tromaktiko: Περί εργασίας - οικονομικών στρατιωτικών

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Περί εργασίας - οικονομικών στρατιωτικών



Θα ήθελα να απαντήσω στον φίλο αναγνώστη (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_3428.html) ότι όταν γράφουμε κάτι για το οποίο δεν γνωρίζουμε καλά κάποια πράγματα και τα οποία...
δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις, καλό είναι να παίρνουμε πρώτα τις σωστές πληροφορίες και επειτα να τα γράφουμε.

Ποίος σου είπε ότι η τα 2 ή 4 χρόνια της εκπαίδευσης είναι δωρεάν, το ξέρεις ότι αν αποχωρήσεις από το σώμα πριν τα 9 χρόνια είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις το όποιο κόστος της εκπαίδευσης σου. Γιατί σ' αυτά τα 9 χρόνια σου γίνονται κρατήσεις από το μισθός σου για την δωρεάν εκπαίδευση που αναφέρεις.

Μήπως ξέρεις άλλους εργαζόμενους να εργάζονται πέραν του ωραρίου τους, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες λόγω αναγκών των εργασιών τους.

Μήπως ξέρεις άλλους εργαζόμενους να εργάζονται αργίες, γιορτές, Χριστούγεννα, Πάσχα χωρίς πληρωμή μακριά από τις οικογένειες τους σε 24ωρη βάση, με μοναδικό όφελος μία ημέρα ρεπό κατά την κρίση του εκάστοτε προϊσταμένου.

Όσο για το θέμα των λαθρομεταναστών δεν έχεις καταλάβει ότι ο στρατός έχει πολιτική ηγεσία, η οποία παίρνει τις αποφάσεις για οποιοδήποτε θέμα, δεν είναι αυτόνομος, είναι εκτελεστικό όργανο και όταν του δοθούν οι εντολές τις εκτελεί στο έπακρο.

Πάμε τώρα στο οικονομικό.
α) Θέλω να μου πεις ποιός είναι αυτός που παίρνει 2.500 ευρώ σύνταξη και αν τον βρεις να μου πεις ποιό είναι το ποσοστό των στρατιωτικών που καλύπτει.
β) Το εφάπαξ και την προικοδότηση στα οποία αναφέρεσαι ποιανού χρήματα νομίζεις ότι είναι; Για να μάθεις και εσύ και πολύς κόσμος, τα χρήματα αυτά τα πληρώνω εγώ κάθε μήνα από τον μισθό μου για 35 συναπτά έτη, κάτι σαν υποχρεωτική αποταμίευση τα οποία κινδυνεύω να μην τα πάρω ούτε εγώ το εφάπαξ, ούτε τα παιδιά μου την προικοδότηση λόγω της γνωστής κατάστασης. Και αν δεν έχεις καταλάβει πάνε να βάλουνε χέρι στα δικά μου χρήματα και δεν μπορώ να διαμαρτυρηθώ κιόλας.
γ) Φαντάζομαι έχεις ακούσει για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων (εδώ γι' αυτούς είμαι δημόσιος υπάλληλος, σε άλλα είμαι στρατιώτης γιατί έχω δώσει όρκο), κοίτα ποιούς έχουν εξαιρέσει και γιατί. Αλλά άσε μη κουράζεσαι να ψάχνεις θα σου πω εγώ, έχουν εξαιρέσει τους στρατιωτικούς και τα σώματα ασφαλείας. Και ξέρεις γιατί; Γιατί πρέπει να μας δώσουν αύξηση και δεν συμφέρει, αλλά και πάλι δεν μπορώ να διαμαρτυρηθώ.

Στο θέμα των προνομίων όπως τα λες (παραθερισμός, ψώνια κ.α.). Μάλλον δεν ξέρεις τον ρόλο των ΚΑΑΥ, ΚΕΔΑ σε καιρό πολέμου και σε καιρό ειρήνης. Και εφόσον δεν έχουμε πόλεμο κάπως πρέπει να συντηρηθούν αυτές οι εγκαταστάσεις και αυτός είναι ένας τρόπος, δεν είναι τσάμπα όμως πληρώνουμε κι εκεί. Στα φθηνά ψώνια που αναφέρεσαι δεν είναι τίποτα άλλο από οργάνωση. Μπορείτε να το κάνετε κι εσείς στην εργασίας σας, μαζευτείτε όλοι οι εργαζόμενοι και ανοίξτε ένα κατάστημα ψωνίζετε χονδρικής, βάλτε ένα μικρό κέρδος και να τα φθηνά προϊόντα.
Όσο για τη στέγαση, να κάτσουμε να μιλήσουμε όταν ο φορέας στον οποίο εργάζεσαι σου έλεγε κάθε 2,3 ή 5 χρόνια πάρε την οικογένεια σου και πηγαίνει σε κάθε μεριά της Ελλάδος.

Ένας στρατιωτικός που έφυγε 18 χρονών από το σπίτι του και ορκίστηκε να φυλάει πίστη εις την πατρίδα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!