tromaktiko: Στα «χαρακώματα» η ΝΔ για πρόωρες εκλογές

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Στα «χαρακώματα» η ΝΔ για πρόωρες εκλογές



«Καμπανάκι» ξαναχτύπησε ο Αντώνης Σαμαράς, στους στενούς του συνεργάτες και στα κομματικά στελέχη της Συγγρού...για το ενδεχόμενο να θελήσει να αιφνιδιάσει ο πρωθυπουργός και να στήσει κάλπες το φθινόπωρο.

Στη ΝΔ δεν στέκονται καθόλου στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί εξάντλησης της τετραετίας και όπως έλεγε σύμβουλος του Α. Σαμαρά, αυτές οι δηλώσεις εντάσσονται σε έναν ευρύτερο επικοινωνιακό σχεδιασμό του Μαξίμου, με απώτερο στόχο να αιφνιδιάσει με πρόωρες εκλογές.

Στην επιχειρηματολογία των γαλάζιων στελεχών ξεχωρίζουν τρία πράγματα: πρώτον, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεπεράσει την λαϊκή οργή.

Δεύτερον, την άθλια κατάσταση της οικονομίας και τις πιέσεις της τρόικας για ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

Και τρίτον το αλαλούμ που παρατηρείται στους κόλπους της κυβέρνησης σε πάρα πολλά θέματα, με τελευταίο το ζήτημα των ταξί.

Οι της Συγγρού, πάντως, ετοιμάζονται δια παν ενδεχόμενο και πολλοί είναι αυτοί που λένε πως, άσχετα αν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές, «δεν θα την πατήσουμε όπως το 1999 που χάσαμε, λόγω παρατεταμένων διακοπών, το σημαντικό προβάδισμα που είχαμε από το ΠΑΣΟΚ και μετά από μερικούς μήνες χάσαμε και τις εκλογές».

ΥΓ. Ο Σαμαράς μπορεί να διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι «φέτος δεν έχει διακοπές», αλλά η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική: κάποια γραφεία της Συγγρού θυμίζουν …δημόσιο τις «καλές ημέρες», όπου μετά από αργία… μόνο οι καρέκλες υπήρχαν στις υπηρεσίες!
kentrinews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!