tromaktiko: Στο φως η αλήθεια για την υγεία του Μητροπολίτη Χίου

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Στο φως η αλήθεια για την υγεία του Μητροπολίτη Χίου



Με μία λιτή ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη της Χίου, ανακοίνωσε στο ποίμνιο του νησιού ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης... νοσηλεύεται σε Νοσοκομειακό ίδρυμα της Αθήνας χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιο είναι αυτό.  Εκείνο που έχει σημασία πάντως είναι γιατί τα μητροπολιτικά γραφεία επέλεξαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή προκειμένου να κάνουν μία τέτοια ανακοίνωση; Και εκτός αυτού πως μπορεί να αξιολογηθεί το γεγονός ότι πριν από λίγο καιρό οι ίδιοι κύκλοι μέσα από επίσημες και ανεπίσημες απαντήσεις διέρρεαν ότι ο Μητροπολίτης ήταν στην οικεία του στη Χίο και είναι καλά;
Τι θα έβλαπτε τόσο τον ίδιο όσο και τη Μητρόπολη αν έλεγαν την αλήθεια;
Τα πράγματα θεωρητικά είναι απλά. Σε λίγες ημέρες πλησιάζει η εορτή της Αγίας Μαρκέλλας. Όπως κάθε χρόνο σε αυτή παρίσταται ο Σεβασμιότατος. Με όλη αυτή τη φημολογία περί της κατάστασης της υγείας του, η ενδεχόμενη απουσία του θα πυροδοτούσε νέα σχόλια. Συνεπώς το πρώτο ερώτημα γιατί η ανακοίνωση έγινε τώρα, μόλις απαντήθηκε. Θα ήταν έκθετοι σε όσα έχουν πει μέχρι αυτή την ώρα αν ξαφνικά ο Μητροπολίτης απουσίαζε.
Έκθετοι όμως είναι και από μία άλλη σκοπιά. Όταν πρώτο το Κουνούπι είχε σηκώσει το θέμα περί της υγείας του, τότε οι ίδιοι που σήμερα βγάζουν ανακοινώσεις έτρεχαν μέσω του Τύπου να καλύψουν το κενό της ενημέρωσης λέγοντας ότι ο ίδιος είναι καλά και είναι σπίτι του. Μάλιστα αποκαλούσαν τα δημοσιεύματα ως ψευδή και ανυπόστατα. Έλα όμως που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Πόσο νόμιζαν ότι μπορούν να καλυφθούν; Αργά ή γρήγορα θα έφθανε η ώρα που η αλήθεια θα ερχόταν στο φως.
Το μέγιστο ερώτημα πάντως παραμένει ένα. Ποιον ωφελούσε τόσο καιρό η απόκρυψη στοιχείων σχετικά με την υγεία του Μητροπολίτη Χίου; Και αν αυτό δεν ισχύει σαν ερώτημα τότε σίγουρα τα μητροπολιτικά γραφεία θα πρέπει να απαντήσουν γιατί τόση μυστικοπάθεια σχετικά με το θέμα;
Τέλος δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι ένας άνθρωπος καταπονημένος και εξαντλημένος μπορεί καθημερινά μέσα από το Νοσοκομείο όντας σε εμπύρετη κατάσταση να δίδει τηλεφωνικά τις οδηγίες του για διοικητικά και άλλα θέματα.
Τα σχόλια δικά σας. Αναλυτικά η ανακοίνωση των Μητροπολιτικών Γραφείων έχει ως εξής:
«Το μεσημέρι της 13ης Ιουλίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ επαρουσίασε εμπύρετη συνδρομή και δια τούτο εισήχθη σε Νοσοκομείο των Αθηνών. Σήμερα, 14/7, οι εργαστηριακές παθολογικές εξετάσεις του είναι καλές και ο πυρετός έχει υποχωρήσει. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ο Σεβασμιώτατος παρέμεινε στην οικία του στην Αθήνα, όπου καθημερινά είχε άμεση ενημέρωση και έδιδε τηλεφωνικά τις δέουσες κατευθύνσεις, για τη ρύθμιση διοικητικών και άλλων θεμάτων. Ο Σεβασμιώτατος εκφράζει τις ευχαριστίες προς όλους όσοι ενδιαφέρονται για την υγεία του, απευθύνει προς όλους την ευλογία του και την πατρική του αγάπη και εύχεται σύντομα να είναι κοντά μας».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!