tromaktiko: Για τον φίλο που χρεωστάει και γενικότερα

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Για τον φίλο που χρεωστάει και γενικότερα



Διάβασα ενα μήνυμα ενός φίλου που χρωστάει σε Τράπεζες και επειδή ο ανθρωπος δεν εχει δουλειά δεν μπορεί να πληρώσει...
Οι λύσεις ειναι δυο, ειτε κανεις διακανονισμό με τις Τραπεζες λεγοντας τους οτι δεν εχω δουλέια, δωστε μου καποιους μηνες περιοδο χαριτος (ή εστω ενα ετος) ή δεν πληρωνεις τποτα οι τραπεζες θα καταγγειλουν το δανειο, δεν εχεις περιουσιασκα στο ονομα σου... δεν θα παρουν κατι. απλα δεν θα μπορεσεις ποτε να παρεις καποιο δανειο ή εαν είχες καποιο μαγαζι κτλ και θα ηθελες να το λειτουργησεις ξανα δεν θα μπορεις να εχεις μπλοκ κτλ...
Ενας φιλος εγραψε οτι τα λεφτα ειναι ασφαλισμενα στις Τραπεζες, ναι ειναι, αλλα για ληστεια, οχι για τα απληρωτα δανεια... αλλιως γιατι να παρακαλανε (πλεον) οι τραπεζες για διακονισμους ?
Το θεμα ειναι οτι ΝΑΙ οι τραπεζες κλεβουν τον πολιτη (σε ολες τις χωρες γινεται) βαζοντας του εξοδα και υψηλα επιτοκια! Ομως ενας λογος που μπαινουν τα υψηλα επιτοκια (χωρις να αποτελει δικαιολογια!!! απλα ειναι ενας λογος) ειναι οτι βαζοντας το υψηλο επιτοκιο θα παρουν τοκους απο τους καλοπληρωτες και θα μετριασουν την χασουρα απο τους κακοπληρωτες!
Η κα Κατσελη αντι να κοιταξει να βγαλει ενα νομο σωστο, ωστε να βοηθησει αυτους που εχουν προβλημα εκανε εναν νομο απαραδεκτο! Το κρατος πρεπει να προστατευει τον πολιτη, πως? Απλα, ομαδες που εμειναν χωρις δουλεια, αντιμετωπιζουν σοβαρο προβλημα υγειας Αυτους θα επρεπε να περιλαμβανει ο νομος και να παρεμβαινει το υπ. οικονομικων και να λεε στις Τραπεζες... παγωστε του τις οφειλες για 1-2 χρονια! ΟΧι για καθε λαμογιο που θα παει να εκμεταλευτει τον νομο παρωδια της Κατσελη (εχοντας γραψει τα σπιτια και τα αυτοκινητα στα παιδια ή σε συγγενεις και που ο νομος δεν προβλεπει να ελεχθουν τετοιες καταστασεις)!
Σε καθε περιπτωση απο την στιγμη που δεν υπαρχει Κρατος Προνοιας ο πολιτης θα ειναι απροστατευτος!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!