tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο "Αιώνιοι φοιτητές"

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο "Αιώνιοι φοιτητές"



1.Κάποιοι είναι αιώνιοι φοιτητές γιατί δεν είναι από Αθήνα, Θεσσαλονίκη κτλ και δεν έχουν τη δυνατότητα να νοικιάζουν σπίτι στην Αθήνα...
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_2564.html)
γιατί δεν έχουν πλούσιο μπαμπά, ή (τώρα πια) έχουν δύο άνεργους γονείς.
2. Κάποιοι άλλοι πριν πάνε να σπουδάσουν ψάχνουν δουλειά και νοικιάζουν κάτι υπόγεια. Είναι αφανείς, δεν κυκλοφορούν στα χλιδάτα.
3. Κάποιοι αποφασίζουν να πάρουν το πτυχίο χωρίς bluetooth, χωρίς αντιγραφές, με φιλότιμες προσπάθειες και χρειάζονται και 5ο και 6ο και 7ο έτος.
4. Κάποιοι αποφασίζουν να σπουδάσουν όταν πια είναι οικογενειάρχες. Ρώτησες καμιά μαμά που πριν πάει να δώσει μάθημα τάιζε το παιδί της, πόσο εύκολο είναι;


Το ότι τον αιώνιο φοιτητή τον βλέπεις να είναι στα πολιτικά όργανα της σχολής σου σημαίνει ότι εσύ και οι συμφοιτητές σου τον εκλέγετε. Αν δεν τους γουστάρουμε δεν τους ψηφίζουμε. Τι πιο απλό και πιο δημοκρατικό; Επίσης, όσον αφορά στο θέμα της κομματικής στρατολόγησης, τι μπορεί να πει κανείς; 18 χρονών παιδια δεν μπορούν να καταλάβουν ποιο είναι το καλό και ποιο είναι το κακό; Ας μην πιάνονται στη φάκα.

Το κυνήγι των αιωνίων φοιτητών πιθανώς συνδέεται με την τα standard αξιολόγησης των πανεπιστημίων που προωθούνται. Και η αξιολόγηση είναι στοιχείο που πρωτίστως συνδέεται με την αγορά (ο νοών νοείτω) και όχι τόσο με την αριστεία. Ο φοιτητής μετά το 5ο έτος σπουδών είναι τζάμπα στο κράτος. Δεν δικαιούται ούτε συγγράμματα, ούτε φαγητό στη λέσχη, ούτε διαμονή στην εστία, ούτε ασφάλιση, ούτε φοροαπαλλαγή, ούτε φοιτητική έκπτωση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Εκ του πονηρού είναι το κυνήγι των αιωνίων φοιτητών. Λες και είναι ο πρώτος καημός των πανεπιστημίων σήμερα...

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!