tromaktiko: Άμεση Δημοκρατία - Η μόνη λύση για την Ελλάδα!

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Άμεση Δημοκρατία - Η μόνη λύση για την Ελλάδα!



Τα πολιτικά κόμματα την φοβούνται γιατί ξέρουν οτι θα σημάνει το τέλος τους. Το τέλος της λαμογιάς, της μίζας και της "δημοκρατίας τους". Όπου σταθούν και όπουν βρεθούν λένε οτι ειναι ανεφάρμοστη. Μεγαλύτερο ψέμα  δεν υπάρχει (άλλωστε μας έχουν συνηθίσει σε αυτά). Για παράδειγμα, η Ελβετία, ενα απο τα πλουσιότερα και οργανωμένα κράτη του κόσμου, σήμερα έχει πολίτευμα Άμεσης Δημοκρατίας. Και πριν πεταχτεί πάλι κάποιος άλλος, ημιμαθής ανόητος, να πει...
, «μα η Ελβετία δεν είναι Ελλάδα», θα τον προλάβω, λέγοντάς του ότι το πολίτευμα της Ελβετίας σχεδίασε ο Καποδίστριας (που αργότερα έγινε και ο πρώτος μας Κυβερνήτης), μιμούμενος τα δημοκρατικά πολιτεύματα της αρχαίας Ελλάδας.

Ναι και οι Αρχαίοι Έλληνες που είναι το μόνο άξιο που έχουμε να θυμόμαστε σαν λαός, με το πολίτευμα της Άμεσης Δημοκρατίας έκαναν όσα έκαναν, με το πολίτευμα της Άμεσης Δημοκρατίας έγιναν υπερδύναμη και έδωσαν τα φώτα τους σε όλη την ανθρωπότητα.

Εάν, λοιπόν, θέλετε να βγούμε από την κρίση, η οποία είναι πρωτίστως πολιτική και κοινωνική και δευτερευόντως οικονομική, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι:

Α) Να διώξουμε τον παλαιοκομματισμό από τη διακυβέρνηση της χώρας.

Β) Να προχωρήσουμε άμεσα σε νέα Μεταπολίτευση, που θα μας οδηγήσει σε πολίτευμα Άμεσης Δημοκρατίας.

Και πριν κάποιος άλλος, ένας τρίτος, τυχαίος, ημιμαθής – ανόητος – πονηρός, πεταχτεί από καμιά γωνιά να μας πει, ότι «αυτά δε γίνονται, πώς θα τους διώξουμε όλους», θα θυμίσω και θα γνωστοποιήσω -σε όσους το αγνοούν- ότι το 1909 το ξανακάναμε: έγινε η επανάσταση στο Γουδί, δρομολόγησε τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με τη… συνταξιοδότηση όλου του προηγούμενου παλαιοκομματισμού και τη δημιουργία νέου πολιτικού συστήματος (με επικεφαλής τότε τον Ελευθέριο Βενιζέλο).

Με άλλα λόγια, όλα γίνονται! Και Άμεση Δημοκρατία και Μεταπολίτευση και Νέο Πολιτικό Σύστημα! Τα έχουμε ξανακάνει ως λαός και, εάν θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι και αξιοπρεπείς, θα τα ξανακάνουμε..
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!