Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
500γρ. φρέσκα ραβιόλια (κατά προτίμηση με 4 τυριά)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού, καλά πλυμένα
4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, ολόκληρες
Αλάτι/φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τρημμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Προετοιμασία:
Βράστε τα ραβιόλια σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά περίπου ή μέχρι να είναι αρκετά μαλακά. Στραγγίζουμε τα ραβιόλια, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε.
Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια/δυνατή φωτιά. Τσιγαρίζουμε τον σκόρδο μέχρι να ροδίσει και το αφαιρούμε από το τηγάνι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού. Ανακατεύαμε τα φύλα μέχρι να μαράνουν ελαφρά και να αρωματίσουν το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το ελαιόλαδο και περιχύνουμε με αυτό τα ραβιόλια μας. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο επειδή μπορεί να μην χρειαστεί το χρησιμοποιήσουμε όλη την ποσότητα.
Σερβίρετε τα ραβιόλια σας πασπαλισμένα με τριμμένη παρμεζάνα. Καλή Όρεξη!