tromaktiko: Κύπρος: Με απεργιακά μέτρα απειλούν το υπουργείο Συγκοινωνιών οι ταξιτζήδες

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Κύπρος: Με απεργιακά μέτρα απειλούν το υπουργείο Συγκοινωνιών οι ταξιτζήδες



Σε απεργιακά μέτρα προειδοποιούν ότι θα λάβουν οι οδηγοί αστικών ταξί αν η Υπουργός Συγκοινωνιών δεν πραγματοποιήσει μαζί τους συνάντηση πριν από την 8η Σεπτεμβρίου, για να συζητήσουν τα προβλήματα των αστικών ταξί, μετά και την απόρριψη από μέρους τους της πρότασης του Υπουργείου για παροχή δικαιώματος πολυμίσθωσης στα ταξί.
Με επιστολή της στην Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων, Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Αστικών Ταξί (ΠΟΑΤ), εκτιμά ότι η πρόταση του Υπουργείου για τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να παρέχεται στα ταξί δικαίωμα πολυμίσθωσης αποτελεί «επικίνδυνο ρίσκο που θα πάρει το κράτος» και ότι «θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για πειρατεία από ιδιοκτήτες ταξί εις βάρος των λεωφορειούχων».

Η ΠΟΑΤ θεωρεί παράλληλα ότι η συγκεκριμένη τροποποίηση θα υποβαθμίσει την ποιότητα των οχημάτων στα ταξί και συνεπάγεται εκμετάλλευση του τουρισμού. Προβλέπει εξάλλου ότι με την τροποποίηση της νομοθεσίας θα ζητήσουν και τα λεωφορεία έκτακτων γραμμών μικρού μεγέθους να εκτελούν και αυτή την υπηρεσία. «Και να είστε βέβαιη ότι θα δικαιούνται, και τότε είναι που θα έχουμε προστριβές με όλους» αναφέρει στην επιστολή της προς την Υπουργό η ΠΟΑΤ.

Στη βάση των εκτιμήσεων της αυτών, η ΠΟΑΤ ζητεί συνάντηση με την Υπουργό για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα των αστικών ταξί, στη βάση του υφιστάμενου καθεστώτος, και όχι της πρότασης του Υπουργείου, όπως αναφέρεται στην επιστολή.

«Αν μετά από την επιστολή μας αυτή και μετά από την περίοδο μέχρι τις 8-9-2011 δεν μας δεχθείτε και μέσα από σοβαρό διάλογο δεν δώσετε λύσεις, τότε όλοι οι συνάδελφου των αστικών ταξί, θα επανέλθουν στα δυναμικά μέτρα με πρώτο την 24ώρη απεργία» στις 8 Σεπτεμβρίου, καταλήγει στην επιστολή της προς την Υπουργό η ΠΟΑΤ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!