tromaktiko: Μπράβο κοριτσάρες

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Μπράβο κοριτσάρες



Η Εθνική μας ομάδα κέρδισε την Κίνα 9-8 και μας θύμισε κάτι από τον Ιούλιο του 2004. Όπως τότε μια αρμάδα Ελλήνων “κουρσάρων” κατέλαβε με το...
πειρατικό στη Λισαβόνα ολόκληρη την Ευρώπη, έτσι και τώρα, μια χούφτα Ελληνίδες πολίστριες βούτηξαν στα νερά της κεντρικής πισίνας των κολυμβητικών εγκαταστάσεων στη Σανγκάη και κέρδισαν μέσα από τα χέρια της διοργανώτριας και παντοδύναμης Κίνας, τον τίτλο της κορυφαίας εθνικής ομάδας πόλο γυναικών στον πλανήτη.

Σίγουρα, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες έστρεψαν τα όνειρά τους σε κάποια παγκοσμίου βεληνεκούς αθλητική επιτυχία. Και σίγουρα δεν είναι η τελευταία. Φέτος όμως ήταν πιο αναγκαία από κάθε άλλη φορά.
Το 1992 στη Βαρκελώνη... δεν το περιμέναμε και η Βούλα με τον Πύρρο μας έβγαλαν στους δρόμους απροσδόκητα. Η εθνική ομάδα του μπάσκετ και η αντίστοιχη της άρσης βαρών ακολούθησαν μέχρι και πρόσφατα με ουκ ολίγες επιτυχίες. Μεσολάβησε το “έπος” της Πορτογαλίας. Το κύπελλο του Ότο, του Δέλλα, του Χαριστέα, του Μπασινά, του Καραγκούνη, του Σεϊταρίδη, του Νικοπολίδη και των άλλων παιδιών που έκαναν Λισαβόνα την Αθήνα και την Αθήνα Λισαβόνα.

Τότε όμως πετούσαμε στα ουράνια. Είχαμε Ολυμπιάδα 2004. Είχαμε... Παπαρίζου 2004. Είχαμε γενικώς... μαύρα μεσάνυχτα 2004. Οι εξελίξεις έκτοτε ήταν ραγδαίες για την καθημερινότητά μας. Η ζωή του μέσου Έλληνα κοντεύει να γίνει... ανυπόφορη και σήμερα, τα κορίτσια της εθνικής ομάδας πόλο έκαναν το χειλάκι μας να σκάσει και την υπερηφάνια μας να φουσκώσει, μετά από πολύ, πολύ καιρό.

Το Newstoday, όπως και όλοι οι Έλληνες, αισθάνεται ιδιαίτερη περηφάνια για τις “γοργόνες” οι οποίες κατέκτησαν την κορυφή του κόσμου και έγιναν έτσι η πρώτη ελληνική ομάδα σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Στην ιστορία θα μείνουν οι: Αντιγόνη Ρουμπέση, Κική Λιόση, Γιούλη Λαρά, Άντι Μελιδώνη, Σταυρούλα Αντωνάκου, Άλκηστη Αβραμίδου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Αγγελική Γερόλυμου, Αλεξάδρα Ασημάκη, Χριστίνα Τσουκαλά, Έλενα Κούβδου, Ηλέκτρα Ψούνη, Ελένη Γουλά και φυσικά ο πρωτομάστορας αυτής της ομάδας, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης και το τεχνικό επιτελείο του.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Κίνα): 2-2, 0-2, 4-4, 2-1

Τα γκολ:

ΚΙΝΑ: Πινγκ Λιου 2, Γι Γουάνγκ 2, Τζιν Χε, Φέι Τενγκ, Γιουτζούν Σουν, Ντονγκλούν Σονγκ

ΕΛΛΑΔΑ: Ρουμπέση 3, Ασημάκη 3, Μανωλιουδάκη, Μελιδόνη, Λιόση

Συγχαρητήρια από Νικητιάδη

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, από την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Το χρυσό μετάλλιο, που χάρισαν στην πατρίδα μας και τον ελληνικό αθλητισμό τα κορίτσια της εθνικής ομάδας, μας κάνει όλους υπερήφανους.

Πρόκειται για τεράστιο επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών είναι πλέον η μοναδική Εθνική ομαδικού αθλήματος που έχει στο παλμαρέ της, μετάλλια και από τις τρεις μεγάλες διοργανώσεις, δηλαδή Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Για ακόμη μία φορά ο ελληνικός αθλητισμός γίνεται ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας παγκοσμίως.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας και ιδιαίτερα στις άξιες αθλήτριες και τους προπονητές τους."

Μπιτσαξής: Η μεγαλύτερη επιτυχία «Πανηγυρίζουμε τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού ομαδικού αθλητισμού. Έχετε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες ολόκληρης της Ελλάδας». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, στις αθλήτριες, στους προπονητές και σε όλη την αποστολή της εθνικής ομάδας Γυναικών υδατοσφαίρισης, μέσω της επικοινωνίας του με τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Δημήτρη Διαθεσόπουλο.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!