tromaktiko: Αντιμετωπίζοντας το θηρίο που λέγεται Ελληνική Δικαιοσύνη-Ελληνικό Δημόσιο

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Αντιμετωπίζοντας το θηρίο που λέγεται Ελληνική Δικαιοσύνη-Ελληνικό Δημόσιο



31/12/2010 35 άτομα νέα ως επι τον πλείστον βρεθήκαμε στον δρόμο αντιμετωπίζοντας την ανεργία.Νέοι άνθρωποι ανωτάτων σχολών ,τεχνικών σχολών αλλά και έμπειρου διοικητικού προσωπικού...
Εργαζόμασταν σε μια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού που είχε ευθύνη της την κατασκευή αλλά και συντήρηση των πρώην Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Η ΕΥΔΕ/ΕΠΤΑ στελεχωνόταν από 12 άτομα της ΓΓΑ και του Υπουργείου Πολιτισμού μόνιμοι και αορίστου χρόνου και από 35 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου.

Αυτοί οι 35 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στελέχωναν το κατασκευαστικό - τεχνικό έργο έως το διοικητικό κομμάτι της υπηρεσίας. Μετά από 6 χρόνια η ηγεσία του Υπουργείου με την αγαστή συνεργασία και του Γενικού Γραμματέα της Ολυμπιακής και Τουριστικής Υποδομής πέταξαν στον δρόμο αυτό το έμπειρο προσωπικό.
Η υπηρεσία αυτή την στιγμή που μιλάμε έχει ανοιχτά θέματα και σοβαρές εκκρεμότητας όπου διακυβεύονται εκατομμύρια ευρώ για το Ελληνικό Κράτος και κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά αφού η υπηρεσία έχει αποδυναμωθεί σημαντικότατα.
Οι ίδιοι εναπομείναντες υπάλληλοι δηλώνουν αδυναμία παρακολούθησης των σοβαρών θεμάτων που εκκρεμούν αλλά κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ουσιαστικά.
Ως δείγμα καλής θελήσεως συνάδελφοι συμβασιούχοι άνεργοι αυτή την στιγμή έχουν προσφέρει αρκετές φορές αυτούς τους μήνες αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους στην υπηρεσία όπου τους ζητήθηκε.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ολυμπιακής και Τουριστικής Υποδομής θεώρησε σωστό και ηθικό να κρατήσει από τους συμβασιούχους δύο άτομα ως μετακλητούς υπαλλήλους....
Καταφύγαμε εκεί όπου όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες θα έπρεπε να πηγαίνουν ως ύστατη ελπίδα δικαιοσύνης. Δυστηχώς προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα που οι αποφάσεις τους κανονικά θα έβγαιναν εκείνη την στιγμή και βγαίνουν είτε αργά το απόγευμα ή την επομένη δεν μπορούν να χαρακτηριστούν από απόλυτη δικαιοσύνη...
Τα επιχειρήματα της αντιδίκου στα δικαστήρια άκρος αστεία μιας και η απουσία σοβαρών επιχειρημάτων κάθε φορά ήταν εμφανή.
Δυστυχώς πληρώνουμε το ΜΕΓΑ λάθος μας να μην ανήκουμε σε κανένα κομματικό σύλλογο ή κόμμα όπως άλλοι συμβασιούχοι ακόμα και στο Υπουργείο Πολιτισμού που δικαιώθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.ΠΟΤΕ δεν ζητήσαμε από κάποιο συνάδελφο να μας προσκομίσει χαρτί με τα πολιτικά του πιστεύω. Αυτό προφανώς απέβη μοιραίο για την ανανέωση των συμβάσεων μας μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο στην υπηρεσία.
Τέλος για να προλάβουμε τον κάθε καχύποπτο που θα αναφέρει το δύσκολο οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο την δικαιοσύνη την Ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και τον Γ.Γ αν και είδη το γνωρίζουν οι τελευταίοι πως δεν επιβαρύνουν οι μισθοί μας ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ τον κρατικό προϋπολογισμό.Οι πληρωμές γίνονται μέσο Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων οι γνωστές ΣΑΕ.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι ανανεώσεις συμβάσεων δεν περνούν από κομματικά γραφεία αλλά από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Παρόλο φυσικά τις ανακοινώσεις του κύριου Ραγκούση για μη ανανέωση συμβάσεων για το 2011 με μια απλή έρευνα στο site διαύγεια θα δει κανείς πως οι ανανεώσεις συνεχίζονται κανονικά και χωρίς δικαστικές αποφάσεις....
Σήμερα είχαμε την εκδίκαση των προσωρινών μέτρων.Η αντίδικος για χάρη του δημοσίου ζήτησε αναβολή γιατί δεν είχε διαβάσει την δικογραφία... Φυσικά και την πήρε...
Ελληνική Δικαιοσύνη σου λέει μετά....

Εμάς μας ρωτάει κανείς πως περνάμε αυτούς τους μήνες ? Αν έχουμε να ζήσουμε ?

Με εκτίμηση το ΔΣ Συμβασιούχων ΕΥΔΕ/ΕΠΤΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!