tromaktiko: Απλά φωνή ή οργή λαού;

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Απλά φωνή ή οργή λαού;



Δίκιο έχουν άραγε οι ''αγανακτισμένοι '' αυτή της χώρας; Είναι η κίνησή τους αυτή αυτόβουλη ή υποκινούμενη; Με την στάση τους υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους που καθημερινά ποδοπατούνται και...
καταχράζονται ή απλώς εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων..που ίσως ευθύνονται με τη σειρά τους για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην οικονομική και πολιτική κρίση της Ελλάδας αλλά κυρίως στην κρίση αξιών-θεσμών που πλήττει τις τελευταίες δεκαετίες τη χώρα μας- τη δική μας χώρα την Ελλάδα μας. Βλέποντας και ακούγοντας τον αγανακτισμένο όχλο που έχει ξεχυθεί στις πλατείες όλης της χώρας εδώ και βδομάδες , ο οποίος μέχρι πρότινος παρέμενε απαθής ακροατής στον καναπέ του σπιτιού τους, επηρεασμένος από τα χιλιάδες προσωπικά τους προβλήματα- μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα της δασκάλας μου στο δημοτικό να μας λέει : «Ότι και να θελήσετε να κάνετε στη ζωή σας είτε επαγγελματικά, είτε προσωπικά, ποτέ μην ξεχάσετε ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και ως Έλληνες ποτέ δεν ξεχνάμε πόσα περάσαμε για να κατακτήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας αυτά που σας προσφέρονται σήμερα..με κόπους αγώνες και αιματοχυσίας». Τότε κατάλαβα, γιατί ένα μεγάλο τμήμα αυτών των ανθρώπων ξεχύθηκε στους δρόμους όταν διαπίστωσε ότι κλονίζονται οι αξίες και τα δικαιώματά του. Άλλοι φωνάζοντας άλλοι χορεύοντας και άλλοι τραγουδώντας με ειρηνικό πάντα τρόπο ,εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους τόσο για το οικονομικό όσο και για το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Παράλληλα όμως, παρακολουθήσαμε και μία μικρή μερίδα πολιτών να πετροβολάει και να ξεκολλάει μάρμαρα από δημόσια κτίρια που όλοι λίγο πολύ πληρώσαμε και πληρώνουμε και να βανδαλίζει σπάζοντας ότι έβρισκε μπροστά του προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές και να εκτοξεύει μολότοφ και πέτρες στα ΜΑΤ που ανταπέδιδαν με δακρυγόνα. Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί αυτές οι ακρότητες; Γιατί κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις μιας δημοκρατικής διαδικασίας με τις οποίες θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε λάθος πολιτικές ,απόψεις και ενέργειες;Γιατί μερικοί θέλουν να καταστρέψουν την πόλη στην οποία ζούμε , εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας; Απαντήσεις φυσικά υπάρχουν αλλά...Μην ξεχνάμε ότι η Αθήνα κανενός δεν είναι η πόλη του. Οι περισσότεροι από εμάς ήρθαμε από την επαρχία για τις σπουδές μας, για μια καλύτερη ζωή, για περισσότερες ευκαιρίες εργασίας. Βέβαια, είναι ελάχιστοι εκείνοι που ενδιαφέρθηκαν πραγματικά γι αυτή την πόλη και δυστυχώς γι αυτό το λόγο, ειδικά το κέντρο της, έχει φτάσει σε τόσο μειονεκτική κατάσταση. Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας μας, είναι η πόλη της ιστορίας μας της κουλτούρας που αναδείξαμε. Έχει αναθρέψει μεγάλους φιλοσόφους, διαννοούμενους ,ποιητές. Είναι το κέντρο συνάντησης ανθρώπων από όλο τον κόσμο! Γιατί λοιπόν,να εμφανίζουμε ένα τέτοιο ως πρόσωπο της Αθήνας και κατεπέκτασιν της Ελλάδας μιας χώρας που πολλοί ζήλεψαν; Γιατί να δίνουμε την ευκαιρία σε λαούς που κάποτε μας αδίκησαν ,μας λεηλάτησαν και έκαναν τόσα για να μας ρίξουν χαμηλά να προσπαθούν για άλλη μια φορά να μας κατακτήσουν; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Ας αφήσουμε τις εμφύλιες διαμάχες και ας συγκεντρωθούμε στο βασικό σκοπό για τον οποίο διαδηλώνουμε και δεν είναι άλλος από την ισχύ των δικαιωμάτων μας. Ποτέ μα ποτέ ο ελληνικός λαός δεν θα ξανα ανεχτεί να ποδοπατηθεί για τα συμφεροντα αλλων κρατων. Δεν μπορει καμια δυσκολια να μας λυγίσει και να μας στρέψει σε εμφύλιες διαμάχες . Οι Έλληνες γνωρίζουμε το συμφέρον μας.
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν λάθη σε πολιτικές επιλογές! Λάθη μεγάλα και ανεπίτρεπτα! Λάθη στα οποία κι εμείς έχουμε τις ευθύνες μας. Η ψήφος μας έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την λάθος κάθε φορά επιλογή μας. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι τις περισσότερες φορές ψηφίζουμε με γνώμονα το δικό μας όφελος και όχι το γενικό καλό του τόπου. Αν κοιτάξουμε δίπλα μας, γύρω μας παντού, όλοι δέχονται ότι είμαστε ένας λαός έξυπνος που έχουμε επιδείξει μορφωμένους και αξιόλογους ανθρώπους ανεξάρτητα αν οι περισσότεροι παραμένουν στην αφάνεια,είτε από ταπεινοφροσύνη είτε από « το ίδιο το σύστημα» που τρώει τα παιδιά του . Πρέπει να παραδεχτούμε πως τόσα χρόνια μας κυβερνούν άτομα ίσως ιδιοτελή και χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις με αποτέλεσμα το κράτος να μην αντέξει και να φαληρήσει.
Τώρα, πιστεύω πως, ήρθε η ώρα και έχουμε χρέος και καθήκον να στηρίξουμε αυτές τις προσωπικότητες αν όντως θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα μας , τον τόπο των προγόνων μας, την χώρα που μεγαλώνουν και σπουδάζουμε χωρίς να αναγκαζόμαστε να φύγουμε και να μεταδίδουμε τις γνώσεις και τα εφόδια μας μακριά από τα πάτρια εδάφη .Δυστυχώς ,έχουμε γίνει μετανάστες στην πιο εποικοδομητική φάση της ζωής μας. Η Ελλάδα δέχεται μετανάστες και διώχνει τα δικά της παιδιά.. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάρα για έναν τόπο!!!
Καταλήγοντας θέλω να επισημάνω και λυπάμαι για την διαπίστωση ότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια για λάθη . Είναι καιρός να κάνουμε κάτι και μάλιστα γρήγορα..

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!