tromaktiko: Εβδομάδα εγγραφών στα Πανεπιστήμια - Άρχισε χθες η διαδικασία στο ΤΕΠΑΚ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Εβδομάδα εγγραφών στα Πανεπιστήμια - Άρχισε χθες η διαδικασία στο ΤΕΠΑΚ



Οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές θα πρέπει να γνωρίζουν πως εκτός από τη συγκεκριμένη μέρα που πρέπει να προσέλθουν για εγγραφή, τηρείται και συγκεκριμένο πρόγραμμα ωρών.Οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές θα πρέπει να γνωρίζουν πως εκτός από τη συγκεκριμένη μέρα που πρέπει να προσέλθουν για εγγραφή, τηρείται και συγκεκριμένο πρόγραμμα ωρών
Εβδομάδα εγγραφών στα Πανεπιστήμια της Κύπρου είναι αυτή που διανύουμε, με πρώτο να «ανοίγει» τη διαδικασία χθες το ΤΕΠΑΚ. Πρόκειται για τις εγγραφές των νεοεισερχόμενων φοιτητών, δηλαδή των υποψηφίων που εξασφάλισαν θέση σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων. Χθες, στο ΤΕΠΑΚ προσήλθαν για εγγραφή ανεξάρτητα με το αν στη συνέχεια επιθυμούν να διεκδικήσουν και θέσεις στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές που εξασφάλισαν θέσεις στα Τμήματα των Σχολών Εφαρμοσμένων Τεχνών και Επικοινωνίας και Διοίκησης και Οικονομίας. Σήμερα, θα πρέπει να προσέλθουν για εγγραφή και άρα για κράτηση της θέσης τους, οι νέοι φοιτητές των Τμημάτων που υπάγονται στις Σχολές Μηχανικής και Τεχνολογίας και Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος ενώ αύριο θα πρέπει να εγγραφούν οι επιτυχόντες των Τμημάτων που υπάγονται στη Σχολή Επιστημών Υγείας.

Οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές θα πρέπει να γνωρίζουν πως εκτός από τη συγκεκριμένη μέρα που πρέπει να προσέλθουν για εγγραφή, τηρείται και συγκεκριμένο πρόγραμμα ωρών, το οποίο μπορούν να βρουν με όλες τις λεπτομέρειες και σχετικές πληροφορίες, στην ιστοσελίδα του ΤΕΠΑΚ (www.cut.ac.cy ). Πάντως, παρά το ότι το ΤΕΠΑΚ θα έχει ξεκάθαρη εικόνα για τις εγγραφές αύριο, η πρώτη εκτίμηση που έχει η αρμόδια Υπηρεσία του είναι πως σχεδόν το σύνολο των επιτυχόντων των δύο Σχολών που ενεγράφησαν χθες, πέρασαν από το Πανεπιστήμιο κι έκαναν την εγγραφή τους. Από αύριο, το ίδρυμα θα γνωρίζει τελικά πόσοι από τους 625 που εξασφάλισαν φέτος θέση, θα έχουν εγγραφεί, ούτως ώστε σύντομα να προχωρήσει στις εκτιμήσεις των διαρροών που θα έχει για να γίνει η δεύτερη κατανομή. Διαδικασία, για την οποία όταν θα υπάρξουν νεότερα, θα ανακοινωθούν.

Εκτός όμως από το ΤΕΠΑΚ, εγγραφές πραγματοποιεί και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, του οποίου όμως η διαδικασία θα είναι μονοήμερη, για όλους τους νεοεισερχόμενους φοιτητές του. Συγκεκριμένα, οι εγγραφές του θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη και το πρόγραμμα των ωρών και των Τμημάτων καθώς και όλες οι υπόλοιπες σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Παν. Κύπρου (www. ucy. ac. cy/ fmweb). Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ιστοσελίδες των δύο Πανεπιστήμιων, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν κι όλες τις πληροφορίες (ημερομηνίες, χρονοδιαγράμματα, κριτήρια κ.λπ.) και τα απαραίτητα πιστοποιητικά κι έγγραφα που χρειάζονται για τη διεκδίκηση θέσεων στις Φοιτητικές Εστίες καθώς και τη διεκδίκηση θέσεων στα ιδρύματα μέσω των ειδικών κριτηρίων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!