tromaktiko: Απαράδεκτη συμπεριφορά σε τουρίστες

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Απαράδεκτη συμπεριφορά σε τουρίστες



Χθες είχα κατέβει στο Μοναστηράκι για να κάνω κάποιες αγορές. Μόλις έφτασα στην μεγάλη πλατεία κοντά στις εισόδους του Μετρό αντίκρισα ένα απαράδεκτο γεγονός.Όσοι επισκέπτεστε συχνά το Μοναστηράκι θα έχετε προσέξει ότι εκεί στην πλατεία είναι δύο πάγκοι που πουλάνε φρούτα (κεράσια,βερίκοκα κλπ).

Ο ένας εκ των δύο που είχε τον πάγκο με τα κεράσια μίλαγε με ακατονόμαστες εκφράσεις σε κάποιους Κινέζους τουρίστες.Αυτοί προσπαθούσαν να καταλάβουν τι τους έλεγε και αυτός τους έδειχνε τα φρούτα που πουλούσε αλλά τους μίλαγε με αισχρόλογα.Ειρωνευόταν τις κυρίες τον τρόπο ντυσίματος τους και αυτές δίχως να γνωρίζουν τι έλεγε απλά γέλαγαν.

Ειλικρινά ντροπιάστηκα απίστευτα και αυτό που τον ρώτησα σε έντονο ύφος ήταν γιατί το κάνεις αυτό το πράγμα.Σταμάτησε για λίγο με κοίταξε και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό.Έψαξα τριγύρω μου μήπως υπήρχε κάποιος αστυνομικός να τον συλλάβει για εξύβριση αλλά δεν υπήρχε.

Μετά σκέφτηκα να πω στους τουρίστες στα αγγλικά το γεγονός ότι τους βρίζει αλλά θα καταλάβαιναν από πρώτο χέρι τη σόι λαός είμαστε με αυτές τις συμπεριφορές και για να πω την αλήθεια ντράπηκα εγώ για λογαριασμό του.Το παράδοξο είναι ότι ο συγκεκριμένος με όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια είχε κόσμο δηλαδή τουρίστες ενώ ο δίπλα του που δεν φώναζε και δεν έκανε τον πίθηκο δεν είχε κόσμο.

Όποιος κατέβει θα τον δει είναι ένας κοντόχοντρος μαυριδερός κύριος με μαύρο γυαλί της λαϊκής και έχει και ένα αλλοδαπό μάλλον για βοηθό του.

Τέτοιες εικόνες μόνο τουρισμό δεν φέρνουν στην χώρα μας και φυσικά δυσφημούμε τον Έλληνα πολίτη της.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!