tromaktiko: Σκιάθος - άλλες τιμές οι ντόπιοι, άλλες οι επισκέπτες!

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Σκιάθος - άλλες τιμές οι ντόπιοι, άλλες οι επισκέπτες!



Πέρασα 5 μέρες στη Σκιάθο στα τέλη Ιουνίου και αυτό για λόγους επαγγελματικούς, δηλαδή διεξαγόταν στη Σκιάθο ένα Διεθνές Συνέδριο.
Μάλιστα, το συνέδριο διεξαγόταν στο ξενοδοχείο Σκιάθος Παλάς.
Το εν λόγω συνέδριο το είχα διαφημίσει και σε συναδέλφους από το εξωτερικό, διότι πίστευα ότι θα ήταν εξαιρετικά καλό το ξενοδοχείο και ήταν ευκαιρία να δούνε και ένα όμορφο μέρος της Ελλάδας από κοντά.

Το Σκιάθος Παλάς που διαφημίζεται ως 5*, είναι πολύ χαμηλότερων προσδοκιών. Οι συνάδελφοι από το εξωτερικό έκλεισαν εκεί το φτηνότερο δωμάτιο (το standard) για 120 ευρώ τη βραδιά και το δωμάτιο μύριζε υγρασία, ήταν βρώμικο, πολύ παλιό αλλά και όλος ο διάδρομος μύριζε υγρασία του ισογείου (εκεί κυρίως βρίσκονται τα standard δωμάτια). Μόνο η θέα στη θάλασσα φοβερή.. αλλά 120 ευρώ.. μου πέσαν τα μούτρα όταν πήγα και το είδα..θεωρώ ότι γίναμε ρεζίλι τελείως.. Όλο το ξενοδοχείο πολύ παλιό, μόνο η ρεσεψιόν ανακαινισμένη. Για να μαστε βέβαια και σωστοί οφείλω να πω πως στη ρεσεψιόν ήταν εξυπηρετικοί οι υπάλληλοι και προσπάθησαν να λύσουν το θέμα.

Σε παραλιακή ταβέρνα της Σκιάθου (μπροστά στο λιμάνι) καθόμαστε να φάμε και στο τέλος αφού φάγαμε και τα μαζεύουν μας φέρνουν πανακότα γλυκό, προφανώς δεν τη είχαμε παραγγείλει, ήταν από το κατάστημα (μεγάλη παρέα 8 άτομα). Στον λογαριασμό στο τέλος την είχαν χρεώσει! 6 πανακότες, 2.40 ευρώ αν θυμάμαι καλά (σύνολο). Η γκρίνια δεν έγκειται στο ποσό, για όνομα του Θεού, 40 λεπτά η μία, αλλά είναι σωστό; Είναι επαγγελματισμός αυτός; Δε διαμαρτυρήθηκα εκείνη την ώρα, κακώς ίσως, ντράπηκα και τους φιλοξενούμενους.. Και βέβαια φάγαμε και σε άλλες ταβέρνες που δεν έγινε αυτό, δεν βάζω όλους τους επιχειρηματίες σε ένα σακί.

Σε παραλιακό μπαρ στο παλιό λιμάνι, εκεί που είναι οι Μαξιλάρες, έρχεται η σερβιτόρα και μας έχει φέρει απόδειξη για 2 ποτήρια κρασί 8 ευρώ γιατί νόμιζε πως είμαστε ντόπιοι !!! και μετά μας λέει, "α, 12 ευρώ είναι το ποσό. Έχουμε φθηνότερες τιμές για τους ντόπιους, γιατί μας κυνηγάνε οι Σκιαθίτες ότι είναι ακριβά". Και απαντήσαμε και εμείς αστειευόμενοι αρχικά, "ε και μεις είμαστε συγγενείς του τάδε που έχει τον φούρνο στον πεζόδρομο", αλλά πληρώσαμε 12 ευρώ. Οι ντόπιοι σου λένε "οκ, θα τα πάρετε από τους τουρίστες, αλλά εμείς μένουμε εδώ, κορόιδα είμαστε να πληρώσουμε αυτές τις τιμές;; " Μα καλά είναι δυνατόν;

Και η Σκιάθος γενικά ήταν ακριβό νησί..
Για να μαι και δίκαιος όμως, είχα άψογη συμπεριφορά στα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο κέντρο της πόλης, σωστοί επαγγελματίες, φιλικοί και πολύ εξυπηρετικοί (P.Eliza-33 ευρώ το δίκλινο, καινούρια δωμάτια, αξιοπρεπή μέσα στο κέντρο).

Δε θέλω ούτε να κάνω διαφήμιση ούτε επιχειρηματίας είμαι, τουρίστας πήγα και θα ξαναπάω βεβαίως, πολύ όμορφο μέρος, αλλά να που κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά.. Αν αυτοί την εικόνα έχουν κάποιοι για τον τουρισμό μας, τοτε να ξαναρχίσω να πηγαίνω εξωτερικό διακοπές που έβρισκα καλύτερη ποιότητα σε χαμηλότερες τιμές..

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!