tromaktiko: Τις επόμενες ημέρες έρχονται στην Κύπρο οι γεννήτριες από την Ελλάδα

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Τις επόμενες ημέρες έρχονται στην Κύπρο οι γεννήτριες από την Ελλάδα



Στις προσεχείς ημέρες αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο οι μονάδες παραγωγής ρεύματος από την Ελλάδα, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΔΣ της Αρχής Ηλεκτρισμού (ΑΗΚ), Χάρης Θράσου. Ο κ. Θράσου ανέφερε ότι «η υπόσχεση που έχουμε είναι ότι αυτή τη στιγμή αποσυνδέονται οι γεννήτριες από το δίκτυο στην Ελλάδα και θα φορτωθούν σε πλοίο για να μεταφερθούν στην Κύπρο στις προσεχείς μέρες, αλλά δεν έχουμε ακριβή ημερομηνία άφιξής τους».

Ο κ. Θράσου σημείωσε ότι Ελλαδίτες τεχνικοί της ΔΕΗ σε συνεργασία με τεχνικούς της ΑΗΚ έχουν ήδη κάνει τη σχετική προεργασία, έχουν εξετάσει τις τεχνικές προδιαγραφές, τη συμβατικότητα και έχουν επισημάνει σημεία σύνδεσης των ελληνικών γεννητριών με το σύστημα.

«Θα αναμένουμε να αφιχθούν στην Κύπρο για να τις εντάξουμε στο σύστημα μας», πρόσθεσε ο κ. Θράσου, σημειώνοντας ότι οι μονάδες αυτές μπορούν να ενταχθούν είτε στο Βασιλικό, είτε στη Μονή, είτε στη Δεκέλεια.

Εξάλλου, ο κ. Θράσου είπε πως σήμερα θα αρχίσει η διανομή μικρών γεννητριών σε βιομηχανικές μονάδες. Δέκα μικρές γεννήτριες έφτασαν από το Ισραήλ την Τετάρτη το βράδυ.

Όπως είπε, η ΑΗΚ με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα και με δημοσιεύσεις στον Τύπο ζητεί δήλωση ενδιαφέροντος από τον ιδιωτικό τομέα για προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση προσωρινών μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού, με διορία μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Δίδουμε πολύ μικρό χρονικό διάστημα διότι ο χρόνος πιέζει , όσες προτάσεις πάρουμε θα αξιολογηθούν και θα αρχίσει αμέσως η διαπραγμάτευση για συνάψουμε συμφωνία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την ανταπόκριση στην έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας, ο κ. Θράσου είπε πως φαίνεται ότι «δεν ανταποκρίθηκε ο κόσμος τόσο ορθά όσο την πρώτη ημέρα».

«Ελπίζουμε το κοινό να ανταποκριθεί στην έκκληση για εξοικονόμηση για να μην έχουμε και δεύτερες διακοπές διότι με βάση το ενδεικτικό πρόγραμμά μας εμείς θέλουμε να υπάρχει μόνο μια διακοπή κάθε μέρα», σημείωσε.

«Η προσπάθεια είναι να έχουμε νέες μονάδες για να ενταχθούν στο δυναμικό μας και να απαμβλύνουμε το πρόβλημα», κατέληξε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!