tromaktiko: Στον ανακριτή για την υπόθεση της δολοφονίας στο Σφακάκι

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Στον ανακριτή για την υπόθεση της δολοφονίας στο Σφακάκι



Στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου οδηγήθηκαν την Παρασκευή οι τρεις αλλοδαποί για την υπόθεση της δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού στο Σφακάκι. Σήμερα θα απολογηθούν στον Ανακριτή Ρεθύμνου.
Το περιστατικό.....
Καρτέρι θανάτου, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, είχε στήσει ομάδα νεαρών Πακιστανών σε ομοεθνείς τους το βράδυ της Πέμπτης που κατέληξε στην αιματηρή τραγωδία με τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 27χρονου από μαχαιριά ενός 18χρονου.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα δεν ήταν ο «στόχος» του δράστη αλλά ο άνθρωπος που προσπάθησε να μεσολαβήσει για να σταματήσει τη συμπλοκή και δέχθηκε τη μαχαιριά που τον οδήγησε στο θάνατο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάζονται οι αστυνομικές αρχές, το θύμα μαζί με δύο ακόμη φίλους του κατευθυνόταν προς το δημοτικό σχολείο στο Σφακάκι για να παίξουν μπάλα.

Ο 18χρονος φερόμενος ως δράστης και δυο ακόμη φίλοι του που πιθανότατα τους παρακολουθούσαν, εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά τους και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους.

Ο 18χρονος με έναν από την παρέα του θύματος συνεπλάκησαν, ο 27χρονος μπήκε στη μέση για να κατευνάσει τα «πνεύματα» αλλά ο 18χρονος είχε βγάλει ήδη μαχαίρι και τον τραυμάτισε πολύ σοβαρά στην πλάτη και συγκεκριμένα στο αριστερό ημιθωράκιο.

Μετά το μακελειό οι φίλοι του δράστη εξαφανίστηκαν, παίρνοντας μαζί τους και το μαχαίρι, ενώ οι φίλοι του θύματος πέταξαν πέτρες στον 18χρονο τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι. Στη συνέχεια ειδοποίησαν την αστυνομία και όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο βρήκαν αιμόφυρτο τον 27χρονο και χτυπημένο επίσης τον 18χρονο.

Με ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου ο 27χρονος άφησε τη τελευταία του πνοή ενώ ο 18χρονος μεταφέρθηκε στα κρατητήρια και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ρεθύμνου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Την Παρασκευή το πρωί συνελήφθη ένα ακόμη άτομο από την παρέα του 18χρονου τον οποίο βαρύνει η κατηγορία της συνέργειας σε ανθρωποκτονία, ενώ το βράδυ συνελήφθη και το τρίτο άτομο από την παρέα του 18χρονου.

Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκε και κατασχέθηκε το μέσο τέλεσης του εγκλήματος (μαχαίρι) το οποίο κατασχέθηκε.

Επίσης συνελήφθησαν ένας 21χρονος και ένας 31χρονος για παραβάσεις νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως δυο μέρες πριν το περιστατικό της Πέμπτης είχε σημειωθεί ξανά επεισόδιο μεταξύ των δυο «ομάδων» και τότε το θύμα ήταν πάλι αυτός που μεσολάβησε για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Τα αίτια που οδήγησαν στην αιματηρή συμπλοκή φαίνεται πως συνδέονται με ένα περιστατικό που είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2010, οπότε και ο 18χρονος είχε διαπληκτιστεί με έναν από την παρέα του θύματος, είχε παρέμβει αστυνομική δύναμη και είχε συλλάβει τον 18χρονο ο οποίος και διέμενε παράνομα στη χώρα.

Εξετάζεται επίσης από αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας τι άλλου είδους συναλλαγές μπορεί να είχαν ο 18χρονος και ο φερόμενος ως «στόχος» του.
heraklion1.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!