tromaktiko: Όχι άλλο μάρμαρο!

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Όχι άλλο μάρμαρο!



Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ ότι εργάτες του δήμου επισκευάζουν τις ζημιές στην Πλατεία Συντάγματος από την τελευταία μάχη του Ιουνίου.
Εδώ είναι απίστευτα τα αντανακλαστικά του κράτους. Μέσα σε λίγες ημέρες θα είναι πάλι όλα σαν καινούργια. Καινούρια μάρμαρα, καινούρια παγκάκια…Σκαλοπάτια. ..¨Όπως στο γήπεδο μετά από ματς και επεισόδια. ¨Όπως τόσα χρόνια στο κέντρο της Αθήνας. Μετά τη μάχη, απολογισμός, αποκατάσταση και ανασύνταξη.

Ανασύνταξη σημαίνει και ανεφοδιασμός. Και για τις δύο πλευρές. Το περίεργο είναι όταν η μία πλευρά ανεφοδιάζει την άλλη…

Σκεφτείτε (για μία φορά) να ακούγαμε αυτό που πραγματικά σκέφτονται οι δυνάστες μας. Να μας εξηγούσαν ακριβώς τι συμβαίνει και τι σκέφτονται για όλα αυτά.

«Αγαπητέ λαέ.
Πάρτε και άλλο μάρμαρο! Ορίστε! Σας βάζουμε κι άλλα σκαλοπάτια!
Πάρτε να έχετε την επόμενη φορά να ρίχνεται στα ματ και τα μαγαζιά!

Πάρτε και κάντε μάχες! Χωριστείτε σε υποομάδες, κάντε κλεφτοπόλεμο! Εισπνεύσετε χημικά! Αδειάστε πυροσβεστήρες! Φάτε ξύλο, δώστε ξύλο! Κουτουλήστε πάνω στις ασπίδες! Εκτονωθείτε! Οργισθείτε! Βοηθάει στο να μη σκέφτεστε, στο να σπείρουμε το φόβο και να πετυχαίνουμε εντέλει το σκοπό μας, χρόνια τώρα.

Τα βλέπουμε όλα από τις κάμερες της πλατείας και από τα κανάλια, στις οθονάρες μας και σε high definition! Πολλοί από εμάς τα βλέπουμε από τα σκάφη μας καθισμένοι αναπαυτικά με ένα δροσιστικό mojito στο χέρι!

Σπάστε τα και μη σας νοιάζει. ¨Εχουμε ματ πολλά. Και μάρμαρα.

Και αν δεν θέλετε να τα κάνετε όλα αυτά και διαδηλώνετε ειρηνικά, μη σας νοιάζει. Έχουμε εμείς ανθρώπους που ξέρουν να ξεκινούν αυτοί τις μάχες. Επαγγελματίες. Don’t worry. Είμαστε ειδικοί πολλά χρόνια στο να διαχειριζόμαστε το αρχέγονο ένστικτο του φόβου σας.

Στο δικό μας χάρτη η πλατεία συντάγματος είναι σημειωμένη σαν μια ‘λαική αρένα’ και τίποτα παραπάνω .Δε λέω, συγκινούμαστε, με το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη αλλά αν θέλουμε ,με μερικές χιλιάδες ευρώ χτίζουμε ένα ίδιο στην πίσω μεριά του κτήματος που είναι η βίλα μας ,και τελειώνει η ιστορία. Στη βουλή ποτέ δε φοβόμαστε, γιατί μέσα δεν είχε ποτέ λαό και φυλάσσεται καλά .Μπορεί να έχει γίνει λίγο δύσκολη η πρόσβαση αλλά λέμε του οδηγού μας να δυναμώσει τη μουσική και το ξεπερνούμε και αυτό.

¨Οσο εσείς εκτονώνεστε και εκφράζετε την αγανάκτησή σας, εμείς απλά συνεχίζουμε το life style που είχαμε και πριν, με μόνη διαφορά ότι τρώμε περισσότερο μέσα.

Δε εμπλέκεστε στη ζωή μας κύριοι. Αν μας ενοχλήσετε, αλλάζουμε κανάλι και ανάβουμε ένα πούρο. Είστε ο λαός , και λαός δεν υπάρχει εκεί που ζούμε, στην πραγματικότητα που βιώνουμε εμείς. Σας παρατηρούμε αλλά απέχετε πολύ από τις ζωές μας. Χωνευουμε τα φιλέτα μας και απολαμβάνουμε τα ακριβά κρασιά μας το ίδιο καλά, είτε διαδηλώνετε είτε όχι. Δεν επηρεάζετε την καθημερινότητά μας με κανέναν τρόπο, και θα είμαστε πάντα εκεί για εσάς να σας εφοδιάζουμε με όσο μάρμαρο θέλετε. (Θα δίνουμε και στα ματ όμως άφθονα χημικά, για να έχουν ενδιαφέρον οι μαχες, οκ?)

¨Όταν μας ρίχνετε γιαούρτι, απλά έχουμε μια απίστευτη ιστορία να λέμε για μέρες στα συμπόσια και στα πάρτι. (Η ζημιά που μας προκαλεί το γιαούρτι διορθώνεται με μισή ώρα τζακούζι, αιθέρια έλαια και λιγη σαμπάνια με φράουλες.)Συνεννοηθήκαμε;»....

Μας θέλουν φοβισμένους και οπλισμένους.
Δε φοβόμαστε γιατί είμαστε σκληροτράχηλοι εσωτερικά, όπως ήταν όλοι οι δούλοι άλλωστε, στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Μοναδικό όπλο μας είναι η ένωσή μας και μόνο αυτή.
Απλά όταν παίζεις με ύπουλο παίκτη πρέπει να παίξεις και εσύ ύπουλα αν θες να κερδίσεις…

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!