tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ στη «Μπουμπουλίνα της ξενιτιάς»

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στη «Μπουμπουλίνα της ξενιτιάς»



Κατ’ αρχάς το που πηγαίνετε εσείς διακοπές είναι μόνο δικό σας ζήτημα και της οικογένειας σας φυσικά και δεν αφορά κανέναν άλλον πέραν των προαναφερθέντων. (αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_3126.html) Επίσης το τι είδους δάνεια θα πάρει ο καθένας δεν αφορά κανέναν άλλον πέραν του εαυτού του.

Σε ό,τι αφορά τα ούζα ειδικά, γνώμη μου είναι ότι ούτως ή άλλως είναι προϊόντα της Ελλάδος, συνεπώς όλοι ελληνικά αγοράζουμε, με τη μόνη διαφορά ότι εδώ στην Ελλάδα ο καθένας αγοράζει τα δικά του κ δεν ξεχνάμε ποτέ το πορτοφόλι μας κ αν κάποιου δεν του περισσεύουν λεφτά για ούζα απλά δεν πίνει. Όσο για τα υπόλοιπα ποτά που αναφέρετε, η άποψη μου είναι πίνοντας ένα ξενόφερτο ποτό κάπου κάπου δεν παύεις να είσαι Έλληνας έτσι, μην τρελαθούμε κ τελείως δηλαδή, άλλωστε οι άγγλοι για παράδειγμα που έρχονται στην Ελλάδα και πίνουν λόγου χάρη ούζο πάυουν να λέγονται άγγλοι κατόπιν αυτού;

Τώρα εφόσον μας λέτε ότι είστε πάντα ενημερωμένη για το τι κάνουμε στην Ελλάδα και μας μιλάτε για το Φώσκολο, κάτι δεν πάει καλά, μάλλον έχετε μείνει λίγο πίσω καθώς οι σειρές του Φώσκολου μας έχουν τελειώσει εδώ και χρόνια.

Το ότι δεν αφήνετε τα παιδιά σας να μάθουν 5 ξένες γλώσσες όπως λέτε, είναι δείγμα μάλλον βλακείας από μέρους σας, και συγχωρέστε με για την λέξη που χρησιμοποίησα αλλά αδυνατώ να βρω μια άλλη, καθώς σε αυτή τη σύγχρονη εποχή που ζούμε θεωρώ πως επιβάλλεται να γνωρίζει κανείς πέρα από τη δική του γλώσσα κ γλώσσες άλλων λαών, αν θέλετε είναι απαραίτητες για να μπορεί να επιβιώσει στις μέρες μας, αλλά και θεωρείτε τι, ότι η δική μας γλώσσα είναι η μοναδική στον κόσμο, ή είστε της άποψης, πας μη έλλην βάρβαρος; Δεν είναι αμαρτία κυρία μου να μαθαίνει ξένες γλώσσες κανείς, ούτε αυτό τον καθιστά λιγότερο έλληνα.

Οι έλληνες κυρία μου αγαπούν την οικογένεια τους και αγαπούν τα αδέρφια τους, η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα στις καρδιές των ελλήνων και δεν σκέφτονται αποκλειστικά πως θα σύρουν στα δικαστήρια τα αδέρφια τους για να φάνε το σπίτι, είναι ντροπή σας που το λέτε, φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως και σε κάθε κανόνα άλλωστε. Τα αδέρφια σας κυρία μου φρόντισαν τους γονείς σας και τους πήγανε στο γιατρό και στα νοσοκομεία και έκαναν ό,τι χρειάστηκε για να διασφαλίσουν την υγεία τους και ευτυχισμένα γηρατιά και στερήθηκαν στιγμές από τη ζωή τους και χρήματα δικά τους πολύ πιθανόν για να τα κάνουν όλα αυτά, τη στιγμή που εσείς επιλέξατε να φύγετε στο εξωτερικό και να ξεφύγετε από όλες αυτές τις υποχρεώσεις σας γιατί ναι κυρία μου είναι υποχρέωση του παιδιού να κοιτάξει τους γονείς του στα γεράματα, γι’ αυτό κυρία μου φυσικά και δεν έχετε δικαίωμα στο σπίτι των γονιών σας, θέλει κόπο και προσπάθεια να φροντίσεις ηλικιωμένους , κόπο τον οποίο εσείς δεν καταβάλατε.

Όλοι πλύναμε πιάτα κυρία μου και φυσικά καμία ελληνίδα της μέσης τάξης δεν χτενίζεται στα κομμωτήρια σε καθημερινή βάση και καμία ελληνίδα δεν κάνει μανικιούρ και πεντικιούρ καθημερινά. Όλοι ακούσαμε κλαρίνα και φυσικά και η ξένη μουσική δε σε κάνει ιν, ο καθένας ακούει τη μουσική που τον εκφράζει. Μας λέτε ότι τα παιδιά σας δεν τα αφήνετε να μάθουν ξένες γλώσσες ωστόσο να βρίζουν στα ξένα μπορούν, οι βρισιές κυρία μου δεν είναι και αυτές μέρος της γλώσσας του κάθε λαού; Τι παπαρούνες μας λέτε κυρία μου; Είστε με τα καλά σας; Το τι εθνικότητας άνθρωπο θα παντρευτεί ο καθένας είναι επιλογή του καθαρά, είναι λάθος να επιβάλουμε εμείς στα παιδιά μας να παντρευτούν κάποιον που δεν αγαπούν.

Όχι κυρία μου τα αδέρφια σας πληρώνουν μόνα τους τους φόρους τους, εσείς δε συμμετέχετε, εξ’ άλλου τώρα θυμηθήκατε ότι είναι αδέρφια σας, πριν θέλατε να τους πάτε στα δικαστήρια. Ποια είστε εσείς που θέλετε να σας βρούμε και σουίτα στο χίλτον και γιατί να σας φέρουμε τους καλύτερους γιατρούς στον κόσμο; Τι κάνατε εσείς για εμάς για να σας το ανταποδώσουμε; Και ποιος έλληνας πηγαίνει στο χίλτον στην τελική;

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κυρία μου να παρομοιάζεται τον εαυτό σας με την ηρωική αγωνίστρια της Ελλάδος Μπουμπουλίνα, πιστέψτε με δεν της μοιάζετε.

Μια ελληνίδα που μένει στην Ελλάδα, άνεργη ένα χρόνο και ας τέλειωσα το Πανεπιστήμιο στα 4 χρόνια ακριβώς και ας πήρα το πτυχίο μου με βαθμό, ευχαριστώ τους γονείς μου που με συντηρούν στα δύσκολα αυτά χρόνια και εύχομαι σε όλους τους έλληνες υπομονή, εύχομαι τα χρόνια που θα έρθουν να είναι καλύτερα, αν και δεν το πιστεύω καθόλου.

Κουράγιο αδέρφια..
Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!