέχρι να τελειώσει ο θεσμός ο απλός έφεδρος- κληρωτός στρατιώτης όχι εσείς, εσείς είστε απλά ένα εκτελεστικό όργανο.
8. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και ζει με αυτές προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας, με ενδιαφέρει όμως όταν γυρνάει και κλαίγεται και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Και κυρίως όταν κλαίγεται για τις επιλογές του ζητώντας λύπηση και συμπάθεια από τον κόσμο. Δεν σε υποχρέωσε να πας εκεί εσύ το διάλεξες .και ήξερες ακριβώς τα καλά και τα άσχημα .Είναι κρίμα όμως γιατί κάτι τύποι σαν εσένα χαλάνε και την φήμη ατόμων που αξίζουν και είναι σωστοί επαγγελματίες,
Ατομα που πονάνε αυτό που κάνουν και λέγεται επαγγελματίες Οπλίτες και έχουν την πλήρη συναίσθηση για το που είναι και που βαδίζουν και δεν εθελοτυφλούν
9. Και τέλος δεν είμαι ψυχολόγος να κάτσω να αναλύσω τα ψυχολογικά σου, επειδή σε κοροιδευαν κάποιοι γιατί έγινες ΕΠΟΠ, και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. αλλα το ποιος είναι αντικειμενικός η όχι φαίνεται πολύ καλα φίλε μου εγώ σου απαντώ με στοιχεία και δεδομένα και εσυ με αερολογίες. Οπότε εσύ και οι όμοιοι σου σταματήστε να έχετε μεγάλη ιδέα για το εαυτό σας σαν ΕΠΟΠ ουδείς αναντικατάστατος, δεν είστε τπτ άλλο παρά επαγγέλματίες φαντάροι όπως είναι και οποιαδήποτε χώρα που συντηρεί μισθοφορικό στρατό . ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΑ! ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ
ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΣΑΙ , ΑΝ ΔΕΝ Σ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!