tromaktiko: Αποζημίωση για την διαρροή τοξικού χημικού

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Αποζημίωση για την διαρροή τοξικού χημικού



Κρατικοί και δημοτικοί φορείς, εταιρίες και μη κυβερνητικές οργανώσεις που πήραν μέρος στη χθεσινή επιχείρηση καθαρισμού και διάσωσης...
κοντά στο Ντέμπελετς της Βουλγαρίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν αποζημίωση από την τουρκική μεταφορική εταιρία, στην οποία ανήκει το βυτιοφόρο που ανετράπη χθες με αποτέλεσμα να προκληθεί διαρροή επικίνδυνου τοξικού χημικού.

Το βυτιοφόρο που μετέφερε 20 τόνους στυρένιο ανετράπη κοντά στο Ντέμπελετς με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν τέσσερις τόνοι του επικίνδυνου χημικού και να σχηματιστεί τοξικό νέφος στην περιοχή.
 Ο περιφερειακός διοικητής διέταξε την απομάκρυνση όλων των κατοίκων του Ντέμπελετς λόγω της επικινδυνότητας που έχει για την υγεία η εισπνοή μεγάλης ποσότητας της ουσίας.
Ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης, Ζίβκο Κότσεφ δήλωσε ότι από την προανάκριση προέκυψαν διάφορες παραβάσεις από την πλευρά του οδηγού και της μεταφορικής εταιρίας. Ο Τούρκος οδηγός υπερέβη κατά 24χλμ το ανώτατο όριο ταχύτητας, τα 50 χλμ, και συνέχισε να οδηγεί μετά από οκτώ ώρες διαδρομή. Επίσης δεν είχε μαζί του διεθνές πιστοποιητικό για το επικίνδυνο φορτίο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!