tromaktiko: Γ. Παπανδρέου: «Θα ανοίξει το επάγγελμα των ταξιτζήδων αλλά με κανόνες»

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Θα ανοίξει το επάγγελμα των ταξιτζήδων αλλά με κανόνες»



Παρέμβαση στην κόντρα Ραγκούση ιδιοκτητών ΤΑΧΙ έκανε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.
Τους κάλεσε να προσέλθουν στο διάλογο χωρίς προκαταλήψεις όπως είπε «δεν υπάρχει λόγος για αντιπαραθέσεις σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος, σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση που υπάρχει και στους κόλπους της Κ.Ο. μετά και το χθεσινό σφυροκόπημα στον Γιάννη Ραγκούση, επιχείρησε να κρατήσει τις ισορροπίες. Επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να απελευθερωθεί το επαγγελμα αλλά με κανόνες και διαβεβαίωσε ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί και πως η κυβέρνηση ακούει όλες τις προτάσεις. «Ποτέ θα φοβηθήκαμε να τα βάλουμε με συντεχνίες και η εποχή των προνομίων σε βάρος άλλων έχουν τελειώσει» είπε ενώπιον του υπουργού Γιάννη Ραγκουση. Όλα αυτά ενώ από χθες το βράδυ κυκλοφορούσαν φήμες για «βαρύ κλίμα» κατά του υπουργού Υποδομών μετά και τα όσα συνέβησαν στον ΚΤΕ. «Ο Γιάννης Ραγκουσης είναι κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης και δεν υπάρχει κανένα θέμα» διεμήνυε κυβερνητική πηγή τονίζοντας ότι δε μπορεί κάθε φορά που η Τόνια Αντωνίου δημιουργεί ένταση σε έναν ΚΤΕ να υπάρχει θέμα με τον εκάστοτε υπουργό για την κυβέρνηση.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ

Δεν υπάρχει θέμα συνάντησης του Γ. Παπανδρέου με εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί, διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές, διαψεύδοντας ότι υπήρξε σχετικό αίτημα. Ωστόσο, σε επικοινωνία του Briefing News με τον γ.γ. του ΣΑΤΑ Πάρι Κισσά, επιβεβαιώθηκε ότι εστάλη το πρωί φαξ στο γραφείο του πρωθυπουργού για παρέμβαση σχετικά με το θέμα των ιδιοκτητών ταξί και ενδεχόμενη συνάντηση μαζί τους. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, η ομοσπονδία των αυτοκινητιστών θα πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην κοινωνία και την οικονομία και να καταθέσει προτάσεις για διάλογο.

ΠΗΓΑΔΑΚΙ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Πάντως η Τόνια Αντωνίου έσπευσε να μιλήσει στον πρωθυπουργό αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. Τον βρήκε έξω από την αίθουσα της γερουσίας και του είπε τα παράπονά της. Ό,τι είπε χθες και στον Γιάννη Ραγκούση αλλά με ήπιους τόνους. Ο Γιώργος Παπανδρέου της επανέλαβε ό,τι ακριβώς είχε πει λίγα λεπτά νωρίτερα μιλώντας στην Κ.Ο. Το επάγγελμα θα ανοίξει, θα μπουν κανόνες, υπάρχουν ευρωπαϊκά πρότυπα, θα γίνει διάλογος.

«ΜΑΣΑΖΑΚΙ» στους βουλευτές
Μετά τα εύσημα που απένειμε στους πολίτες για την επιτυχία των Βρυξελλών οι οποίοι επέδειξαν σοφία και σύνεση και «γύρισαν την πλάτη στις δυνάμεις που ήθελαν το χάος στη χώρα κλείνοντας τα αυτιά τους στις σειρήνες του λαϊκισμού» ο πρωθυπουργός επιχείρησε να βάλει στο κάδρο της επιτυχίας τους «πράσινους» βουλευτές.
«Τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει χωρίς εσάς εάν δεν είχατε ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο. Αγνοήσατε τις απειλές και τις λοιδορίες είμαι περήφανος για αυτή την Κ.Ο γιατί κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον. Η διαπραγμάτευση ήταν δύσκολη και η παρουσία της Κ.Ο καθοριστική. Και αυτό δεν είναι κολακία γιατί βασικό όπλο στη διαπραγμάτευση ήταν οι δύσκολες αποφάσεις που πήραμε».

ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Από το κάδρο της επιτυχίας έλειπε η αντιπολίτευση την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε για μικροπολιτική, λαϊκισμό και ανευθυνότητα ενώ σκληρή επίθεση εξαπέλυσε προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά. «Εμείς κάναμε το καθήκον μας, αφήνουμε σε άλλους την φιλοδοξία πάση θυσία να γίνουν πρωθυπουργοί, ακόμη και πρωθυπουργοί της δραχμής, σε μια εξαθλιωμένη και χρεοκοπημένη χώρα», είπε χαρακτηριστικά. Παρόλα αυτά κάλεσε εκ νέου όλες τις δημιουργικές, όπως χαρακτηριστικά είπε, δυνάμεις της χώρας να δουλέψουν μαζί.


ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ
Καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χωρας χαρακτήρισε τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής γιατί, όπως είπε, μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε το βρόγχο του χρέους που θα μας έπνιγε τα επόμενα χρόνια . «Οι αποφάσεις επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή μας στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης».

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Εντωμεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών αναβλήθηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξειδίκευση της συμφωνίας που προέκυψε από τη Σύνοδο Κορυφής.

ΑΥΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

Συνεδριάζει αύριο η κυβερνητική επιτροπή προκειμένου να καθορίσει τις κυβερνητικές προτεραιότητες ανά υπουργείο. Αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπυργό με θέμα τη συγχώνευση οργανισμών και το fast track στη Δικαιοσύνη.

ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, έχει ήδη σταλεί προς τους υπουργούς η επιστολή που εφημολογείτο ότι προετοίμαζε ο πρωθυπουργός με το αίτημα για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου με βάση τις προτεραιότητες κάθε υπουργείου. Ωστόσο, δεν έχουν ήδη γίνει γνωστά αποσπάσματα από την επιστολή.
briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!