Οικονομικοί κύκλοι στην Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι οι δηλώσεις του αντιπροσώπου της Βραζιλίας, Πάολο Μπατίστα, προκάλεσαν αντιδράσεις από την πλευρά αντιπροσώπων-μελών ευρωπαϊκών χωρών.
Ο Βραζιλιάνος αντιπρόσωπος έκρινε ότι η χορηγία μιας νέας μεγάλης χρηματικής δόσης στην Ελλάδα έχει «αβέβαιες προοπτικές», ισχυριζόμενος ότι η απόφαση της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής για προτεινόμενη συμμετοχή των ιδιωτών έχει «στοιχεία ασάφειας και είναι ανεπαρκής».
Ο κ. Μπατίστα θεωρεί ότι το Ταμείο έδωσε αρκετά χρήματα στην Ελλάδα και δεν πρέπει να δοθεί επιπρόσθετη βοήθεια, καθώς «το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο».
Ο ίδιος ανέφερε μάλιστα ο Μπατίστα, η Κριστίν Λαγκάρντ έχει μια «ιδανική ευκαιρία» για να διαλύσει τις υποψίες για μεροληψία προς όφελος ευρωπαϊκών χωρών, λέγοντας πως η περίπτωση της Ελλάδας θα είναι η πρώτη μεγάλη απόφαση που θα λάβει ως επικεφαλής του Ταμείου.
Από την πλευρά του, και ο αντιπρόσωπος της Ινδίας Αρβίντ Βιρμάνι δήλωσε στους Financial Times ότι δεν είναι πεπεισμένος «πως το σχέδιο αντιμετωπίζει τα βασικά προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας του χρέους».
Είπε μάλιστα πως «εάν αυτά συνέβαιναν για μία φτωχή ή αναπτυσσόμενη χώρα, οι πλούσιες χώρες θα καταψήφιζαν την απόφαση για χορήγηση δανείου».
Η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έχει δεσμευθεί ότι το ΔΝΤ θα συνεχίζει να είναι ενεργό στην ελληνική διάσωση, αλλά με την Βραζιλία και την Ινδία να δυσανασχετούν, έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες περί πιθανής μείωσης της συνεισφοράς του Ταμείου στο νέο πακέτο.